Įkraunama...
Įkraunama...

Inkstų akmenligė

labutis, galiu atsakyti ta tema nemazai:) nes pati sergu akmenlige instu:( liudna aisku kas tokie jauni zmones serga senu zmoniu ligomis:)

tai vat jei yra akmenys tai ziurint kokio jie dydziio ir ar jie juda ar ne, nes jei nieko nedarysi ar kaip tai gali uzeiti priepoliai o tada tai labai skauda ir nezinai net ka daryti, man tai buvo bent du kart kol nustate tuos akmenis, galvojo kad net apendiskas tai ciut neoperavo, bet as nesileidau:(liudnai man buvo:)

akmenis skaldo, man skalde vrm ligonineje vilniuje, ten nueini tau suleidzia nuskausminamu ir po to nusivelki nuoga tada guldo tokioje kedeje i vandeni, vonia didele, o poto lazeriu kai duoda per ta vieta kur tie akmenys tai taip ir skaldo. paciu smugiu stiprumas ir trukme skaldymo priklauso nuo akmenu dydzio ir vietos. siaip sako vieniem tai nieko nejaucia, bet va man kai ju buvo nemazai tai skalde ilgai galima sakyti, bet skausmas buvo nezmoniskas as net negalejau saves valdyti, verkiau jau kentedama tai sakes, net pats vedejas mane ramino ir labai stengesi. bet cia ne visiems taip, nuo organizmo priklauso, o poto tave paleidzia i namus, tik po tu nuskausminamu galva sukasi kaip nezinau kas, plaukiojau gal koka valanda, bet tai man ir leido 5 dozes, daugaiu nagalima buvo. bet sakau nereikia bijoti , nes kiek vienam kitaip. o po skaldimo reikia aisku keist ir jau maisto raciona,nes nezinai nuo ko jie kaupiasi, pvz, gyvenime negalima valgyti rugstyniu ir rabarbaru, ar ko panasuas kas ieina i sudeti siu produktu, nes jei ypac skatina akmenu susidaryma. tai as taip gyvenu, praejo gal jau 4 metai tai jie vel kaupiasi bet mazi ir savo vietoje, kai buvau pas gydytojus sake, kad galu taip vaikscioti ir visa gyvenima ir viskas o gali buti ir vel tas pat. nu net nezinau,,, bet patarciau gerti daug skysciu, kad slapima varytu ir jiems bus jau sunkiau pas tave kauptis. akmuo tai stringa reiksia vekla paciu instu , nebesugeba atlikti savo funciju pilnai,aiskinama tai kad nuosedos nuodingos, kuriu organizmas nesugeba pasalinti is kuno slapimu, be to tai kalta daugiau ir medziagu apytaka. vat. liudna aisku bet ka darysi....
rekomenduoju vaistinese nusipirkti asliuklo, takazoles zoleliu arbatas kartais pagerti, jos kaip sienas tikraja to zodzdio prasme, bet kai as pratusi tai tinka, isgeriu kartais ir tiek.....vat...linkiu sekmes....labi geras gydytojas vrm ligonineje urologas yra, toks vuresnio amziaus , stambus daltariukas, bet labai ciki....nu ka linkiu skemes ir kad ju neliktu nei kvapo:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beko: 10 balandžio 2008 - 17:59
As ir turiu inkste akmenuka verysad.gif O suzinojau ir pajauciau as ji tik kaip buvau nescia,turejau du priepuoliususer posted imagepirmas priepuolis buvo silnesnis,bet antras kaip uzejo,tai galvojau kad gimdyt pradedu,nes pozymiai kaip saremiu,tik tiek kad saremiai dar su pertraukom buna,o cia skausmas pastovus toks buvouser posted imagenu ir ka po antro priepuolio buvo inksto blokas,teko vesti kateteri i pati inksta ir taip su ivestu kateteriu 5 paras lovoj praguletiuser posted imagePo gimdymo geriau tokius vaistus kurie padeda isvaryt akmenuka,bet manau,kad as ji vis dar turiu,nes jei tik ka suresnio uzvalgau tai jauciu kad skauda ta inksta kur jis yra.Reikes vel eit echoskopuotis ir ziuret,nes daugiau tokio skausmo nenoriu apturetuser posted image
Atsakyti
QUOTE(selgax @ 2007 05 16, 19:15)
sveikutes, man itaria kad inkstuose ar slapimo pusleje yra akmenu blink.gif . tyrimas tik kita treciadieni, nezinau kaip islaukti. labai bijau blink.gif ,prisiskaiciau, kad gali uzeiti skausmai dideli. na man pamaudzia tai nugara, tai pilvo sonus verysad.gif . butu idomu suuzinoti kaip ten buna is tikruju. kada issiaiskinot kad turite akmenu, kaip gyde ar dare operacija.
pasidalinkit savo patirtim, jei kam taip buvo nutike. 4u.gif

labas man irgi yra akmeniukiu inkstuose ,patarciau nieko nelauk o eiti pas gydytojus nes man labai skaudejo
Atsakyti
girdejau kad is inkstu pasalina akmenukus sula. ar tiesa?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jaunutia: 25 gegužės 2008 - 18:33
man tai rado akmenukus taip:

šeimos daktarė šlapimo tyrime rado kraujo - nusiuntė nemokamai į polikliniką

karolininškių (Vln) tirtis. Ten eilėj palaukti + prie kabin. palaukti ir nerado nieko,

po to neužilgo Druskininkuose SPA Vilniuj daktaras fainas rado ir inkstuose ir tulžies

pūslėj dar pažiūrėjo ir rado (dažnai sakė moterims ir ten tada būna).

Man priepuolių smarkių nebuvo, paryčiui pamaudžia (gal nuo 4 val.),

tadu lendu į šiltą vonią thumbup.gif thumbup.gif , dar saldumynų užvalgau lotuliukas.gif tongue.gif

ir geriau būna thumbup.gif .

Asiūklius žinau kad gerai gerti, dar daktarė sakė Rowatinex gerti galim ilgai - gal padės
(http://www.vaistai.lt/index.php?option=com_vpcomponent&Itemid=39&task=show_item&location=0L0000000000&kodas=789f7&searchword=)

dar dieta turi padėti, o vyro sesuo skaldė akmenukus,

tai dabar gailisi, tipo pažeidžia kažką tada.... g.gif
Atsakyti
Gydytojas urologas habil. dr. prof. Balys Dainys sako, kad „Mūsų šalyje ši liga yra dažna. Kaimo gyventojai inkstų akmenlige serga perpus rečiau nei miesto. Tai rodo, kad liga priklauso nuo mitybos ir gyvenimo ypatumų. Pastebėta, kad turintys antsvorį, mažiau fiziniu darbu užsiimantys žmonės dažniau serga inkstų akmenlige. Neretai ši liga gali būti paveldima“.

Teisinga mityba – svarbi gydomoji priemonė
Inkstų akmenlige sergančio žmogaus mityba turi būti koreguojama atsižvelgiant į susidariusių akmenų kilmę. Kokia ji, sužinoma atlikus šlapimo tyrimą. Tinkamai parinkta dieta sumažina akmenų susidarymo riziką, o po jų pašalinimo padeda išvengti naujų akmenų atsiradimo.
Pacientams, turintiems uratų, rekomenduojami miltiniai ir kruopų, pieniški ir augaliniai valgiai, ypač agurkai, arbūzai. Neleidžiama sultinys, kepta, troškinta, rūkyta mėsa, aštrūs sūriai, stipri arbata, kakava, pupos, ridikai, grybai, pipirai ir garstyčios.
Jei akmenys fosfatiniai, priešingai, reikia mėsiškų, kalcio turtingų patiekalų. Reikia pamiršti pieniškus ir augalinius produktus, taip pat kakavą, šokoladą, kiaušinius, prieskonius, žalumynus.
Turtingas kalio ir magnio (kriaušės, juodosios slyvos, išdžiovinti abrikosai be kauliukų) maistas rekomenduojamas esant oksalatiniams akmenims, o patys oksalogeniniai produktai (rūgštynės, salotos, česnakas, ropės, šokoladas) draudžiami.
„Inkstų akmenlige sergantis žmogus turėtų keisti gyvenimo būdą, – teigia prof. Balys Dainys. – Labai svarbus yra fizinis aktyvumas, antsvorio atsikratymas ir subalansuota mityba“. Subalansuota mityba, pasak gydytojo urologo, tai visų pirma nepersivalgymas, antra, įvairus maistas ir svarbiausia – daug skysčių. „Jei žmogus išgers per dieną 2,5–3 litrus skysčių, nesvarbu kokių, tiks mineralinis vanduo, ypač mažesnės mineralizacijos, sultys, paprastas vanduo, vaisiai, daržovės, tai toks žmogus niekada nesirgs inkstų akmenlige,“ – užtikrina prof. B. Dainys.

Rowatinex – vaistas akmenligei gydyti
Vaistas Rowatinex didina šlapimo išsiskyrimą ir atpalaiduoja šlapimtakių spazmus. Tai palengvina akmenų išėjimą. Vartojant Rowatinex susilpnėja uždegimas šlapimo takuose, pagerėja inkstų funkcija ir kraujotaka. Rowatinex skiriamas ir ligoniams po akmenų šalinimo operacijos, mat saugo nuo naujų akmenų susidarymo.

Rowatinex
Inkstų ir šlapimo takų ligoms, įskaitant akmenligę, gydyti

• šalina šlapimtakių spazmus
• gydo šlapimo takų akmenligės sukeltą uždegimą
• tirpina šlapimo takų akmenis, palengvina jų išėjimą

Vartojimas. Suaugusiesiems – 1–2 kapsulės tris kartus per parą prieš valgį. Jei inkstų diegliai stiprūs, geriamos 2–3 kapsulės 4–5 kartus per parą. 6–14 metų amžiaus vaikams – viena kapsulė du kartus per parą prieš valgį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 10 spalio 2008 - 10:21
mano vyro broliui uzejo pykinimas,auksta temperatura ir sono skausmas,...tai daktaras pasake,kad tai del inkstuose esanciu akmenu...ar gali buti tokie pozymiai?
Atsakyti
Man dar nenustatė akmenligės, tik gavau siuntimą konsultacijai. Nustatė, kai tyrė skrandį, kad padidėjęs inkstas ir atsiverus ar kažkas panašaus gildelė. Kol kas nežinau nei kas nei kaip, man paskaudinėjo šoną ir tiek unsure.gif O anksčiau šlapimo puslės uždegimai budavo po kelis kartus per mėnesį, kelis kartus žiūrėjo inkstus, sakė viskas tvarkoj, o čia dabar.. unsure.gif
Jei turite patarimų mielai priimsiu 4u.gif
Atsakyti
o man šitą ligą šiandien atrado verysad.gif po siaubingo priepolio. kol kas nieko sakė nedarys, gal nedidukai pas mane jie... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Miledi.N @ 2008 11 28, 17:08)
Man dar nenustatė akmenligės, tik gavau siuntimą konsultacijai. Nustatė, kai tyrė skrandį, kad padidėjęs inkstas ir atsiverus ar kažkas panašaus gildelė. Kol kas nežinau nei kas nei kaip, man paskaudinėjo šoną ir tiek  unsure.gif  O anksčiau šlapimo puslės uždegimai budavo po kelis kartus per mėnesį, kelis kartus žiūrėjo inkstus, sakė viskas tvarkoj, o čia dabar..  unsure.gif
Jei turite patarimų mielai priimsiu  4u.gif

Padidėjusi geldelė. Man praeitais metais darė inksto operaciją dėl šios priežasties. Tai malonumas ot. blush2.gif Bet geriau jau susitvarkyti ir ramiai gyventi.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2008 12 05, 22:12)
Padidėjusi geldelė. Man praeitais metais darė inksto operaciją dėl šios priežasties. Tai malonumas ot. blush2.gif Bet geriau jau susitvarkyti ir ramiai gyventi.

O kas buna su ta geldele? Kas blogai, kad operacija dare?
Atsakyti
QUOTE(Nimfa* @ 2008 12 06, 21:37)
O kas buna su ta geldele? Kas blogai, kad operacija dare?

Ji man vis didėjo ir gadino inkstą. Kito kelio nėra tik kaip operacija. Tokia liga vaistais negydoma.
Atsakyti