Tai va, cia spastai man:)Kad mane myletu, privalau tapti tobula, nes tokios nemyli. Papildyta:
nu gerai cia pavarei, dar ir raudonai esme ne burejoj, tik prisimenu ja visad, kai man kas pasako, kad laukti reikia:)
nu didziuojuosi ir as, kad va...as laisva kaip vejas...nei man pietus kam virt, nei vietos lovoj kas uzima...nei telefono skambuciais negadina (ilgiau laikys)
Parasiau taip todel, kad sureaguotum ir susipurtytum visa. Tikiuosi neuzpykai uz mano grieztuma. As ir pepilotai siandien praplovima padariau, nes jau buvo uzsimanius verkslenti.
Puiku, kai tvirtai žinai ko nori. Ir su pakaitalais nėr ko taikstytis Kokioje ten reklamoje sako: "aš to verta"
QUOTE(Beganti @ 2007 05 19, 22:02)
Įeikite į ekraną, į vaizdą, pamatykite jame save bet ne ankstesnį, o dabartinį, turintį visas minėtas savybes. Peržiūrėkite kiną iš naujo, su naujuoju savimi. Tai yra išgyvenkite įvykius naujai, turėdami naujas savybes ir pažiūrėkite, kas po to pasikeitė.
Pasitikrinkite. Įsivaizduokite panašią situaciją ateityje ir apsvarstykite visus geriausius variantus, kaip jūs tuomet pasielgtumėte.
Jep, šitas labai gerai veikia Girdėjau, kad net sportininkai prieš varžybas keletą kartų įsivaizduoja, kaip atlieka judesius ir to dėka pasiekia geresnių rezultatų. Nes viskas prasideda mintyse
LinetaBlue, pritariu, kad kartais tenka įspirti į užpakalį
O kas norės mylėti tobulybę
Esmė yra mylėti save Tavo nuostatos yra neteisingos.
Žinai, neseniai nutrūko santykiai su vienu vyru, kurį buvau 5 metus įsimylėjusi, o po to 1metus susitikinėjom. Tai va, bandžiau jam įtikti (o tai ir reiškia "būti jam tobula"), bet neįmanoma įtikti kitam žmogui. Galų gale aš dažnai suirzusi buvau ir jis vis nepatenkintas. Tikrai apie save galvojau, kad esu prastesnė, kad neišmanau, kaip tuose santykiuose turi būti ir pan...
Bet dabar suprantu, kad KLYDAU. Tiesiog jį užkėliau ant pjedestalo, osave nuvertinau. Toleravau visus jo trūkumus. Todėl, kai jis mane metė man buvo labai skaudu. Aš juk toleravau jo trūkumus, o jis, matai, ne...
Jei neturi knygos "Psichikos treniravimas", galiu perrašyti vieną pavyzdį apie merginą, kuriai nesisekė su vyrais dėl jos blogų nuostatų. Mane tas pavyzdys įkvėpia.
Neturiu tos knygos. tai va, sita as pati itariau savyje (nu ratas apsisuko), todel ir vykdau projekta "nesistengiu niekam itikti" po truputeli, kol iprasiu nuo smulkmenu pradedu
Puiku, kai tvirtai žinai ko nori. Ir su pakaitalais nėr ko taikstytis Kokioje ten reklamoje sako: "aš to verta"
Jep, šitas labai gerai veikia Girdėjau, kad net sportininkai prieš varžybas keletą kartų įsivaizduoja, kaip atlieka judesius ir to dėka pasiekia geresnių rezultatų. Nes viskas prasideda mintyse
Tarp kitko, kai buvau labai jauna, tai kai tik kokia nelaiminga meilė būdavo, aš visad galvodavau, nu koks vargšas, tokio turto neteko, na pats kaltas, tegul dabar būna su bet kuo
Ir dar tarp kitko, santykiuose aš esu tobula bet gi ne visi akli mato (bet aš tikrai ne apie įtikimą čia kalbu)
Iš Knygos "Psichikos treniravimas". Pavyzdys, kaip netinkamos nuostatos veikia mūsų elgesį.
Ponia R., 25 m.
Ponia R. paklausė savo gydytojo patarimo ir dalyvavo seminare, kaip atsikratyti baimių. Kai ji pirmą kartą apsilankė pas mane pasiteirauti apie seminaro turinį, ji man pasirodė nelabai patraukli. Jos drabužių spalvos jai visiškai netiko. Ji turėjo gražius, bet prastai apkirptus ir menkai teprižiūrimus ilgus juodus plaukus, lygų, iš prigimties šiek tiek bespalvį veidą be jokios kosmetikos, tačiau nuostabiai gražias tamsias akis, kurios baikščiai ir labai liūdnai žvelgė į mane. Jos nuleista galva, jos figūra, visa jos kūno kalba aiškiai išreiškė rezignaciją. Iš jos pokalbio paaiškėjo, kad ji ieškojo meilės, švelnumo, saugumo, tik niekada ilgesniam laikui jai to surasti nepavyko. Kelis kartus ponia R. ilgokai draugavo su vyrais. Paaiškėjo, kad ji visada tas draugystes grįsdavo neteisinga prielaida, jog įsimylėjimas turi pereiti į ilgalaikę meilę, jog seksualinis atsidavimas gali užtikrinti tvirtą ryšį ir partnerystę, abu partnerius darančią laimingus. Tačiau su kiekvienu partneriu ji siejo pernelyg didelius lūkesčius, ir šie atsitraukdavo nuo jos pajutę, kad ji iš jų per daug reikalauja. Ponia R. priėjoprie negatyvios išvados, kad visi vyrai tenori vieno ir kad nė vienas iš jų jos kaip reikiant nemyli. Ir čia, kaip tai dažnai būna, išsipildė vaikystėje ir jaunystėje motinos jai įteigtos nuostatos. Ji turėjo 4 vyresnių už save brolių ir seserų, ir jos tėvai visiškai nenorėjo, kad ji gimtų. Tačiau jie buvo geri katalikai, ir apie abortą negalėjo būti nė kalbos. Taigi nors ji ir išvydo šį pasaulį, tačiau nepatyrė nei tėvo, nei motinos meilės. Veltui ji šaukėsi meilės niekas nenorėjo jos išgirsti. Negatyvias, neteisingas motinos nuostatas, kad visi vyrai nori tik vieno, kurias ji perėmė jų nepatikrinusi, ji suprato taip: tik būdama pasiruošusi seksui ji galinti susirasti vyrą ir kartu meilę, švelnumą, saugumo jausmą. Kadangi jos gyvenime visi jos ryšiai su vyrais buvo negatyvūs, tai pasitvirtino jos perimtos nuostatos: Niekas manęs nemyli ir Visi vyrai nori tik viena. O kadangi jos įsitikinimai pasitvirtino, tai ji nesąmoningai jau nieko ir nebesistengė ką nors daryti, kad jos santykiai su vyrais būtų pozityvesni. Ji nusiminė, neteko vilties užburtas ratas užsidarė. Galiu kuo ramiausiai nesirūpinti savo išvaizda, nes vis tiek niekas manęs nemyli, kartojo ji sau, ir iš tikrųjų niekas jos ir nemylėjo, nes ji nesirūpino nei savo vidumi, nei išore. Penkias savaites užtrukusio gydymo metu ponia R. negatyvias nuostatas pakeitė pozityviomis. Išsiugdė saugumo pojūtį, įgavo pasitikėjimo savimi tai atsispindėjo ir jos išorėje. Jau po kelių savaičių, dar nepasibaigus gydymo kursui, ji susipažino su vyru, kuris jai davė tai, ko jai iki tol taip trūko. Maždaug po metų atsitiktinai sutikęs ją iš pradžių jos net neatpažinau. Tik kai ji mane užkalbino , atpažinau, kad ta linksma, pasitikinti savimi, madingai apsirengusi moteris yra buvusi mano pacientė.
Kaip pagalvoju, pati turėjau visokiausių neigiamų nuostatų apie vyrus: ir negraži, ir neįdomi, ir kad jie manimi gali domėtis tik kaip sekso objektu... Bet juk visos tos nuostatos atsispindi kūne, elgesyje. Tikrai norėčiau pamatyti savo veidą, kaip jis atrodydavo, kai šitaip galvodavau. Akys tai juk nespindėjo. Neseniai peržiūrėjau senas foto ir vienoje jų sau labai patikau. Tada buvau laiminga, patenkinta savimi ir mano akys spindėjo Va šitą spindesį noriu grąžinti savo žvilgsniui Papildyta: Va, dar pagalvojau apie drauges, kurios sėkmingai ir laimingai ištekėjo. Jos tikrai savimi pasitiki ir turi vidinę ramybę. Nėra blaškymosi, gal čia kažkam patiksiu, kažkam nepatiksiu. Jos patinka sau ir yra ištikimos sau