na mes tai tikrai prie viešbučio negulinėjom visas 10 dienų, apskritai mažai gulinėjom - 2 kartus buvom Nabule, apžygiavom kiek pajėgėm, buvom Hamamete, Yasmin Hamamete, vaikščiojom šniukštinėjom. o nuo gido mano manymu kaip tik 80 proc kelionės priklauso-pvz nuveža pas tuos pačius berberus ir paleidžia. pats kiek pažabalioji tiek...o patyręs gidas gi kiek daug ten gali papasakot

tas pats tose oazėse, kur buvom sustoję.
tas pasivažinėjimas džipais tai mano manybu biskį gražiau skamba, negu realiai yra

na sėdi tu džipe su dar 6 asmenais, ir tiek, nuo kelionės autobusu nedaug kuo skiriasi...tiesiog autobusas tais keliukais nepravažiuotų, kaip kažkas rašė, po kalnus ten ir visur. ne kažkoks safaris čia ar panašiai. na aišku įspūdį palieka ta Sachara ir panašiai, bet po šitos kelionės praėjus porai dienų mums viešbučio animatorius siūlė kelionę - 3 valandų trukmės-aplankant berberus, pajodinėjant kupranugariais, pajodinėjant kupriais - už 35 eurikus

ir nereikia 2 dienas autobuse kept, ir švelniai tariant pataupai

bent jau mes autobuse kepėm-kondicionierius nepavadinčiau kad pilnu pajėgumu veikė, jei nuo visų kibirais prakaitas tekėjo...
atvirai tariant aš pasvarstyčiau ar pakartot tą kelionę. jei gautumėm Eglę už gidę-nesvarstyčiau. mums pakako kelionės į Tunisą-Kartaginą su ja, kad įsitikintume, kokia ji liuks

kalba nenutyla. jaučiasi kad žmogus daug žino. linksma, su jumoru, negrubi, kaip ana. na Rūta mums nepatiko ir taškas. per grubiai jin apskritai su mumis bendravo. tokie bajeriukai kaip "kiekvienam autobuse visada būna bent po vieną durnių, ir tarp jūsų tokių yra" tai manau tikrai yra per daug sau leidžiančio žmogaus požymis. visai aš nenoriu per savo atostogas būt išvadinta durne. ai gana apie gidę, gal kažkam ji patiko. Tunisas puikus, mums ten viskas patiko. nenoriu kad nuskambėtų lyg grįžom kažkuo baisiai nusivylę-tai netiesa. mes likom žiauriai patenkinti savo atostogom, Tunisu, viešbučiu

iš Sacharos negavom tiek kiek tikėjomės, už tai gavom kažkur kitur. sumesiu nuotraukas kai galėsiu, linkiu smagių atsostogų toms, kurios dar tik vyks
kas klausė dėl gidų, tai oasiso gidės yra dvi. ir bent jau mūsų atveju į Sacharą važiavo DU autobusai, į vieną pateko laimingieji su Egle, į kitą, deja, mes su Rūta. teip kad, visai neaišku ką gausi...mes irgi buvom ramūs, kad jau oasiso gidė tai faina...
svarbiausia, ką patarsiu-nepulkit apsipirkinėt medinose

susiraskit fiksuotų kainų parduotuves, bent jau kainas apsižiūrėkit

tik tada kažką didesnio pirkit