Įkraunama...
Įkraunama...

Pilvuko diegliai, pučia pilvuką...

Apklausa: duodat vaikui (140 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
mano maziukui pilvuka irgi pute. putimas prasidedavo nuo 20val. ir baigdavosi 22val. dar kartais truputi ir diena papusdavo. taiaisku duodavau ir pankolio arbatas, kuri beje padejo labiau nei espumisanas. sesute mums liepe, kai vaikui sueis 2men. pabandyt duot jam obuolio blink.gif paprastai paimt, truputi paskust jo su sauksteliu ir duot. ir nezianu ar sutapimas, ar tikrai nuo tos dienos baigesi visi skausmai clap_1.gif mano mazius obuoli visa suvalgydavo, nors tipo galima ne daugiau saukstelio sad.gif , bet jei jam gerai, tai kodel as netureciau jam jo daugiau duoti?taip kad pabandykit, gal ir jums pades wink.gif
Atsakyti
Pilvuko pūtimas dažniausiai būna nerimąstingų mamyčių vaikučiams. Patikėkit, man taip buvo prieš 5 metus. Tik dabar supratau, kame šaknys...Mergytei jau 5, o dar ir dabar spazmuoja pilvuką. Pastebėjau tada, kai pradėjau kreipti dėmesį į simptomus, kai susijaudina, ar bijo, ar išsigąsta....Pasekiau -ir vienas prie vieno. Kaip sako "Akurat"...
Kai peržvelgiau visą laikotarpį nuo gimimo - ir vaikas dėl mano pačios klatės tapo nerimąstingas, įsitempęs, dažnai bijo naujovių, jei iš karto neišeina darbelio padaryt -sako, "Tu mamyt, padaryk".
Lakstydavau tik pradėjus kniurkti -o naktis suskildavo į 1000 naktyčių. Ji miegodama šaukdavo "mama", aš pribėgu-paglostau. Jaučia prisilietimą, o miega...Tas miegas toks paviršutinis...Kai jau nusikaliau tiek, kad nebeturėjau jėgų ir depresavau visiškai-vėl sušunka"Mama", o aš nebesikeliu...Tai ką jūs manot -pati atsibunda...
Išmokiau kipšiuką justi mamą net per miegus, kai nebeateinu kaprizų pildyti -atsibunda...Tada jau sąmoningai šaukia...
Taigi...
Papildyta @ [mergetime]1094661249[/mergetime]
O ką darydavau, kai apimdavo neviltis -paguldau mažulę ant lovos, paglostau pilvuką saulės ėjimo kryptimi(pagal saulę)...
Arba jai labai padėjo toks dalykas -paguldai, prilemnki vieną kojytę priepilvuko, po to tą ištiesi, prilenki kitą ...Bet tai daryti reikia ramiai, pamažu, vienu tempu..Mano mergytei tai budavo efektinga...
Linkiu ramių naktų vacation1.gif
Atsakyti
Mes pasinaudojome čia skelbtu patarimu ir suėjus 2 mėnesiam davėm paskusto obuolio. Galiu pasakyt, kad padėjo labai. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
As tai mergytei duodavau Simicol vaistukus ir tikrai bedu beveik nebebuvo, per tuos tris menesius ramiai prabuvo tik retai kada suniurzgedavo rolleyes.gif
Atsakyti
Kai manajam labai užeina skaudėti pilvuka aš jo kojites prilenkiu prie pilvuko, kartais taip ir miega apkamšytas pagalvėm.
O lašiukus bandėm ESPUMIZAN, efektas gan keistas. Suduodi, po kokiu 7 minučiu mažius užminga, atrodo kad taip greitai padėjo. Po pusvalandžio prabunda ir guli tok ramus be jokiu emociju, valgyti taippat nenori. O po 2 val. vėl prasideda tas pats.
Taigi pasirodo ( nežinau gal tik mano mažiu) migdo tie lašiukai. O kaip priprato kol neduosi miegot neina, muistosi raitosi.

Gal geriau naturaliom priemonėm malžinti skausma.
Atsakyti
Mano pirmam vaikui tai buvo didelė problema. Tęsėsi iki 1,5m. Nepadėjo jokie lašiukai, nei pankolio arbata. Nebent tik pasiguldymas ant savo pilvo. Taip ir miegodavom visą naktį. Laikiausi dietų, nieko, o paskui tai jau jo ir nematinau ir vis tiek tas pats. Iš pradžių laukėm gal praeis 3 mėn. kaip visi sako, poto 7 mėn. bet deja sad.gif
Atrąjam vaikui pučia mažai clap.gif . Pradėjau duoti lašiukų manydama gal išvis nepūs, bet deja tada blink.gif pradėjo pūsti labiau mad.gif . Tai dabar jokių vaistų nebeduodu, guldausi ant pilvo arba su kojytėm mankštinamės. Naktim tokių problemų išvis nėra clap_1.gif . Matyt viską išvargom su pirmuoju doh.gif clap.gif thumbup.gif

Taip kad mes ir musų vaikai turim tai iškentėti. g.gif Taip kad stiprybės ir išmanumo thumbup.gif
Atsakyti
g.gif Mes irgi vargstam su šia problemėle, norsmažiui ir jau 8 mėn. Beveik niekas mums nedadeda: išbandėm visus lašiukus ir visas arbatėles. dabar geriap HIPP arbatėlę "Mažylio pilvukui". Kažkoks minimalus poveikis yra. Tiesa, gydytoja skyrė profilaktiškai pagert vaistus"ABDOMILON". Jis daugiau sumažina nusiorinimus. Mums labai padėdavo, nes mes jį grdavom prieš naktinį miegą. Tiesa, mums jį skyrė po 10 lašiukų praskiedžiant nedideliu kiekiu vandens ir vartoti 0,5 val prieš valgį.
Gal kam tiks tie vaistai, tik pirmiausiai pasitarkite su gydytoja.
Stiprybės jums mamos heart.gif
Atsakyti
noriu uzduoti kvaila (man kvailai nesuprantama) klausima:
Ar pilveli pucia visiems 2.gif??? wink.gif
Atsakyti
Bambolino, na visai nekvailas klausimas! smile.gif O pilvukus pucia tikrai ne visiems ir ne is karto gimus, arba neskausmingai pucia, t.y. pucia, bet vaikutis neverkia, putimai nuo gimimo gali pasireiksti po savaites kitos, arba ne. Sako, kad maziau issivystes yra berniuku zarnynas, todel jiems labiau skausmingai reikia tai iskesti. As jau tai patyriau. sad.gif Laukiau 3 men., bet dar nesibaigia, nors zymiai maziau skaudena. Maniskiui labai itakoja mamos mityba: pieniski produktai, netgi arbata su pienu, kurios neatsisakau, bulves, raudoni vaisiai/darzoves su skurele, be skuros maziau, rauginti produktai, karsti sumustiniai, blink.gif visokie cipsai ir kt. produktai, kas pucia paciai mamai vidurius ir vaikui persiduoda. Bet tai irgi nera taisykle. Tiesa, su viduriukais yra kelios skausmu rusys: kolikai ir zarnyciu peristaltika (atrodo taip parasiau). Tai vienu atveju issipuksi ir ramu, o kitu - skauda ir niekas beveik nepadeda. doh.gif
Atsakyti
Ziuriu, kad daugelis atsisako pieno ir jo produktu. O cia kaip tik skatina juos valgyt zindant. As neatsisakiau nei pieno, nei jo produktu ir problemu del to kol kas neturim. Bet viena diena suvalgiau kelis sokoladinius saldainius, tai vakare mazei buvo blogai. Mes su vyru jau ir ant peties ja dejom kad atsirugtu ir pilvuko masaza bandem daryt. Mazoji ilgai verke, kol uzmigo teciui ant pilvo...
Atsakyti
QUOTE (rakarma @ 2004 11 16, 13:37)
Kaip ten su tuo obuoliu ar duot ar ne. As labai bijau nes kaip bandziau pati mazo obuolio suvalgyt ketvirtadali, tai patikekit manim kas maziui daresi, tai ir bijau jam duot. Ka patartut.

Tikrai neduok palauk bent kol sueis trys, o geriau net ir keturi men., musu mazajai jau beveik sesi o pilvuka iki siol pucia ir uzkieteja viduriai, zodziu beda, as kaip pati maitinu, tai obuoli pirma kart daviau, jai jau buvo kazkur apie keturius men., patikek tikrai geriau nebuvo, tada dar labiau pute pilvuka, blogai miegojo nakti, labai kankinausi sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Vidana @ 2004 11 18, 00:03)
Mano vargai prasidejo jau 2 savaite po gimimo,

Tai dar nors dvi savaites galejai pasidziaugti, mano vargelis prasidejo antra diena po gimdymo blink.gif , po ilgu seseles prasymu prieiti ir paziureti kas cia mano vaikui yra, ji nusisypsojo ir tepasake "pilvukas, dar ilgai turesit su juo problemu" mad.gif ir tiek, as ligoninej ne vienos nakties nemiegojau, tikejausi grisiu namo ten jau vyras pades, bet deja, deja ir iki siol vargsta su pilvuku, bet dabar jau kitos bedos, as jau nebebadauju kaip anksciau, valgau beveik viska, ir vaikas pradejo koses valgyt. Kartais buna geriau, o kartais ir vel rieciasi ir rekia, nemiega. 2.gif
Atsakyti