Man visai patinka sitas Daivos tekstas,jis toks apibendrinantis,be dideliu issipletimu,neilgas,zmones pamate ilga teksta,daznai net nenori jo skaityti,jis ju nesudomina is pirmo zvilgsnio,tai manau sis tekstas tinkamas,tik sis sakinys nelabai "Mes priversime mus pamatyti, mes priversime spręsti mūsų problemas."as jau ji siuliau,kaip mazdaug pakeisti Vaisingumo asociacijos temeleje.As siulyciau si tekstuka deti,tik atsivertus nuoroda
SIŪLAU TEKSTĄ
Vieną rytą atsibundi ir supranti, kad tavo gyvenime kažko trūksta........Tas supratimas negrįžtamai nuspalvina tavo gyvenimą visai kitokiom spalvom...Tu sau pasakai AŠ NORIU BŪTI MAMA, AŠ NORIU BŪTI TĖTIS........Vienu metu užpildo ir pasididžiavimas savimi, ir neišpasakytas lengvumas, kad tu pasiruošęs prisiimti šitą laimę ir šitą atsakomybę suteikti gyvybę....Tavo svajonės išsipildymas visai netoli devyni mėnesiai, bet net tuos devynis mėnesius jūs jau gyvenate kartu........
Devyni mėnesiai.....kaip tai atrodo mažai palyginti su dviem, trimis, penkeriais ar net trylika metų, kai ne vieną rytą, o kasdien atsikeli su mintimis AŠ VIS DAR NE MAMA arba dar blogiau AŠ NIEKADA NEBŪSIU MAMA......Aš niekada nesužinosiu, ką reiškia rytinis pykinimas (kaip aš svajoju apiejį), aš niekada nepajausiu, kaip mano sūnus ar dukra baksnoja kojyte man į pašonę, o tėtis pridėjęs ausį prie pilvo bando pajusti tą jam dar nejuntamą gyvybės stebuklą.........Aš niekada nenešiu savo didelio pilvo išdidžiai pakelta galva ir neišgirsiu savo kūdikio pirmojo klyksmo, lygiai kaip pirmojo MAMA, TĖTI.......O tėčiui vis dažniau nusvirs rankos ir jis liūdnai užsižiūrės į svetimus vaikus....Manęs niekas nepriglaus ir neapkabins, kai būsiu senas senutėlis.......
Tai tik menka dalis minčių, kurios aplanko kas septintą Lietuvos šeimą........ Kaip giliais socializmo laikas nevaisingumo pas mus nėra arba tai nelaikoma problema. Negana to, nevaisingas žmogus susilaukia visuomenės pasmerkimo, paniekos ir nugramzdinamas į dar didesnę vienatvę su savo negalia....Nevaisingumo gydymas laikomas kone gėdingu išlaidavimu ir kelia netgi pasipiktinimą...Teatleidžia man žmonės be kojų ar širdies ligoniai, bet kodėl jų liga visiems kelia užuojautą, o nevaisingas žmogus kitą sykį dar ir sulaukia nemažai moralų...Valstybė irgi apsimeta, kad mūsų nėra....Kenčiantis nemoka garsiai šaukti.......
Šito forumo dėka šiandien gimsta Vaisingumo asociacija. Mes priversime mus pamatyti, mes priversime spręsti mūsų problemas. Mes šauksime garsiai, jei reikės per visą Europą.....Nevaisingos šeimos nebebus vienos. Mūsų klubai jau veikia Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose, mes bendraujame, nebesijaučiame vieniši, smarkiai susikibę už rankų, nors ir vaikščiodami ant bedugnės krašto, mes einame pasiimti savo svajonės ir kartu mes tikrai ją pasieksime. Asociacija bus tiltas tarp nevaisingų šeimų ir valstybės, tarp nevaisingų šeimų ir klinikų, farmacininkų. Bendradarbiaudami su valstybės institucijomis, klinikomis ir verslininkais spręsim ir išspręsim nevaisingumo kompensavimo klausimus. Tai nereiškia, kad rūpinsimės tik pačių brangiausių procedūrų finansavimu, stengsimės padėti ir tai šeimai, kuriai problema - pasidaryti keliasdešimt litų kainuojantį tyrimą.
Šiomis dienomis mes vykdome pirmąją mūsų akciją renkame pinigus ir norime padėti mūsų forumietei BRITTAI Eglutei. Tai šeima, kuri mūsų rūpestingos valstybės dėka neturi jokių galimybių susilaukti savo vaikelio jiems vienintelis kelias IVF dirbtinio apvaisinimo procedūra. Mes visi turime galimybę padėti Eglutei paimti į rankas savo kūdikėlį.........
Eglutės sąskaita: LT87 7044 0600 0097 4740 Vilniaus bankas, Eglė Jasinevičienė.