Manau kad galesiu pagelbeti .            
Desertinis varskes suris su zele
1.5 kg. varskes
10 kiausiniu
0,15 gr. zelatinos
0.200 gr. sviesto
3 stiklines cukraus
2-3 pakeliai zeles skirtingu spalvu
zele paruosiam kaip parasyta ant pakelio ir sustingdom ,varske sumalt mesmale ( butinai ) sudet kiausinius ir cukru .Gerai isukti .Supilti istirpinta sviesta .zelatina isbrinkinti nedideliam kieki vandens . pakaitinti garu vonelej kad neliktu gumuleliu ir supilti i varskes mase .Gerai ismaisyti .Sudeti gabaleliais supjaustyta zele dar karta atsargiai ismaisyti ir deti i saldytuva kol sustings . Vietoj zeles galima deti dziovintu vaisiu , irgi labai skaniai gaunasi .
   SKANAUS !
                
                                    
                
                
                
            Desertinis varskes suris su zele
1.5 kg. varskes
10 kiausiniu
0,15 gr. zelatinos
0.200 gr. sviesto
3 stiklines cukraus
2-3 pakeliai zeles skirtingu spalvu
zele paruosiam kaip parasyta ant pakelio ir sustingdom ,varske sumalt mesmale ( butinai ) sudet kiausinius ir cukru .Gerai isukti .Supilti istirpinta sviesta .zelatina isbrinkinti nedideliam kieki vandens . pakaitinti garu vonelej kad neliktu gumuleliu ir supilti i varskes mase .Gerai ismaisyti .Sudeti gabaleliais supjaustyta zele dar karta atsargiai ismaisyti ir deti i saldytuva kol sustings . Vietoj zeles galima deti dziovintu vaisiu , irgi labai skaniai gaunasi .
                Norėjau paklausti ar kas gaminote, ir kaip gavosi?  
 
Ir jei daryti mažesnę porciją pamėginimui, ir viskas dalinant į tris dalis, tada tris ar keturis kiaušinius geriau dėti?
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            Ir jei daryti mažesnę porciją pamėginimui, ir viskas dalinant į tris dalis, tada tris ar keturis kiaušinius geriau dėti?
                na atradau pagaliau, ka savaitgali gaminsiu. Gal atsiliepimu yra? Jei ne, tai parasysiu kaip gavos sekmadieni 
)
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            
                Nea  
 neikas man neisejo. Jau vien pagalvojau , kad kiausiniai cia netinka bet dariau.
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 01 28, 16:55)
As irgi tokia daznai darau, tik be zeles gabaliuku
QUOTE(April-Aries @ 2009 01 28, 17:16)
Jie ir buna kieti,bet kai pertepi labai sauniai sudreksta ir buna minkstuciai 
Papildyta:
Man it tas pats
 Pabandyk sitaip:
5 kiausiniu baltymai
300g miltinio cukraus
1 citrinos sultys
Atsaldytus baltymus gerai isplakti,kol mase padides apie 7 kartus,tada po truputi berti miltini cukru,citrinos sultis,po to statyti inda i karsta vonele ir plakti kol mase ikais,sutirstes ir prades laikyt savo forma.Baigiant plakt galima ilasint norimos esencijos
Papildyta:
Man it tas pats
5 kiausiniu baltymai
300g miltinio cukraus
1 citrinos sultys
Atsaldytus baltymus gerai isplakti,kol mase padides apie 7 kartus,tada po truputi berti miltini cukru,citrinos sultis,po to statyti inda i karsta vonele ir plakti kol mase ikais,sutirstes ir prades laikyt savo forma.Baigiant plakt galima ilasint norimos esencijos
gal kuri įdės parodyti, kaip gaunasi
QUOTE(lotute @ 2009 01 28, 19:40)
apie ka tu cia?
QUOTE(KibirVibir @ 2009 01 28, 19:12)
o siaubas kokia nesamonė pacitavau
norėjau pasakyti, kad įdomu pamatyti desertinį sūrį padaryta pačių
QUOTE(lotute @ 2009 01 28, 18:40)
Stai mano,tik sekanti karta deciau daugiau zelatino i pacia varskes mase ,arba grietineles zele daryciau su per pus maziau vandens,nes noretusi ,kad butu kietesne ir vietoje 3 dejau 5 saukstu cukraus .Taippat gavosi ir su aguonomis :4u
                
                                    
                QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 01 29, 10:34)
Stai mano,tik sekanti karta deciau daugiau zelatino i pacia varskes mase ,arba  grietineles zele daryciau su per pus maziau vandens,nes noretusi ,kad butu kietesne  ir  vietoje 3 dejau 5 saukstu cukraus .Taippat gavosi ir su aguonomis :4u 


oho kaip liuksiškai atrodo, tik tikrai norėtųsi tokio kietesnio, na reiks pabandyti ir man
    








