Įkraunama...
Įkraunama...

Panevėžio darželiai

QUOTE(HERBERA @ 2008 06 03, 14:59)
Nu ir prirašei Tu čia apie Žvaigždutę.
Mūsų panelė jį lanko, bet kol kas jokių nusiskundimų neturim.
Lankom "BORUŽIUKŲ" grupę pas auklėtojas Augutę ir Aušrą. Tikrai galiu pasakyti, kad šiame darželyje leidžia vaikui įprasti prie aplinkos. Mes rudenį pratinomes, bet susirgę visą žiemą nebėjom, pavasarį vėl pasipratinom ir dabar labai noriai lankom darželį.
O kokios kitos auklėtojos tikrai nežinau ir su baime laukiu rudens, nes teks į kitą grupę išeiti ir atsisveikinti su šiomis auklėtojomis.
Apie RUGELĮ irgi visko girdėjau, ypač apie mažiukų grupę.
Manau, kad labai priklauso kokios auklėtojos dirba....

mano sesė savo pipirą veda i boružiukų grupę,ta jauna auklėtoja thumbup.gif ,o tos vyresnes nelabai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2008 06 04, 12:18)
mano sesė savo pipirą veda i boružiukų grupę,ta jauna auklėtoja thumbup.gif ,o tos vyresnes nelabai  schmoll.gif

Man kazkaip persasi isvada, kad ne tik nuo auklyciu viskas priklauso, bet ir nuo musu paciu vaiku simpatiju vienai ar kitai auklytei. Mano mazylis irgi ejo i boruziuku grupe (auklytes kiek suprantu tos pacios). Tai nesiskunde jis ir ta jaunesniaja auklyte, o su ta vyresniaja tai ir dabar nuo tolo sveikinasi.
Cia kaip paciam vaikui gal labiau patinka. Na zinot, ir auklyciu temperamentai gi skirias. Vieniems vaikams gal tokios "smarkesnes" patinka, kitiems gal santuresnes. Aisku jei aukletoja kokia "apraganejus" pasitaiko, tai jau tikriausiai niekam tokia negali patikti.
Atsakyti
QUOTE(cloudnine @ 2008 06 04, 18:01)
Man kazkaip persasi isvada, kad ne tik nuo auklyciu viskas priklauso, bet ir nuo musu paciu vaiku simpatiju vienai ar kitai auklytei. ....

Sutinku. bet papildysiu - priklauso ir nuo mamų bei tėčių nusiteikimo auklėtojų atžvilgiu, bei tėvų požiūrio į vaikų auklėjimą... juk dažnai net tėvų ir senelių požiūris į auklėjimą nesutampa (kas turėtų būti labai sava), o čia - visai svetimi žmonės...
Teko matyti, kaip mama "šukavo" auklėtojas, kad vaikui uodas lauke įkando... Teko girdėti kitos mamos piktinimąsi, kad auklėtojos vaikams perdaug leidžia blink.gif (kai vaikas bėgioja po grupę) ir kad "išnaudoja" - nes vaikai patys išsinešioja arbatą (mokosi stalą serviruoti ir pan.)...
Mano nuomone - nesvarbu koks darželio pavadinimas, kokioje gatvėje jis stovi, "prestižinis" ar "neprestižinis" - manau, svarbiausia, kad auklėtojų požiūris į vaikų auklėjimą sutaptų su tėvų požiūriu. Tada vaikas nejaus diskomforto tarp skirtingų reikalavimų, nebus pykčio ir pasipriešinimo...

Papildyta:
[quote=vagrs,2008 06 02, 22:26]
[quote=Vilusa,2008 06 02, 20:48]
"Žvaigždutė" - mums po langais, bet aš mažąją vedu į "Rugelį". Svarbiausia, kad ji labaisuiai nenori... EITI IŠ DARŽELIO NAMO bigsmile.gif
labai jau keista, kai vaikas namo nenori
gal namuose ne kas
o auklėtojos tikrai puikios, jeigu už mamą geriau
[/quote]
mirksiukas.gif
Pas juos grupėje praktiškai visi vaikai (mažiukai - 100 proc.) nenori eiti namo... nes darželyje - yra daug vaikų - draugų, žaislai kitokie nei namie, vaikai gali būti savarankiški, nes netrukdo mamai daryti valgyti, dirbti ar pan., nėra neleidžiamų imti daiktų, nėra spintelių, kurių negalima atidaryti, ir visokių kitokių "negalima", "neliesk", "nedaryk"...
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2008 06 04, 12:18)
mano sesė savo pipirą veda i boružiukų grupę,ta jauna auklėtoja thumbup.gif ,o tos vyresnes nelabai  schmoll.gif

Tai, kad vyresne tik viena - Augutė. Ir mano dukrelė tikrai ją labai myli thumbup.gif , Aušra taip pat labai šauni auklėtoja thumbup.gif , bet retai dirba. Kas rytą dukrėlė patenkinta eina į darželį su kokia mintim ką parodys, pasakys auklėtojai....
Smagu girdėti, kai pradeda sakyti, kad auklėtoja taip darė, sakė.... ir jus tėveliai taip pat darykit.... biggrin.gif
Be to mielos mamos jei Jūs pačios prie vaiko sakysit, kad ta ar ana auklėtoja negera, kažką ne taip pasakė, padarė - tikrai visą tai ir mažieji perims.
Tad gal laikas pačioms pradėti kitaip žiūrėti į auklėtojų darbą.

O apie Vyturėlį teko girdėti vieną frazę: "Į šį darželį visi eina tik dėl baseino, o be baseino jis būtų ne kons darželis ".....
Jei dar nepradėjus vesti vaiko į darželį vedėja prašo "paramos", tai suprasčiau vienprasmiškai - neduosi, nepriimsiu Tavo vaiko g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HERBERA: 06 birželio 2008 - 16:02
matai herbera.mano sesei abi auklėtojos geros,bet vaikas būdavo iš ryto eina su nuotaika.bet įėjęs įgrupę ir pamatės tą vyresnę-verkdavo-nepasiliksias,negera sakydavo.o prie jaunos nėra taip būvę.bet dabar kaip ir neblogai-apsiprato-nors jau virš metų lanko tą grupę
Atsakyti

O apie Vyturėlį teko girdėti vieną frazę: "Į šį darželį visi eina tik dėl baseino, o be baseino jis būtų ne kons darželis ".....
Jei dar nepradėjus vesti vaiko į darželį vedėja prašo "paramos", tai suprasčiau vienprasmiškai - neduosi, nepriimsiu Tavo vaiko g.gif
[/quote]

Kai zvalgemes savo mazyliui darzelio (o tai buvo pries 2 metus). Buvom ir mes uzsuke i Vytureli. Takart paliko nebloga ispudi ir netgi buvom uzsirase. Bet kai pradejau rinktis info apie ji - kazkaip nuomine pasikeite.
Ne is vienos mamytes teko girdeti, kad ten tiesiog vesi ivairiu rinkliavu sistema. Suprantu, kad jeigu norime kad darzelis butu jaukus ir grazus, kiekvienas pagal savo isgales turime prisideti. Bet ten kai kuriais atvejais jau beveik reketas gaunasi (tai labai gerai iliustruoja pavyzdys - kai paramos prasoma is dar net nelankancio darzelio vaiko tevu.)
Dar vienas pav., kai renkami pinigai metodinei medziagai aukletojoms nupirkti.
tai kas cia dabar? As manau kad savo tobulejimu turi uzsiimti pacios aukletojos, galu gale darzelio vadovybe, nes jie turi buti suinteresuoti, kad darzelyje dirbtu kvalifikuotos ir kompetetingos aukletojos. Tai sorry...
As jokiu budu nesikratau paramos. Bet tai turi vykti geranoriskai. Ir turi buti priimtina abiems pusems (tevams ir darzeliui). Be to reikia jausti ir saiko riba.
Galu gale po visu tokiu dalyku, ar netaptu mano vaikas kazkuom nuskriaustas - jei pav. atsisakyciau remti tokius "kilnius" aukletoju tikslus, arba remciau mazesne suma negu yra pageidaujama?

Atsakyti
"Žvaigždutės" mamytės ką galit pasakyti gera arba bloga apie auklėtojas Nijolę ir Zitą. Šiandien klausiau vedėjos ir pasirodo, kad mūsų vaikus nuo rudens perkels būtent pas tas auklėtojas.
Juste, ar ne Tavo Matas pas jas lanko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HERBERA: 11 birželio 2008 - 16:03
Sveikutės,

Aš pati esu lankiusi "Žvaigždutę", tai net nebuvo svarstymų į kokį darželį leisti savo mažius... Deja, negaliu pasakyti nieko gero apie šį darželį, po 3 metų lankymo buvo perpildyta visa mano kantrybės taurė ir dukrą pervedžiau į "Riešutėlį". Ji judri mergaitė ir iš pradžių maniau, kad auklėtojos jos nemėgsta dėl to, bet kai po vieno pietų miego pati papasakojo, kaip auklėtoja liepė eiti plauti tualeto, nes nemiegojo... Ir šiaip, amžinos rinkliavos tualetiniam popieriui, kas mėnėsį kokių nors mokyklinių priemonių reikalavimas...
"Riešutėlyje" nebuvo nei vieno nesusipratimo. Mokyklinių priemonių nei karto neprašė nupirkti.
Sūnų iškart vedžiau į "R", kaip tyčia, vieną vasarą "Ž" buvo budintis darželis. Sūnų palykdavau klykiantį, niekas jo iš manęs nei paimdavo, nei ramindavo. Tiesiog atplėšdavau nuo savęs ir tiek... Po savaitės pamačiau, kad nieko nebus ir paėmiau atostogas. Rašant pareiškimą auklėtoja net neslėpė, kad "bus ramiau, vis vienu vaiku mažiau"...
Atsakyti
QUOTE(HERBERA @ 2008 06 11, 15:42)
"Žvaigždutės" mamytės ką galit pasakyti gera arba bloga apie auklėtojas Nijolę ir Zitą. Šiandien klausiau vedėjos ir pasirodo, kad mūsų vaikus nuo rudens perkels būtent pas tas auklėtojas.
Juste, ar ne Tavo Matas pas jas lanko?

Na kiek zinau tai ten dvi Zitos yra, viena juoduke, kita sviesi, tai mes su abiem buvom susidure biggrin.gif kas liecia juoduke, tai super aukletoja....bent jau mums tai labai gera aukletoja buvo, visada paslaugi, pades kada reikia, apipasakodavo ka ir kaip dare Matas, nu smagu....Su Nijole nrterko pabendrauti, o kurioj ji grupej?

QUOTE(aiduliuke @ 2008 06 12, 10:22)
Sveikutės,

Aš pati esu lankiusi "Žvaigždutę", tai net nebuvo svarstymų į kokį darželį leisti savo mažius... Deja, negaliu pasakyti nieko gero apie šį darželį, po 3 metų lankymo buvo perpildyta visa mano kantrybės taurė ir dukrą pervedžiau į "Riešutėlį". Ji judri mergaitė ir iš pradžių maniau, kad auklėtojos jos nemėgsta dėl to, bet kai po vieno pietų miego pati papasakojo, kaip auklėtoja liepė eiti plauti tualeto, nes nemiegojo... Ir šiaip, amžinos rinkliavos tualetiniam popieriui, kas mėnėsį kokių nors mokyklinių priemonių reikalavimas...
"Riešutėlyje" nebuvo nei vieno nesusipratimo. Mokyklinių priemonių nei karto neprašė nupirkti.
Sūnų iškart vedžiau į "R", kaip tyčia, vieną vasarą "Ž" buvo budintis darželis. Sūnų palykdavau klykiantį, niekas jo iš manęs nei paimdavo, nei ramindavo. Tiesiog atplėšdavau nuo savęs ir tiek... Po savaitės pamačiau, kad nieko nebus ir paėmiau atostogas. Rašant pareiškimą auklėtoja net neslėpė, kad "bus ramiau, vis vienu vaiku mažiau"...

blink.gif g.gif na siek tiek papriestarausiu, kas liecia mokyklines prekes, tai cia manau ir paciu btevliu iniciatyva galetu buti, ir prasyt nereiktu, ne karve kainuoja, o atnesti reikia tik viena karta metuose, rudeni kai pradedam lankyti darzeli, viena piesimo, zirkloutes, plastelina spalvoto popieriaus sasiuvinuka, splavojimui kazka, as nemanau kad tai yra daug...o kaip bus kai i mokykla pradesi vesti? reiks visko daug daugiau, ir nematau as cia jokios tragedijos, lygiai taip pat su tualetiniu popieriumi, vienasyk nesem rudeni, kitasyk dabar vasara, ar tai daug? 2 ar 3 ruloniukai? max 2 Lt. tai jei tiek yra problema, galbutreiktu pasvarstyti ar is vis reikia vest i darzeli, juk mokesciai uz darzeli didesni...Na cia tik mano nuomone....del vaiko judrumo, tai kiekvienas vaikas yra savaip pasiutes, mano sunus laaabai pasiutes, judrus, nenustygsta vietoj, bet niekada nebuvo del to problemu, ir niekada nei aukletojso skundesi nei jis pats kad butu kazkas blogai, as nesakau buna kad pabara, bet taip priklauso, jei nebartu, tai visi vaikai ant galvu uzliptu, o labai abejoju kas liecia tai jog aukletojso lieptu valyt tulikus ir pan, siais laikais vaikiu fantazijos beribes, ypac tokiuose amziuose....maniskis ir prisigalvoja visokiu legendu budamas kaimelyje, bet as zinau kad tai netiesa, ir be to, jei jau buvo toks nusiskundimas is vaiko, as buciau tiesiogiai nuejusi pas aukletoja ir paklaususi kame reikalas.....manau nereikia visada tiketi, ka vaikai kalba
Atsakyti
QUOTE(ziedune @ 2008 06 04, 10:15)
Sveikos mamytės  4u.gif
O štai mes susidūrėm su tokia situacija: pavasarį vyras mūsų mažylį užrašė, kad nuo rudens eisim į darželį - "Vyturėlį". Tuo kart viskas buvo tvarkoj, ir vietų buvo ir jis mums pagal rajoną tinka ir vyresnė sesė jį lankius buvo. O štai prieš kelias dienas vyras sulaukia skambučio iš darželio direktorės, kuri prasitaria, kad ruošiamasi remontuoti darželio baseinėlį ir reikalinga mūsų parama. Na iš koto verčiantis prašymas. Gal iki rudens pasikeis mūsų planai ir mes nelankysim to darželio  g.gif . O remontą kaip suprantuo jie ruošiasi per vasarą daryti. Ir kas bus jei mes nesutiksim paremti to remonto? g.gif  Nepriims tada mūsų į darželį? Ar kaip? Ar niekam neteko patekti į tokią situaciją? Ir kokio didumo paramos tikisi ta direktorė? Man kažkaip panašu į reketą  ax.gif

Sveikutė, nu čia tai man naujiena, kad direktorė skambino dėl paramos baseinui g.gif gal ir aš dar sulauksiu skambučio, nes mano du vaikai lanko "Vyturėlį" .Šiaip vaikai labai patenkinti, auklėtojos geros,maitina skaniai ir gerai,baseinas irgi į naudą, buvau nuėjusi pasižiūrėt, kaip maniškiai nardo, žinai aš taip bijau, o jie drąsiai thumbup.gif
"Paramos" reikėjo, kai rašiau prašymą, kad vaiką priimtų į darželį- sako, nėra vietų.Sakau, mums pagal rajoną priklauso,darželis beveik mūsų kieme.Kai padaviau" maišelį", atsirado vieta. mad.gif Iš kur gi bus laisvų vietų, jei lanko vaikai iš rožyno,Tulpių,Statybininkų g. O po to ir grupės perpildytos,ir auklėtojos nepatenkintos, kad per daug vaikų priima.
Net nežinau, ką jums patart g.gif .Manau, tai buvo užuomina.Jei išeina,tempkit laiką, neremkit. protest.gif
Atsakyti
[quote=cloudnine,2008 06 08, 14:52]
[/quote]

Kai zvalgemes savo mazyliui darzelio (o tai buvo pries 2 metus). Buvom ir mes uzsuke i Vytureli. Takart paliko nebloga ispudi ir netgi buvom uzsirase. Bet kai pradejau rinktis info apie ji - kazkaip nuomine pasikeite.
Ne is vienos mamytes teko girdeti, kad ten tiesiog vesi ivairiu rinkliavu sistema. Suprantu, kad jeigu norime kad darzelis butu jaukus ir grazus, kiekvienas pagal savo isgales turime prisideti. Bet ten kai kuriais atvejais jau beveik reketas gaunasi (tai labai gerai iliustruoja pavyzdys - kai paramos prasoma is dar net nelankancio darzelio vaiko tevu.)
Dar vienas pav., kai renkami pinigai metodinei medziagai aukletojoms nupirkti.
tai kas cia dabar? As manau kad savo tobulejimu turi uzsiimti pacios aukletojos, galu gale darzelio vadovybe, nes jie turi buti suinteresuoti, kad darzelyje dirbtu kvalifikuotos ir kompetetingos aukletojos. Tai sorry...
As jokiu budu nesikratau paramos. Bet tai turi vykti geranoriskai. Ir turi buti priimtina abiems pusems (tevams ir darzeliui). Be to reikia jausti ir saiko riba.
Galu gale po visu tokiu dalyku, ar netaptu mano vaikas kazkuom nuskriaustas - jei pav. atsisakyciau remti tokius "kilnius" aukletoju tikslus, arba remciau mazesne suma negu yra pageidaujama?
[/quote]
Mano du vaikai lanko "Vyturėlį", bet metodinei medžiagai nei sykio nerinko pinigų nei viena auklėtoja. Tik porą kartų per metus nešėm flomasterių ir spalvinimo knygelių, nes vaikai daug spalvina, greit sunaudoja. O dėl metodinės medžiagos- aš pati asmeniškai esu auklėtojom tik skolinusi knygų, vaikiškų dainelių kasetes.
Manau, nemažai priklauso nuo auklėtojos mokėjimo panaudoti skirtus pinigėlius ugdymo priemonėms, tuomet užteks ir metodinei literatūrai. Per susirinkimą paklausia,gal kas gali gauti ar tai kokio popieriaus prastesnio,ar dar kokių antrinių žaliavų, tinkamų vaikų pamokėlėms.Mes nešėm pageltusio popieriaus,likusio dovanų popieriaus, putplasčio ir pan.Va tokios ir rinkliavos.Žodžiu, auklėtoja turi mokėt ūkiškai tvarkytis. mirksiukas.gif
Kitas dalykas, kai rinkliavas organizuoja patys tėvai : kalėdinėm dovanėlėm, ne tik vaikų, bet ir auklėtojų, šeimininkių. Ir išleistuvės kainuoja.Mūsų grupėse auklėtojos į tuos reikalus nesikišo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aiduliuke @ 2008 06 12, 11:22)
Sveikutės,

Aš pati esu lankiusi "Žvaigždutę", tai net nebuvo svarstymų į kokį darželį leisti savo mažius...

Tai pas kokias auklėtojas dukra lankė?

Papildyta:
QUOTE(Juste @ 2008 06 12, 11:39)
Na kiek zinau tai ten dvi Zitos yra, viena juoduke, kita sviesi, tai mes su abiem buvom susidure  biggrin.gif  kas liecia juoduke, tai super aukletoja....bent jau mums tai labai gera aukletoja buvo, visada paslaugi, pades kada reikia, apipasakodavo ka ir kaip dare Matas, nu smagu....Su Nijole nrterko pabendrauti, o kurioj ji grupej?

Tai, kad vakar vedėja sakė, jog bus viena Nijolė, o kita Zita, o kokioje grupėje nepasakė.
Gal ta Zita vaikšto per dvi grupes.
Atsakyti