Įkraunama...
Įkraunama...

Kanai

QUOTE(pukučiai @ 2009 01 22, 15:36)
oho  blink.gif  neblogai cia ju uzsiveisus

irnesakyk.gif draugele kaip uzverte is rudens, tai akys ant kaktos islipo blink.gif
o as dar niekad ju neturejus g.gif tai bus cia darbelio su jais...
ismest tai gaila rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Livai @ 2009 01 22, 17:53)
irnesakyk.gif draugele kaip uzverte is rudens, tai akys ant kaktos islipo blink.gif
o as dar niekad ju neturejus g.gif tai bus cia darbelio su jais...
ismest tai gaila rolleyes.gif

man irgi praeitais metais drauge dave irgi nemazai bet sandeliuke susale ir visdelto teko ismest doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukučiai: 22 sausio 2009 - 15:55
gal mano ir bus susale, doh.gif nes rusy, tai per tuos salcius buvo gal net minusine temperatura g.gif
o dabar galeciau suprast ar susale, ar ne?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Livai @ 2009 01 22, 17:59)
gal mano ir bus susale,  doh.gif nes rusy, tai per tuos salcius buvo gal net minusine temperatura g.gif

jei jos susale turetu pradeti minksteti
Atsakyti
QUOTE(Livai @ 2009 01 22, 16:59)
gal mano ir bus susale,  doh.gif nes rusy, tai per tuos salcius buvo gal net minusine temperatura g.gif

Jie pasidaro minksti ir gali pradeti puti, as paziurejau, pas mane ir jiems sakiai atejo, turbut per tuos salcius minusiuko gavo doh.gif

QUOTE(pukučiai @ 2009 01 22, 17:07)
jei jos susale turetu pradeti minksteti

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Livai @ 2009 01 22, 13:24)
sveikos 4u.gif
gavau is rudens kibira didziuli kanu doh.gif , niekad neauginau.
Laikiau rusyje, girdejau, kad norint kuo anksciau prazydint, reikia kuo anksciau susodint i zeme(i vazonus, taip suprtau) g.gif , ir jau kai atsyla oras tada nest i lauka sodint rolleyes.gif

QUOTE(aistejukas @ 2009 01 22, 13:38)
Sodink anksciau, nes kai pasodinsi tik kai atsils lauke, jie tau neprazys iki salnu, pas mane praeita vasara taip buvo, as pasodinau per velai ir nei vieno ziedo taip ir nepamaciau Manyciau reikia pazadinti juos koki vasario menesi.

as sodinu kovo vidury. speja zydeti pilnai.
gumbus palauzyti po gabaliuka.
Zeme sumaisyti su smeliu bent per puse. [jei nedesit smelio - vis tiek isdygs].
laikau verandoj, paskui stikliniame siltnamy, kol praeina salnu pavojus - tada i dirva.
jei toks didelis gumbu kiekis, galima panaudoti tuos plastikinius 5litru butelius nuo vandens. Juos nukerpi per puse, dugne skylutes - stai ir ''vazonai''.

is rojaus sodu :
Paprasčiau kanas dauginti šakniastiebių dalimis. Šakniastiebiai dalinami vasario-kovo mėn. į keletą dalių ir sodinami į smėlį arba smėlio ir komposto (4:1) mišinį. Laikoma 18-22oC temperatūroje. Šakniastiebiai įsišaknija ir išleidžia ūglius per 7-10 dienų. Prieš pasirodant lapams, laistyti reikia saikingai, vėliau - gausiai. Padaugintos kanos balandžio mėn. persodinamos į vazonėlius, kuriuos geriausiai laikyti inspekte. Į nuolatinę vietą kanos sodinamos po šalnų, kas 50-70 cm.

------------
Tiesa pasakius, neziurejau, kokioj buklej rusyje visi mano gumbai - kanu, begoniju, jurginu.. blush2.gif

Atsakyti
Rokoko, aciu uz info, reiskias reikes sodinti kovo menesi, nes as jau galvojau neuzilgo soditi, tai dar palauks thumbup.gif:
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 01 23, 12:06)
Rokoko, aciu uz info, reiskias reikes sodinti kovo menesi, nes as jau galvojau neuzilgo soditi, tai dar palauks thumbup.gif:

na zinok, su tuo zydejimu visaip buna mirksiukas.gif
kartais pasodini i lauka jau kaip reikiant paaugintas, uzauga kaip tropikuose milziniskos tos kanos - ir nezydi...
reikia joms siltos vietos.

Siaip, kanu grozis man ne tuose zieduose, o ispudingo dydzio lapijoje.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 01 23, 11:58)
Zeme sumaisyti su smeliu bent per puse. [jei nedesit smelio - vis tiek isdygs].
laikau verandoj, paskui stikliniame  siltnamy, kol praeina salnu pavojus - tada i dirva.
jei toks didelis gumbu kiekis, galima panaudoti tuos plastikinius 5litru butelius nuo vandens. Juos nukerpi per puse, dugne skylutes - stai ir ''vazonai''.

aciuks.gif oi, aciu,rokoko,uz ziniu pasidalijima 4u.gif
dabar jau zinosiu, bent nuo ko pradet rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 01 23, 13:06)

Vienais metais ( neperseniausiai) kovo vidury buvo 1m.sniego ir 20 laipsniu salcio mirksiukas.gif

ups blush2.gif as pamaniau zadat sodinti i lauka doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glossi: 23 sausio 2009 - 17:03
QUOTE(rokoko @ 2009 01 23, 12:58)
gumbus palauzyti po gabaliuka.

O lia lia-o as sulauziau juos is rudens, kai isdziovinau, kas dabar bus? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 01 23, 17:17)
O lia lia-o as sulauziau juos is rudens, kai isdziovinau, kas dabar bus? unsure.gif

turbut nieko unsure.gif
as ne labai maziukais, bet irgi perskeliau kazkiek, grazesnius gabalus pasilikau.
Atsakyti