Įkraunama...
Įkraunama...

Beliašai

Sveikos super Mamos,

Turiu maza klausimuka, gal jus zinote beliaso receptu?

essen.gif
Atsakyti
Aš tai darau iš paprastos mielinės tešlos,į vidu dedu faršo(būtinai su svogunais) ir uždarau "vokeliu".Kepti galima ir orkaitej ir keptuvej.
Atsakyti
QUOTE(violetik @ 2005 01 14, 10:45)
Aš tai darau iš paprastos mielinės tešlos,į vidu dedu faršo(būtinai su svogunais) ir uždarau "vokeliu".Kepti galima ir orkaitej ir keptuvej.

O kitas klausimelis butu, o kaip pagaminti ta mieline tesla? blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(skotija @ 2005 01 14, 17:34)
O kitas klausimelis butu, o kaip pagaminti ta mieline tesla? blush-anim-cl.gif

Tešlos receptą rasi čia

Miela Skotija, labai prašau prieš užvedant naują temą pažiūrėti, ar tokios jau nėra, o, rašant temos pavadinimą, rašyti jį lietuviškomis raidėmis. AČIŪ
Atsakyti
Paaiškinkit mielosio kepėjėlės kaip gaminat tuo beliašus.
Jų pilnas turgus ir kioskeliai, vadinas nesunku juos pagaminti, bet man niekaip neišaina doh.gif
Ar tešla kokia įpatinga turi būti,ar įdaras, ar aliejus, kuriame kepate?
Nes jei dedu žalią faršą, tai jis neiškepa man iki galo,o jei virtą, tai subiręs sausas būna. g.gif
Esu girdėjus, kad deda žalią faršą. Tai galvoju, gal ta mielinė tešla kitokios konsistensijos turi būti nei aš darau g.gif
Atsakyti
O kas tie beliašai? doh.gif Gal juos anksčiau pirožkėms vadindavo?Gal kuri galėtumėt abrozdėlį įdėti?
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2005 05 14, 14:46)
O kas tie beliašai? doh.gif  Gal juos anksčiau pirožkėms vadindavo?Gal kuri galėtumėt abrozdėlį įdėti?

Nu tokios reibaluotos spurgos, kurias kožnam kioske pardavinėja. Ypač prie stoties ar turguose.
Būna su mėsa, su uogiene, dar su kuo nors.
Tai mane tie su mėsa domina.
Atsakyti
Nejaugi niekas nekepat beliašų? cry.gif

Mano šeimyna taip juos mėgsta. Neįstengiu tiek nupirkti. g.gif
Vis vartau šį puslapį ir ieškau informacijos. Nesulaukus ryžausi pati kreiptis.
Padėkite namuose išsikepti beliašų. cry.gif
Atsakyti
Nei karto nekepiau beliašų,o receptą pasikuitus radau savo sąsiuvinyje(receptas dviem pyragėliam rolleyes.gif ):
Tešlai:80gr miltų,
40gr vandens ar pieno,
2gr cukraus,
2gr mielių,
druskos.
Įdarui:110g riebios jautienos,
20g svogūnų,
15g vandens,
prieskonių,druskos,
15g riebalų ar aliejaus(kepimui).
Paruošti poskystę mielinę tešlą ir palaikyti 10-15min.šiltai,kad pakiltų.Iškočioti du rolleyes.gif paplotėlius.Į jų vidų dėti paruoštą faršą.Kraštus suspausti,paliekant viduje skylutę.Riebalus (ar aliejų)keptuvėje gerai įkaitinti.Pirmiausiai pyragėlius kepti skyle į viršų,o po to apversti.
Jei padės šitas receptas,tai gero apetito 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ede @ 2005 05 15, 11:03)
Nei karto nekepiau beliašų,o receptą pasikuitus radau savo sąsiuvinyje(receptas dviem pyragėliam rolleyes.gif ):
Tešlai:80gr miltų,
40gr vandens ar pieno,
2gr cukraus,
2gr mielių,
druskos.
Įdarui:110g riebios jautienos,
20g svogūnų,
15g vandens,
prieskonių,druskos,
15g riebalų ar aliejaus(kepimui).
Paruošti poskystę mielinę tešlą ir palaikyti 10-15min.šiltai,kad pakiltų.Iškočioti du rolleyes.gif paplotėlius.Į jų vidų dėti paruoštą faršą.Kraštus suspausti,paliekant viduje skylutę.Riebalus (ar aliejų)keptuvėje gerai įkaitinti.Pirmiausiai pyragėlius kepti skyle į viršų,o po to apversti.
Jei padės šitas receptas,tai gero apetito 4u.gif  biggrin.gif

Pirmą katą girdžiu, kad skylę kepant reikia palikti g.gif
Reiks pabandyti ax.gif

Ačiū ede už receptą
Atsakyti
AČIŪ Ede už receptą. biggrin.gif
Šiandien sekmadienis. 4u.gif
Puiki proga pavašinti šeimyną jų mėgstamu patiekalu. clap.gif clap.gif clap.gif
Linkėjmai nuo visų mano ėdrūnų! essen.gif essen.gif essen.gif essen.gif

Ir gero sekmadienio drinks_cheers.gif
Atsakyti
Parašysiu ir kaip aš kepu beliašus.
Paimu du litrus kefyro arba rūgusio pieno, jame ištirpinu pokelį mielių (ne birių, o paprastų mielių), tada pilu į kefyrą druskos kokius du šaukštelius, šiek tiek cukraus ir miltų, tik kad galima būtų minkyti tešlą. kai jau gaunasi tešla, tada pilu į ją aliejaus tiek, kad neliptų prie rankų ir gautųsi kaip guminė. Tokią "tešlos kondiciją" galima pasiekt ilgai ją minkant, padaužant.
Faršą naudoju poriebį ir su daug svogūno, be to, į faršą įpilu šiek tiek vandens.Kam patinka deda kario ir petražolių.Man nepatinka, tai aš dedu paprastų pipiriukų, druskytės ir prieskonių maltai mėsai.
O tada imu gabaliuka tešlos, padarau iš jo blyną, dedu į vidų mėsytę ir nepilnai užtraukus tešlą - t.y. palikus skylute, bet patariu - nedidelę, ta skylute (gerai aš čia biggrin.gif ) į apačią dedu į įkaitintą aliejų pusiau su riebalais.
Viskas
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti