Įkraunama...
Įkraunama...

Beliašai

QUOTE(KrissTina @ 2005 05 31, 15:03)
Parašysiu ir kaip aš kepu beliašus.
Paimu du litrus kefyro arba rūgusio pieno, jame ištirpinu pokelį mielių (ne birių, o paprastų mielių), tada pilu į kefyrą druskos kokius du šaukštelius, šiek tiek cukraus ir miltų, tik kad galima būtų minkyti tešlą. kai jau gaunasi tešla, tada pilu į ją aliejaus tiek, kad neliptų prie rankų ir gautųsi kaip guminė. Tokią "tešlos kondiciją" galima pasiekt ilgai ją minkant, padaužant.
Faršą naudoju poriebį ir su daug svogūno, be to, į faršą įpilu šiek tiek vandens.Kam patinka deda kario ir petražolių.Man nepatinka, tai aš dedu paprastų pipiriukų, druskytės ir prieskonių maltai mėsai.
O tada imu gabaliuka tešlos, padarau iš jo blyną, dedu į vidų mėsytę ir nepilnai užtraukus tešlą - t.y. palikus skylute, bet patariu - nedidelę, ta skylute (gerai aš čia biggrin.gif ) į apačią dedu į įkaitintą aliejų pusiau su riebalais.
Viskas
Skanaus  mirksiukas.gif

Taip skaniai viska aprasei,kad zadu ir as pabandyt juos daryt essen.gif.Dar niekad beliasu nesu kepus,bet vyras juos megsta ir perka gatavus. Ar daug iseina vienetu is tokio kiekio? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2005 05 31, 16:52)
Taip skaniai viska aprasei,kad zadu ir as pabandyt juos daryt essen.gif.Dar niekad beliasu nesu kepus,bet vyras juos  megsta ir perka gatavus. Ar daug iseina vienetu is tokio kiekio? ax.gif

Is tokio kiekio išeina apie penkiasdešimt beliašų biggrin.gif
Atsakyti
Skaiciau skaiciau as cia ir nutariau pabandyti. Tik su ta skylute nelabai supratau, bet vistiek meginau. Vienus kepiau skylute i apacia, kitus i virsu, bet skaniausi (seimos taryba nutare) isejo visai be jokiu skyluciu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KrissTina @ 2005 05 31, 14:03)
Paimu du litrus kefyro arba rūgusio pieno, jame ištirpinu pokelį mielių (ne birių, o paprastų mielių), tada pilu į kefyrą druskos kokius du šaukštelius, šiek tiek cukraus ir miltų, tik kad galima būtų minkyti tešlą. kai jau gaunasi tešla, tada pilu į ją aliejaus tiek, kad neliptų prie rankų ir gautųsi kaip guminė. Tokią "tešlos kondiciją" galima pasiekt ilgai ją minkant, padaužant.
Faršą naudoju poriebį ir su daug svogūno, be to, į faršą įpilu šiek tiek vandens.Kam patinka deda kario ir petražolių.Man nepatinka, tai aš dedu paprastų pipiriukų, druskytės ir prieskonių maltai mėsai.
O tada imu gabaliuka tešlos, padarau iš jo blyną, dedu į vidų mėsytę ir nepilnai užtraukus tešlą - t.y. palikus skylute, bet patariu - nedidelę, ta skylute (gerai aš čia biggrin.gif ) į apačią dedu į įkaitintą aliejų pusiau su riebalais.
Viskas
Skanaus  mirksiukas.gif

Sveikute, o kiek mieliu dedi - nes pakeliai buna skirtingo dydzio, jei neklystu po 40 ir po 80 gramu. Tai cia kuri naudoti - maziuka ar didesni?
Atsakyti
ar gavosi beliasai ? ar tokie patys kaip pardavinejami turguose ir kioskeliuose?
Atsakyti
Sveikos

nežinau ar šitas klausimas gali būti pateiktas šitoje temoje - pabandysiu. Gal atsimenat senais laikais vežimėliuose pardavinėdavo tokius pyragėlius su mėsa - būdavo Vilniuje turguje pavyzdžiui. Gal kas žinote kaip tokių pyragėlių tešlą pasigaminti, nes padarius skanų įdarą - labai skanu būtų prie bulijono. Būčiau labai dėkinga, jei kas prisimintų recepta tešlos. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(editam @ 2006 10 03, 09:41)
Sveikos

nežinau ar šitas klausimas gali būti pateiktas šitoje temoje - pabandysiu. Gal atsimenat senais laikais vežimėliuose pardavinėdavo tokius pyragėlius su mėsa - būdavo Vilniuje turguje pavyzdžiui. Gal kas žinote kaip tokių pyragėlių tešlą pasigaminti, nes padarius skanų įdarą - labai skanu būtų prie bulijono. Būčiau labai dėkinga, jei kas prisimintų recepta tešlos. 4u.gif  4u.gif

Buvau kažką mačiusi rusiškame saite, bet nenusirašiau. Kiek suprantu, čia gi rusiškos pirožkės, joms ten buvo įvairios tešlos receptų
Atsakyti
QUOTE(žirniukas @ 2005 05 31, 14:03)
Viskas
Skanaus  mirksiukas.gif

kiek reiktu deti mieliu darant pagal si recepta tik su 1l. kefyro?
Atsakyti
Paskaitykit Sonatinos receptus Skanaus skyriuje.Nuostabūs beliašai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2006 11 02, 16:11)
Paskaitykit Sonatinos receptus Skanaus skyriuje.Nuostabūs beliašai drinks_cheers.gif

aciu 4u.gif einu ieskot bigsmile.gif
Atsakyti