Turiu maza klausimuka, gal jus zinote beliaso receptu?
Sveikos super Mamos,
Turiu maza klausimuka, gal jus zinote beliaso receptu?
Turiu maza klausimuka, gal jus zinote beliaso receptu?
QUOTE(violetik @ 2005 01 14, 10:45)
Aš tai darau iš paprastos mielinės tešlos,į vidu dedu faršo(būtinai su svogunais) ir uždarau "vokeliu".Kepti galima ir orkaitej ir keptuvej.
O kitas klausimelis butu, o kaip pagaminti ta mieline tesla?
QUOTE(skotija @ 2005 01 14, 17:34)
Tešlos receptą rasi čia
Miela Skotija, labai prašau prieš užvedant naują temą pažiūrėti, ar tokios jau nėra, o, rašant temos pavadinimą, rašyti jį lietuviškomis raidėmis. AČIŪ
Paaiškinkit mielosio kepėjėlės kaip gaminat tuo beliašus.
Jų pilnas turgus ir kioskeliai, vadinas nesunku juos pagaminti, bet man niekaip neišaina
Ar tešla kokia įpatinga turi būti,ar įdaras, ar aliejus, kuriame kepate?
Nes jei dedu žalią faršą, tai jis neiškepa man iki galo,o jei virtą, tai subiręs sausas būna.
Esu girdėjus, kad deda žalią faršą. Tai galvoju, gal ta mielinė tešla kitokios konsistensijos turi būti nei aš darau
Jų pilnas turgus ir kioskeliai, vadinas nesunku juos pagaminti, bet man niekaip neišaina
Ar tešla kokia įpatinga turi būti,ar įdaras, ar aliejus, kuriame kepate?
Nes jei dedu žalią faršą, tai jis neiškepa man iki galo,o jei virtą, tai subiręs sausas būna.
Esu girdėjus, kad deda žalią faršą. Tai galvoju, gal ta mielinė tešla kitokios konsistensijos turi būti nei aš darau
O kas tie beliašai?
Gal juos anksčiau pirožkėms vadindavo?Gal kuri galėtumėt abrozdėlį įdėti?
QUOTE(Amalia @ 2005 05 14, 14:46)
O kas tie beliašai?
Gal juos anksčiau pirožkėms vadindavo?Gal kuri galėtumėt abrozdėlį įdėti?
Nu tokios reibaluotos spurgos, kurias kožnam kioske pardavinėja. Ypač prie stoties ar turguose.
Būna su mėsa, su uogiene, dar su kuo nors.
Tai mane tie su mėsa domina.
Nejaugi niekas nekepat beliašų?
Mano šeimyna taip juos mėgsta. Neįstengiu tiek nupirkti.
Vis vartau šį puslapį ir ieškau informacijos. Nesulaukus ryžausi pati kreiptis.
Padėkite namuose išsikepti beliašų.
Mano šeimyna taip juos mėgsta. Neįstengiu tiek nupirkti.
Vis vartau šį puslapį ir ieškau informacijos. Nesulaukus ryžausi pati kreiptis.
Padėkite namuose išsikepti beliašų.
Nei karto nekepiau beliašų,o receptą pasikuitus radau savo sąsiuvinyje(receptas dviem pyragėliam
):
Tešlai:80gr miltų,
40gr vandens ar pieno,
2gr cukraus,
2gr mielių,
druskos.
Įdarui:110g riebios jautienos,
20g svogūnų,
15g vandens,
prieskonių,druskos,
15g riebalų ar aliejaus(kepimui).
Paruošti poskystę mielinę tešlą ir palaikyti 10-15min.šiltai,kad pakiltų.Iškočioti du
paplotėlius.Į jų vidų dėti paruoštą faršą.Kraštus suspausti,paliekant viduje skylutę.Riebalus (ar aliejų)keptuvėje gerai įkaitinti.Pirmiausiai pyragėlius kepti skyle į viršų,o po to apversti.
Jei padės šitas receptas,tai gero apetito
Tešlai:80gr miltų,
40gr vandens ar pieno,
2gr cukraus,
2gr mielių,
druskos.
Įdarui:110g riebios jautienos,
20g svogūnų,
15g vandens,
prieskonių,druskos,
15g riebalų ar aliejaus(kepimui).
Paruošti poskystę mielinę tešlą ir palaikyti 10-15min.šiltai,kad pakiltų.Iškočioti du
Jei padės šitas receptas,tai gero apetito
QUOTE(Ede @ 2005 05 15, 11:03)
Nei karto nekepiau beliašų,o receptą pasikuitus radau savo sąsiuvinyje(receptas dviem pyragėliam
):
Tešlai:80gr miltų,
40gr vandens ar pieno,
2gr cukraus,
2gr mielių,
druskos.
Įdarui:110g riebios jautienos,
20g svogūnų,
15g vandens,
prieskonių,druskos,
15g riebalų ar aliejaus(kepimui).
Paruošti poskystę mielinę tešlą ir palaikyti 10-15min.šiltai,kad pakiltų.Iškočioti du
paplotėlius.Į jų vidų dėti paruoštą faršą.Kraštus suspausti,paliekant viduje skylutę.Riebalus (ar aliejų)keptuvėje gerai įkaitinti.Pirmiausiai pyragėlius kepti skyle į viršų,o po to apversti.
Jei padės šitas receptas,tai gero apetito

Tešlai:80gr miltų,
40gr vandens ar pieno,
2gr cukraus,
2gr mielių,
druskos.
Įdarui:110g riebios jautienos,
20g svogūnų,
15g vandens,
prieskonių,druskos,
15g riebalų ar aliejaus(kepimui).
Paruošti poskystę mielinę tešlą ir palaikyti 10-15min.šiltai,kad pakiltų.Iškočioti du
Jei padės šitas receptas,tai gero apetito
Pirmą katą girdžiu, kad skylę kepant reikia palikti
Reiks pabandyti
Ačiū ede už receptą
AČIŪ Ede už receptą.
Šiandien sekmadienis.
Puiki proga pavašinti šeimyną jų mėgstamu patiekalu.
Linkėjmai nuo visų mano ėdrūnų!
Ir gero sekmadienio
Šiandien sekmadienis.
Puiki proga pavašinti šeimyną jų mėgstamu patiekalu.
Linkėjmai nuo visų mano ėdrūnų!
Ir gero sekmadienio
Parašysiu ir kaip aš kepu beliašus.
Paimu du litrus kefyro arba rūgusio pieno, jame ištirpinu pokelį mielių (ne birių, o paprastų mielių), tada pilu į kefyrą druskos kokius du šaukštelius, šiek tiek cukraus ir miltų, tik kad galima būtų minkyti tešlą. kai jau gaunasi tešla, tada pilu į ją aliejaus tiek, kad neliptų prie rankų ir gautųsi kaip guminė. Tokią "tešlos kondiciją" galima pasiekt ilgai ją minkant, padaužant.
Faršą naudoju poriebį ir su daug svogūno, be to, į faršą įpilu šiek tiek vandens.Kam patinka deda kario ir petražolių.Man nepatinka, tai aš dedu paprastų pipiriukų, druskytės ir prieskonių maltai mėsai.
O tada imu gabaliuka tešlos, padarau iš jo blyną, dedu į vidų mėsytę ir nepilnai užtraukus tešlą - t.y. palikus skylute, bet patariu - nedidelę, ta skylute (gerai aš čia
) į apačią dedu į įkaitintą aliejų pusiau su riebalais.
Viskas
Skanaus
Paimu du litrus kefyro arba rūgusio pieno, jame ištirpinu pokelį mielių (ne birių, o paprastų mielių), tada pilu į kefyrą druskos kokius du šaukštelius, šiek tiek cukraus ir miltų, tik kad galima būtų minkyti tešlą. kai jau gaunasi tešla, tada pilu į ją aliejaus tiek, kad neliptų prie rankų ir gautųsi kaip guminė. Tokią "tešlos kondiciją" galima pasiekt ilgai ją minkant, padaužant.
Faršą naudoju poriebį ir su daug svogūno, be to, į faršą įpilu šiek tiek vandens.Kam patinka deda kario ir petražolių.Man nepatinka, tai aš dedu paprastų pipiriukų, druskytės ir prieskonių maltai mėsai.
O tada imu gabaliuka tešlos, padarau iš jo blyną, dedu į vidų mėsytę ir nepilnai užtraukus tešlą - t.y. palikus skylute, bet patariu - nedidelę, ta skylute (gerai aš čia
Viskas
Skanaus








