Įkraunama...
Įkraunama...

Apie APTAMIL mišinukus

na, as ha2 naudoju. ir zinau tik kad 30 ml vandens vienas kauselis.
jei ivele klaida tai tikrai galejo atsakyma parasyt, oficialiai tinklalapyje paskelbt... baisu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 08 20, 13:54)
na, as ha2 naudoju. ir zinau tik kad 30 ml vandens vienas kauselis.
jei ivele klaida tai tikrai galejo atsakyma parasyt, oficialiai tinklalapyje paskelbt... baisu sad.gif

va aš irgi taip žinau. Skambino man iš UAB Nutricia Baltics (mūsų pardavėjas Lietuvoje) atstovė. viena jos frazė buvo: "taigi nieko blogo jūsų vaikeliui nenutiko" blink.gif nu žinokit... tai aš jai tiesiai šviesiai ir pasakiau, jog nenutiko, nes aš savo 2.gif maitinu teisinga doze.
Atsakyti
QUOTE(WildCat @ 2007 08 20, 15:08)
va aš irgi taip žinau. Skambino man iš UAB Nutricia Baltics (mūsų pardavėjas Lietuvoje) atstovė. viena jos frazė buvo: "taigi nieko blogo jūsų vaikeliui nenutiko"  blink.gif  nu žinokit... tai aš jai tiesiai šviesiai ir pasakiau, jog nenutiko, nes aš savo  2.gif maitinu teisinga doze.

nu sakes. o i www.skundai.lt neraset? siulyciau parasyt...
ir dar kitu mail parasyt kad pvz vaikas nedavalgo per juos
Atsakyti
o as net i pakuote nepaziurejau blink.gif kaip ismokau nuo pradziu 30 ml vienas kauselis taip ir visad darau,nemaniau kad gali dar pasikeisti.Siaip jau daugeli pieno isbande ir visur toks pat dozavimas.Dabar geriame Aptamil 2,bet nepastebejau kad butu kitaip parasyta,eisiu pasiziuret g.gif
o gal cia tik Lietuvoj taip suvele biski.Butinai reikia parasyt Aptamil gamintojui unsure.gif
Atsakyti
as taip pat pastebejau kad kazkas cia man ne taip blink.gif naudoju HA1 ko gero ir as pridesiu 10ml vandens.
bet kaip gamintojai neturi atsakomybes? verysad.gif taigi ne suauges zmogus, o kudikis...
Atsakyti
as tai ha2 naudoju, tai viskas gerai su jais. irgi neziuriu i pakuotes. o tikrai tikrai turi but 180 bandens - cia faktas

beje, hipp ha2 yra kitokios proporcijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige @ 2007 08 20, 21:30)
o gal cia tik Lietuvoj taip suvele biski.Butinai reikia parasyt Aptamil gamintojui  unsure.gif

oi snaige, čia ne tik Lietuvoje, aš ir gamintojo puslapyje žiūrėjau, ir rašiau ir jokio atsako. tik tyliai klaideles jie taisosi, spėju, jog niekam nepranešdami. Va, turėtų straipsniukas "Klaipėdos dienraštyje" apie tai išeiti, tikiuosi bent kai kurios mamos atkreips dėmesį.

Beje, ar pastebėjot, jog tos naujos pakuotės milteliai kažkaip prastai tirpsta? ar čia tik man vienai? O dar pastovėjus paruoštam mišinukui man jis susiskirsto į dviejų tipo tirpalus: riebaliukai viršuje ir vandenukas apačioje g.gif O anksčiau galėjo kur buteliukas nepastebėtas kad ir keletą dienelių pragulėt ir nieko.

Papildyta:

Na štai, gavau e-mail'ą iš pardavėjo Lietuvoje:

Laba diena,
suprasdami jusu susirupinima del Aptamil HA 1 dozavimo, mes kreipemes i gamintoja, kad galetume patikslinti sio misinio dozavimo lentele. Jie patvirtino, kad jokiu signalu nei is Vokietijos rinkos , nei is kitu saliu del to nera gave.
Informacija apie jusu pastebejima yra perduota atsakingiems uz pakuotes ruosima asmenims ir mes laukiame oficialaus gamintojo atsakymo.
Jei gamintojas patvirtintu, kad lenteleje yra klaida, tai mes , kaip sio produkto platintojai, kuo skubiausiai padarysime pakeitimus lietuviskose etiketese,

Lietuvos pediatru zinynas "Pediatrija bendroje praktikoje" 2004, Vilnius nurodo:
ruosiant misinius butina laikytis siu principu:

* misinys turi buti ruosiamas ir laikomas pagal gamintoju instrukcijas;
* sausa misini ruosiant per mazame kiekyje vandens sutrikdoma kudikio vandens apykaita, gali per greitai dideti kudikio svoris;
* kai ruosiama per dideliame kiekyje vandens kudikis gauna nepakankamai energijos ir maisto medziagu;

Pagal tai kudikis, kuris naudoja koncentruotesni misini turetu gauti papildomai kokiu nors skysciu. Dazniausiai mamos tarp maitinimu duoda atsigerti virinto vandens ar arbateles, tuo atveju jokios problemos nebutu
.
Taciau noredami patikslinti sia informacija mes papildomai issiunteme paklausima i Numico Research Center( Kompanijos moksline laboratorija Olandijoje) noredami suzinoti ju nuomone, kaip koncentruotesnis misinys gali/ar ne tureti itakos kudikio sveikatai.

Kai tik gausime oficialius gamintoju atsakymus, jus butinai apie tai informuosime.

Pagarbiai,

Saule Umbrasiene
Medical director Baby food division
Nutricia Baltics
tel:+370 5 2300377
mob.: +370 68652149
e-mail: saule@nutricia.lt

Kas gi bus toliau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo WildCat: 21 rugpjūčio 2007 - 18:24
QUOTE(WildCat @ 2007 08 19, 00:29)
Sveikos Mamos,

kreipiuosi į tas kurios vartojate šį mišinuką. Gal pastebėjote, kad pasirodė naujas įpakavimas 400g. dėžutė su mėlynu dangteliu? Nežinau ar pastebėjote, bet dozavimo lentelėje yra įsivėlusi klaida:

rašoma, jog 200ml pienelio pagaminti reikia 170ml vandens ir 6 šaukštelių Iš tiesų reikia 180ml.

Mėginau rašyti gamintojui. Rezultatai?... atsakymo negavau jokio, tik tiek, jog viskas tvarkoje, tačiau po mano laiško visos pakuotės (pdf formato) iš internetinio puslapio išimtos, reklamėlė kad atsirado naujas įpakavimas taip pat, net kai kurie produktai vėl pavaizduoti senaisiais įpakavimais, nors buvo jau nauji ir svarbiausia jokio atsiprašymo, nė puse žodžio neužsiminta.
Ėjau į Eurovaistinę, liepė kalbėtis su vadybininke. O pačioje Maximoje vadybininkė į mane išplėstom akim pažiūrėjo, sako: o tai kas čia tokio? taigi pasikeitė įpakavimas, taigi  pasikeitė ir dozavimas. Net išsižiojau tokį atsakymą išgirdusi. Juk kalba ne apie toletinį popierių, o apie mažą kūdikėlį, kurio organizmas oi koks gležnas.

Nesuprantu, negi tie 10ml tiek daug keicia, kad reikia tokios sumaisties? blink.gif Nesuku galvos, jei kartais atmatuoju keliais ml daugiau ar maziau...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 08 21, 19:57)
Nesuprantu, negi tie 10ml tiek daug keicia, kad reikia tokios sumaisties?  blink.gif  Nesuku galvos, jei kartais atmatuoju keliais ml daugiau ar maziau...

aš maitinu apie 6k per dieną. susidaro nemaži 60ml. manau kūdikiui nėra mažai. o kai kurie mažiukai gal negeria papildomo vandens. Kaip tada?

gal kam tai nėra didelis reikalas, nežinau, gal kaip tu sakai man nereikėjo čia kištis. Juk aš žinau teisingą dozę, taigi viskas gerai. O jei kas nežino, sužinos... koks skirtumas kada, gal po mėnesio, gal po dviejų...

Bet man kažkodėl rūpi, tuo labiau, jog pas mus Lietuvoje išvis niekas niekam nerūpi, bent jau kol kas.
Atsakyti
QUOTE(WildCat @ 2007 08 21, 20:05)
Bet man kažkodėl rūpi, tuo labiau, jog pas mus Lietuvoje išvis niekas niekam nerūpi, bent jau kol kas.

labai gerai kad pasisakei,kam nerupi tai tegul ir nesidomi,atsiras tikrai mamu kurioms tai labai svarbu. 4u.gif beto aciu kad pasisakei,gal padejei bent kuriai is musu.

o kas del netirpumo HA2 Aptamilo pieno is ties i as tai pastebejau,bet galu gale mes perejom i 2 numeri be HA,nes polinkis i alergija nebegresia. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snaige: 21 rugpjūčio 2007 - 21:24
QUOTE(WildCat @ 2007 08 21, 21:05)
aš maitinu apie 6k per dieną. susidaro nemaži 60ml. manau kūdikiui nėra mažai. o kai kurie mažiukai gal negeria papildomo vandens. Kaip tada?

gal kam tai nėra didelis reikalas, nežinau, gal kaip tu sakai man nereikėjo čia kištis. Juk aš žinau teisingą dozę, taigi viskas gerai. O jei kas nežino, sužinos... koks skirtumas kada, gal po mėnesio, gal po dviejų...

Na gerai, kad pranesei, bet vistiek atrodo, kad dideli burbula isputei is to...
O is kur tu zinai, kad vandens reikia butent tiek?
Juk tuos 60ml vaikas suvalgo kaip misinuka, o ne isgeria kaip vandeni, ir kuo blogi tie papildomi skysciai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 22 rugpjūčio 2007 - 08:51
QUOTE(mylimuke @ 2007 08 22, 08:49)
Na gerai, kad pranesei, bet vistiek atrodo, kad dideli burbula isputei is to...
O is kur tu zinai, kad vandens reikia butent tiek?
Juk tuos 60ml vaikas suvalgo kaip misinuka, o ne isgeria kaip vandeni, ir kuo blogi tie papildomi skysciai?

O palauk, kas gi pakeis neteisingą doze, jei nieko nedarysi?

1. Kalbėjau su gydytoja, tai ji man pasakė šitaip: 1. taip niekas neeksperimentuoja. 2. tai tik labiau koncentruotas maistas ir vaikutis gali norėti daugiau gerti. 3. viskas priklauso nuo to, kaip sureaguos skrandukas. 4. dėl pirmosios priežasties į šį klausimą tiksliai negali atsakyti. Tai va tu man pasakyk kas gi čia blogo, jei kažkuris vaikutis jau savaitę ar dvi geria truputį koncentruotesnį maistą? Aš ant savo vaiko neeksperimentuosiu kad galėčiau atsakyti į šį klausimą

2. Aš nesakiau, kad papildomi skysčiai yra blogai. Bet ne visi vaikučiai juos geria. Kai kurie tiesiog pasitenkina mišinėliu. Tai iš kur tada gali žinoti, jog mažiukas nerimsta, nes nori gerti? O turintiems pirmagimį ir jaunoms mamoms išvis iškyla daug klausimų auginant mažulius.

3. Žinau, jog vandens reikia butent tiek, nes skambinau gamintojui ir apie tai kalbėjau. Buvo pasakyta: ne, 170ml yra neteisinga dozė. 6-iems šaukšteliams miltelių reikia 180ml vandens. Dar patikslino, jog vienam šaukšteliui miltelių reikia 30ml vandens. Tad gali pasiskaičiuoti.

4. Gal tie nedapilti 10ml dar niekam nepakenkė. Bet negi reikia laukti, kol kas nors atsitiks kad imtumėmės veiksmų?

5. Suprantu, jog kiekvienas turit savo nuomonę šiuo klausimu. Aš tiesiog išreiškiau savąją
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo WildCat: 22 rugpjūčio 2007 - 10:40