Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Egle100 @ 2005 08 05, 07:42)
ji, galima sakyti, visai neverkia, ir gana judri. Dvieju menesiu ir savaites apsiverte nuo pilviuko ant nugarytes. Turbut tada tvarkoj...

Saunuole mergyte thumbup.gif .Jeigu jai truktu valgyti ji tikrai rami nebutu schmoll.gif .Sekmes!Aukite sveikos!
Atsakyti
Kažkur skaičiau,kad svarbesnis vystimosi rodiklis yra ūgis ,o ne svoris.O jei ir jaučiasi puikiai ,tai viskas gerai tikriausiai.Mes vieną mėn. priaugom tik 100 g,bet ūgtelėjom beveik 4 cm,tai gydytoja sakė ,jog visai normalu.
Atsakyti
Sveikos merginos,

Norejau jusu paklausti ar tikrai galima apseiti be gydytoju, masazisciu pagalbos atsiradus laktostazei. Man pradejo siek tiek mausti viena kruties sona, jokiu guzu kol kas neapciuopiu, temperaturos irgi nera... Bet noretusi laiku uzkirsti kelia tiek dalykam. Ir ka daryti jei taip atsitiks..? Ypac neramina, nes ruosiames vaziuoti atostogauti. Aciu uz patarimus.
Atsakyti
QUOTE(Egle100 @ 2005 08 08, 14:34)
Sveikos merginos,

Norejau jusu paklausti ar tikrai galima apseiti be gydytoju, masazisciu pagalbos atsiradus laktostazei. Man pradejo siek tiek mausti viena kruties sona, jokiu guzu kol kas neapciuopiu, temperaturos irgi nera... Bet noretusi laiku uzkirsti kelia tiek dalykam. Ir ka daryti jei taip atsitiks..? Ypac neramina, nes ruosiames vaziuoti atostogauti. Aciu uz patarimus.

Man buvo karta temperatura, skaudejo krutine, tai as dejau kopusto lapa su medum, po to kai mergyte pavalgydavo. Apsiejau be gydytoju, viskas praejo per 3dienas.
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2005 07 20, 21:44)
Skaičiau, kad toms mamoms, kurios naktį nemaitina, gali anksti atsirasti mėnesinės.
arba maitina 1 ar 2 kartus, taip buvo man po 2.5 menesiu susirgau

Atsakyti
QUOTE(Egle100 @ 2005 08 08, 13:34)
Sveikos merginos,

Paskutiniam "Pradžių pradžia" numeryje yra straipsnis apie pieno sąstovį.Rašo,kad nekiltų problemų reikia žindyt dažnai ir naktį,žiūrėti,kad niekas neužspaustų krūtų kurioj vietoj.
Siūlau paskaityti 2005m. liepa-rugpjūtis 38 psl.(Nors šiaip nelabai įdomus nr.)
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2005 08 02, 22:43)
Vis nesibaigia valgymai kas 1,5 val. Gydytojai sako, kad tokio amžiaus (4 mėn.) sotus vaikas turėtų išbūt jau apie 3-4h.

Manau, kad gydytojai neteisūs. Jei taip būtų, tai mano vaikas jau pusmetį badautų, nes neišbūna nevalgęs 2 val. Na, lauke šiek tiek ilgiau. Pirmą mėnesį ištisai kabodavo, naktimis kas 2 val. kaip laikrodukas keldavosi. O kiek prisiklausiau iš mamų, tetų ir močiučių, kad mano pienas liesas ax.gif Bet svoris auga gerai, sūnelis žvalus ir ramus drauge.Galvoju, kad kiekvienas vaikas individualus, maniškis ir košės didelės normos dabar neišvalgo, geriau po truputį, bet kelis kartus.
Atsakyti
o mano mažylis irgi nepastovus, tai kas 1-2-3 val ir tik iš krūties valgo, jau ir prašyti išmoko ma........ maa.....mam.....amam.....mamaaa, tai neįma krūties, nori kito maisto, tai nori krūtį tik kaip kokį tuti. O dėl svorio tai 1men- 1800, 2-800, 3- 700, 4- 800, 5- 900, 6- 300, 7- 100 odabar tik po 100gr priaugam užtai ugis po 3-4 cm didėja. Svarbu kad vaikutis gerai jaučiasi, čia tik mano nuomonė. O DĖL lieso pieno tai tikrai bobučių ir mamučių pasakos, kiek prašo tiek ir duodu, jam krūtis reikalinga ir šiaip pažįsti, pabuti arčiau. va
Atsakyti
Man idomu kiek mazdaug suvalgo 2 mėn. vaikutis. Bandžiau nusitraukti ir iš buteliuko maitinti. Tai išgėrė 125ml. ir dar iš krūties gėrė. O kažkur skaičiau,kad 4 mėn. kūdikis per para suvalgo 750 ml. O maniškis tai kokius 8-10 sykių valgo per parą. Tai labai susidomėjau kiek kiti vaikučiai valgo.
Atsakyti
Nenorejau skelbti naujos temos , bet tikiuosi kas nors atsakys man , kaip elgtis. Paskutines pora dienu pienas man gaminasi atrodo tik vienoj kruty blink.gif ! Nezinau , vis maitinu ir maitinu is tos pacios , nes labai jau greit prisigamina to pieno ir verzia kruti cry.gif O kitoj pieno yra , bet ji perpus mazesne , ir kai ateina laikas keisti kruti , as vis tiek duodu ta didesne , nes kitaip dar daugiau pasigamina pieno joje sad.gif Kaip sureguliuoti , kad abiejose gamintusi mazdaug vienodai? Bijau , kad vienoj visai pienas isnyks , o kita tuoj sprogs!!! blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurea: 09 rugpjūčio 2005 - 15:45
QUOTE(Aurea @ 2005 08 09, 17:44)
Nenorejau skelbti naujos temos , bet tikiuosi kas nors atsakys man , kaip elgtis. Paskutines pora dienu pienas man gaminasi atrodo tik vienoj kruty blink.gif ! Nezinau , vis maitinu ir maitinu is tos pacios , nes labai jau greit prisigamina to pieno ir verzia kruti cry.gif  O kitoj pieno yra , bet ji perpus mazesne , ir kai ateina laikas keisti kruti , as vis tiek duodu ta didesne , nes kitaip dar daugiau pasigamina pieno joje sad.gif Kaip sureguliuoti , kad abiejose gamintusi mazdaug vienodai? Bijau , kad vienoj visai pienas isnyks , o kita tuoj sprogs!!! blink.gif

gal iš tos krūties kur mažiau pienuko maitink daugiau, o iš kitos - mažiau, nebijok, lai bėga tik pasidėk ką nors. Aš tai maitinu iš abiejų - maždaug per puse iš vienos, po to iš kitos, kartais buna vienoj daugiau, tai taip ir darau kaip jau rašiau aukščiau.
Atsakyti
QUOTE(Aurea @ 2005 08 09, 15:44)
Nenorejau skelbti naujos temos , bet tikiuosi kas nors atsakys man , kaip elgtis. Paskutines pora dienu pienas man gaminasi atrodo tik vienoj kruty blink.gif ! Nezinau , vis maitinu ir maitinu is tos pacios , nes labai jau greit prisigamina to pieno ir verzia kruti cry.gif  O kitoj pieno yra , bet ji perpus mazesne , ir kai ateina laikas keisti kruti , as vis tiek duodu ta didesne , nes kitaip dar daugiau pasigamina pieno joje sad.gif Kaip sureguliuoti , kad abiejose gamintusi mazdaug vienodai? Bijau , kad vienoj visai pienas isnyks , o kita tuoj sprogs!!! blink.gif

Man nuo kažkurio laiko ėmė ir sumažėjo viena krūtis ir pieno joje sumažėjo.MAnau,kad naktimis apsimiegojusi paduodavau vis tą pačią,o kitą vargšelę užmiršau ir ji susitraukė.Tai iš tos mažosios vaikis ir nelabai norėjo žįsti.O vis stengdavausi ją pirmiau įsiūlyti.Tikėjausi pieno gamybą atstatyti.Pavykdavo kai maitindavau miegantį.Dabar atrodo jau vienodo dydžio abi arba pripratau ir nebeatskiriu.Jeigu ima reikia bandyti maitinti iš tos mažesnės dažniau,bet kad ir antroji nenukentėtų.Man tai nepavyko g.gif
Atsakyti