QUOTE(Irena @ 2003 05 29, 09:56)
Man kazkodel atrodo, kad svarbu pasiruosti gimdymuj. Paskaityti knygu, filmu paziureti. Man tai labai padejo, tvirciau jauciausi, nes puse nestumo tik bijojau, ir is tos baimes net verkiau - nenorejau gimdyti. Nejaugi as tokia tik viena, kuriai reikia pasiruosimo ??? Visos jus tokios protingos, stiprios, jauciancios savo kuna... Na, va o as - nevykele

Bijosi ar nebebijosi to gimdymo, jei pilvuke jau kazkas yra, tai neber prasmes sakyt, kad negimdysiu.

Galbut ta gimdymo baime labai priklauso nuo zmoniu, informacijos, esanciu salia. Jei jie panikos skleidejai, tai ir tave tuo uzkrecia. Jei pakliuni i rankas ramybe skleidzianciai ginekologei/akuserei, tuomet ir pats tuo uzsikreti.
QUOTE(ragnez @ 2007 08 08, 12:17)
dar vienas svarbus dalykas - nesusikoncentruok vien tik ties paciu gimdymu. ne mazhiau svarbu yra zhinoti, kaip gali jaustis pagimdzhiusi, kas tuomet vyksta su tavo kunu, kokius pojuchius ir jausmus gali patirti per pirmasias dienas, savaites ar net menesius po gimdymo. kaip planuoji prizhiureti naujagimi? kaip ji maitinti? kas tau pades namuose? ir tt
tavo drauge, kuri sako "gimdymas - tik pyrst ir viskas" yra ish dalies teisi - pagimdai ir viskas. tai vienkartinis veiksmas, pradzhios tashkas nuo kurio prasideda tavo virsmas - ish jaunos moters tampi motina. tai nera taip elementaru, neivyksta savaime ir pareikalaus daugiau jegu, negu gimdymas...
Visiskai sutinku - gimdymas trumputis procesas palyginus su viskuo, kas seks po to... Turi pirmaji maziuka savo rankose, o kur instrukcija kaip elgtis? Neisjungsi kaip kokio kompo
QUOTE(Klepesova @ 2007 08 09, 18:33)
nelankiau paskaitų <...> daug skaičiau, žiūrėjau mokomasias laideles, šiaip žiūrėjau gimdymus. pačio gimdymo nebijojau <...>. Na ką gi galiu pasakyti... žinojau ką daryti, kaip daryti... bet po teisybei
niekas neparuošė tam, jog neturi jėgų stumti. Gimdžiau su epidiūru tai apie jokius riksmus nėra ir kalbos, gimdžiau su šypsena, bet... kai atėjo laikas stumti paprasčiausiai pritrūko jėgų. <....> Net nežinau kur jos dingo- bet jų paprasčiausiai neliko pačiu svarbiausiu momentu

QUOTE(daluzenik @ 2008 01 25, 16:56)
As lankiau Semetos kursus ir buvau pasuryzusi naturaliai(kaip dabar madoj sakyt ekologiskai) gimdyt, mokejau rodos ir kvepuot ir nugara pasimasazuot.... ir viska, bet kur tau, kai tik nubego vandenys ir prasidejo saremiai, visos mano sukauptos zinios staiga kazkur dingo
Emiau panikuot, verkt, tiesa protui prasviesejus kai kokiais momentais bandziau kvepuot ir masazuot, bet stumt tikrai nemokejau nors tu ka.
As ir bijau Jusu patirties, kad zinosiu, kaip vyksta naturalus gimdymas, kokie jo pozymiai, kad to ir to nereikia bijot, o pacio gimdymo metu mano kunas atsisakys buti stiprus...

Hmmm... nepasitikiu savo kunu, nes neturiu patirties kaip jis elgsis gimdymo metu.
QUOTE(ast_alaus @ 2008 02 03, 02:22)
Gimdymo proceso dalyviai - Gimdyve ir kudikelis...akusere TIK STEBETOJA, kuri jokiu budu neturi vadovauti gimdymo eigai, bet turi ja stebeti ir priimti Vaikeli.
Jei gimdymo metu Gimdyve tikisi nurodymu 'is salies' - ji (VIENAREIKSMISKAI!!) - nepasiruosusi Gimdymui!
Galbut gimdymo eigai vadovauja ne akusere, ne mama ir kudikelis, o motule gamta.

Jei viskas tvarkoj (laiku viskas atsidare, virkstele neapsisuko apie kakliuka ir pan), motina ir vaikas intuityviai zino ka daryt ir kada. Na, cia aisku, jei ramybe/pasitikejimas, o ne panika apemusi mama. Nors ir panikos atveju, tikriausiai niekur nedingtu, turetu pagimdyt.