Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra alergiškų metalui (sagtis, laikrodis...)

QUOTE(Satura @ 2010 01 29, 17:20)

buvo man idėja dar ir kokią foto įdėti, kas būna alergijos atvejais, kad tau būtų vaizdžiau, na bet tiek jau to - čia gi grožio, ne siaubų skyrelis biggrin.gif

kai jau man truksta vaizduotes, galiu savarankiskai pati pasieiskoti kokios tik noriu foto biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki ,turiu tokia pat beda ,kad esu alergiska metalui,],bent jau ne taurejam, sagas kaip ir jus tepdavau laku arba pirkdavau apnertas sagtis ir panasiai ,bet as nesioju karinius dirzus kur musu tevai turejo,kur su gedimino stulpais ir panasiai,ten yra maisyti labai neblogi metalai ir man nuo jo nieko,nors nuo paprasto tai berdavo iki zaizdu. Ir dar esu girdejusi ,kad Pilies gatveje Vilniuje yra vyras kuris pagal uzsakyma daro sidabrines sagtis,vis ruosiuosi pas ji nueti. smile.gif
Atsakyti
šiais laikais galima internetu užsisakyti/per tarpininkes pirkti puikių diržų trauktomis sagtimis, nealergizuojančių laikrodžių etc smile.gif
Atsakyti
QUOTE(heroine @ 2010 02 23, 16:48)
sveikos,
turiu taip pat alergija nikeliui. jau ipratau saugotis, nes vaistu nuo sios rykstes nera. yra tik tepalai gydantys isberima. bet norejau paklaust ne apie tai.. idomu kaip sita alergija nikeliui ir tatuiruotes. ar yra kas nors bendro. ar verta rizikuoti? gal kas jau isbande..

alergija nikeliui turiu manau nuo gimimo. tatuiruote dariausi du kartus: karta specialiame salone spalvota tatuiruote dariausi (apie 10 m, atgal), karta pats dailininkas atvyko i namus ir istatuiravo peti nespalvota tatuiruote. abu kartus jokiu problemu nebuvo susijusiu su alergija nikeliui.
Atsakyti
QUOTE(gvilmina @ 2010 09 10, 22:11)
alergija nikeliui turiu manau nuo gimimo. tatuiruote dariausi du kartus: karta specialiame salone spalvota tatuiruote dariausi (apie 10 m, atgal), karta pats dailininkas atvyko i namus ir istatuiravo peti nespalvota tatuiruote. abu kartus jokiu problemu nebuvo susijusiu su alergija nikeliui.

matyt tau pasiseke kad dazuose nebuvo nikelio...
Papildyta:
QUOTE(heroine @ 2010 02 23, 15:48)
turiu taip pat alergija nikeliui. jau ipratau saugotis, nes vaistu nuo sios rykstes nera. yra tik tepalai gydantys isberima. bet norejau paklaust ne apie tai.. idomu kaip sita alergija nikeliui ir tatuiruotes. ar yra kas nors bendro. ar verta rizikuoti? gal kas jau isbande..

jei labai labai nori tatuiruotes - paprasyk kad duotu tau laseli tatuiruotes dazu, kad juos galetumei patikrinti ar juose nera nikelio.... Jei rezultatas bus neigiamas - tai drasiai daryciausi tatuiruote...
p.s. nikelio dazniausiai buna melynuose tatuiruotei naudojamuose dazuose wink.gif Beje as taip pat turiu tatuiruote - bet ja dariausi kol dar nzn kad ateityje busiu alergiska nikeliui g.gif
Atsakyti
Sveiki. As ir turiu sokiu tokiu problemeliu ir noreciau kad padetumet man, gal kas nors turi tokiu pat bedu ir patars smile.gif nemanau kad turiu alergija nikeliui, nes laikrodzius, dirzus ir t.t. nesioti galiu, bet negaliu ausyse nesioti biziuterijos auskaru g.gif Dabar turiu auskara bamboje ir nezinau ar nebuciau alergiska medicininio plieno auskarams nes girdejau jie alergizuoja. Taigi lauksiu jusu patarimu ar verta bandyti isiverti med. plieno auskara, ar neturiu vilciu kad busiu nealergiska verysad.gif P.s. jei kas nors turi alergija auskarams ir nemegsta aukso, pameginkit titano auskarus, tikrai nebusit alergiskos, isbandyta, bamboje turiu tiano auskara ir uzgijo greit ir be jokio puliavimo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Leila94 @ 2011 06 21, 21:55)
pameginkit titano auskarus, tikrai nebusit alergiskos

Laba, visgi ir titanas gali erzinti, nusipirkau titaniniu kabliuku ir pakeiciau jais visus kitus kabliukus. Pradzioje nieko nebuvo, taciau veliau ir nuo ju pradejo niezteti ausys i vakara (na, bent jau puse dienos galiu su jais prabuti). Turiu ir stai tokius titaninius auskarus, kuriuos galiu nenusiimdama nesioti. Taciau sie yra vadinami 'PVD titanium', nes padengti kazkokia danga (dar neissiaiskinau, kokia jos sudetis). Perskaiciau kazkur tokia teorija: titanas, nors teoriskai ir neturetu alergizuoti, yra kietas metalas ir jeigu jo apdirbimas/nuslifavimas yra prastas, tai jis taip pat gali erzinti jautria oda. Turbut del to PVD titanas su ta danga man nieko nedaro, nes yra glotnus (na, ir plius be jokiu alergizuojanciu metalu). Tai cia siaip pakomentavau Leilos zinute apie titana.

O noreciau suzinoti, ar kas nors bande niobio kabliukus/auskarus? Tai irgi inertiskas metalas, taciau minkstesnis. O gal kas bande vario? Jis oksiduojasi tik karta pasidengdamas vario oksido plevele, idomu ar ta plevele alergizuoja? Zinau yra ir platininiai kabliukai (kurie lyg irgi turetu tikti), bet atrodo jie gana brangus, o as ieskau kokios nors pigesnes alternatyvos aukstos prabos auksams ir sidabrams. Kai kuris sidabras ir auksas tinka, o buna kai kurie dirbiniai - ne, yra visokiu lydinio sudeciu. Gal kas galetu patarti, kur galima butu nusipirkti kabliukus, kur pardavejas tikrai galetu garantuoti, jog jie yra be nikelio?

Na ir prirasiau, bet vis dar eksperimentuoju, tikiuosi komentaru smile.gif
Atsakyti