Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

Merginos, o kada geriausia pjauti dracenos stiebą? Dabar, pavasarį turbūt pats metas? g.gif O į mėnulio fazes reik kreipt dėmesį rolleyes.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2008 04 24, 14:53)
Merginos, o kada geriausia pjauti dracenos stiebą? Dabar, pavasarį turbūt pats metas?  g.gif O į mėnulio fazes reik kreipt dėmesį  rolleyes.gif ?

o kaip ir kam reikia pjauti stieba? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(rrassiukkass @ 2008 04 24, 15:32)

Tam, kad ta nupjauta vieta pradetu graziai sakotis ir auginti kelias virsunes. man irgi idomu, kada tai daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(3 sunu mama @ 2008 04 24, 22:55)
Tam, kad ta nupjauta vieta pradetu graziai sakotis ir auginti kelias virsunes. man irgi idomu, kada tai daryti smile.gif

gal galit placiau papasakoti apie ta stiebo pjovima? g.gif nes ir as noriu, kad mano dracena butu grazi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rrassiukkass @ 2008 04 24, 14:32)

Jeigu ji normaliai atrodo, dar neperaugusi, nenuplikusi,tai gal ir nereikia jos pjauti g.gif Maniškę, deja, teks pjauti, nes jau labai ilgi stiebai užaugo, jų apačia nuplikusi. Negana to, aš pati fool.gif ją nuskriaudžiau- praeitą vasarą išnešiau į balkoną, o ji ,vargšė, nukepė verysad.gif , tai dabar ir viršūnės nekaip atrodo...
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2008 04 25, 17:32)
Jeigu ji normaliai atrodo, dar neperaugusi, nenuplikusi,tai gal ir nereikia jos pjauti  g.gif  Maniškę, deja, teks pjauti, nes jau labai ilgi stiebai užaugo, jų apačia nuplikusi. Negana to, aš pati  fool.gif ją nuskriaudžiau- praeitą vasarą išnešiau į balkoną, o ji ,vargšė, nukepė  verysad.gif , tai dabar ir viršūnės nekaip atrodo...

Kai pjausi - mums irgi papasakok, kaip tai darai, kada, kuo zaizda tepi ir ka su ta nupjauta virsunele darai (gal ja pasodinti galima?). Mano irgi isstypus, nuplikus... verysad.gif
Atsakyti
As pjoviau rudeni dviem savo dracenom ir vienai jukai mirksiukas.gif nupjoviau taip kad neliko nei vieno lapuko tik stagarai kisojo, vyras pakraupo, sake, ko cia geles kankinu lotuliukas.gif dabar kuo puikiausiai nauju saku prileidusios zaliuoja ir vargo nemato thumbup.gif o tuos nupjautus sukisau i zeme vazonelyje (kazkada kai pjoviau kisau i vandeni tai supuvo), o dabar prigijusios visos atsakos, tai nauju dracenu ir juku turiu, sakiau draugem dovanosiu, reiks tik i grazesnius vazonelius pesodinti smile.gif
Menulis buvo jaunas, nes prie geliu drastiskai lendu tik per jauna biggrin.gif
nieko netepiau blush2.gif nes neturejau po ranka jokio tepaliuko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Strika: 26 balandžio 2008 - 21:22
as saviskes nepjoviau nei karto, man ir taip grazi smile.gif
Atsakyti
merginos, gal galit man patarti, kuom galiu pagelbėt savo dracenai verysad.gif , kas dieną nuo jos nuskinu po 10-15 pageltusių lapelių, ką darau ne taip, rodos ir neperlieju ir kasdien purškiu, o ji kaip nyksta taip nyksta, gal duoda suprast, kad nori trąšų....
user posted image
čia kitu rakursu
user posted image

o čia ji tokia jau sulysusi
user posted image
Jeigu jau kartojuosi, sorry, atrašykit man į AŽ. aciuks.gif
Atsakyti
Matyt, kad joms pavasario pradžioj užeina tokie lapų metimai, savąją persodinau į universalų substratą (durpės), iš karto atsigavo. Ir per jauną mėnulį.
Atsakyti
QUOTE(barsukele @ 2008 04 29, 20:04)
Matyt, kad joms pavasario pradžioj užeina tokie lapų metimai, savąją persodinau į universalų substratą (durpės), iš karto atsigavo. Ir per jauną mėnulį.

Gal gali patarti, kokią konkrečiai dieną man geriausia persodint rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 04 29, 21:07)
Gal gali patarti, kokią konkrečiai dieną man geriausia persodint rolleyes.gif

artimiausias geriausias laikas nežydintiems lapiniams augalams bus nuo gegužės 8 d. 14 val. iki 05 10d. 12 val. Tiksliai pagal mėnulio kalendorių. biggrin.gif
Atsakyti