Įkraunama...
Įkraunama...

Visos draudimo rūšys

nelabai radau, kur tai parasyti, nors prisimenu, kad lyg ir kazkur apie tai diskutavome.
Tai va, vakar buvau su panele ligoniu kasose ir ten kaip tik atejo moteris irgi su vaiku stampo i sodros knygute. Kazkakip i galva nesove paklausti, kokia situacija yra jei augini viena vaika... nesusiprotejau, nes man tai neaktualu.
Bet, je auginate du vaikus, tai esate draudziama privalomuoju sveikatos draudimu iki vyriausiam vaikui sukaks 18 metu.
Atsakyti
Jei augini vieną vaiką - iki 8 metų:

"Apdraustaisiais privalomuoju sveikatos draudimu laikomi ir valstybės draudžiami asmenys: <...>
Vienas iš tėvų auginantis vaiką iki 8 metų, taip pat vienas iš tėvų auginantis du ir daugiau vaikų iki jų pilnametystės. "

Atsakyti
Sveikos, mamytės,

Mūsiškiam jau greit 3 metukai. Matydama, kaip kankinasi bendradarbiai, besirūpindami savo studentais (vis trūksta pinigėlių), galvoju saviškį apdrausti studijų draudimu, tik niekaip neišsirenku , kur. Gal galit ką patart, o gal geriau kitokiu draudimu draust. Ar jūs draudžiat savo vaikučius, ar žadat tą daryt.
Lauksiu Jūsų nuomonių.
g.gif
Atsakyti
geriau šią temą užduok "nuo mokslo iki darbo", tada gal atsirastų atsakančiųjų wink.gif
Atsakyti
http://supermama.com...p?showtopic=790
cia siek tiek buvo sneketa apie draudima

As mazaja padraudziau kaupiamuoju draudimu. Ir man davar palygynus nedaug kainuoja, o ir esu uztikrinta kad nereikes krapstyt pinigeliu ateity vaiko studijoms. Suejus 18 metu mazoji gaus arba kaip stipendija kas menesi, arba viena ismoka, kaip pasirinks.
Siaip visuose draudimo bendroviu puslapiuose yra skaiciuokles tiesiog pasiskaiciuk kas labiau apsimoka.
Mano mazoji buvo jauniausia apdraustoji pas mano brokere. - jai buvo 3men. biggrin.gif
Atsakyti
Mes su vyru apsidraudėm patys save kaupiamuoju + gyvybės draudimu, bet pinigus kaupiam vaikams. Kaupiamasis baigsis tada, kai vaikams sueis po 18 m., - vyro draudimas eis sūnaus mokslams, o mano - dukros rolleyes.gif . Nutarėm, kad bus saugiau, jei pinigus gausim mes, o ne vaikai, kaip būtų juos pačius apdraudus. O dar jeigu neduok dieve, kuriam nors iš mūsų kas atsitiktų, tai irgi būtų šiokia tokia pagalba (na, čia man aktualu, kad nelikt ant ledo, jeigu vyrui kas nors būtų... unsure.gif ). Beje, su brokerio kažkokiom kompiuterinėm skaičiuoklėm skaičiavom, kad toks draudimas ir pinigų daugiau sukaupia, negu studijų draudimas, mokant tokias pat įmokas unsure.gif .
Atsakyti
Kaupiamasis studiju draudimas yra tas pats kaupiamasis draudimas, tik tevu gyvybes apdraudziamos vaiku naudai. Papildomai galima apdrausti suaugusi bei vaika nuo nelaimingu asitkimu. Siaip, jei, lyginant, ivairias kaupiamojo draudimo rusis, tai yra pensijini draudima, kaupiamaji gyvybes, vadinamaji studiju, tai palankiausias kaupimo atzvilgiu, t.y. duodantis didziausia pelninguma, yra kaip tik studiju. biggrin.gif Be to, pinigus pasibaigus galima atsiimti tiek is karto , tiek gaunant vadinamaja stipendija. Kad vaikas gautu pinigelius, jam tikrai nebutina studijiuoti. wink.gif Ir dar, zinoma, galima pasinaudoti valstybes suteikta pajamu mokescio lengvata wink.gif Jei dar kas nors labai idomu, ar neaisku, galit parasyti man asmenine zinute, pasistengsiu padeti.

O del klausimo, ar verta, tai verta tikrai. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Konsuela: 14 vasario 2004 - 09:57
Ačiū , mamytės, už nuomonę. Mes galvojam apdrausti sūnų studijų draudimu Vilniaus banke - ten dabar duoda nuolaidų kortelę, galiojančią nemažame skaičiuje parduotuvių, sveikatos įstaigų, vaistinių (nuolaida 5-10 proc.). Jūs labai padėjote apsispręsti. Ačiū. biggrin.gif
Atsakyti
maniskis apdraustas kaupiamuoju studiju draudimu + gyvybes lietuvos draudime ju mazesnis administravimo mokestis ir man pasirode patikimiausias
Atsakyti
Patarkit man.
Kaip nutraukti pensiju fondu sutarti ir kiek tai kainuoja?
Ar is vis as ja galiu nutraukti.
Atsakyti
Moc, tu uzklausk teisininkes geriau...

Man atrodo, kad tu negali grizti atgal i Sodra (lyg priiminejo kazka, kad per kazkiek laiko dar gali apsigalvot, bet tiksliai nzn - kas, kur, per kiek, prieme, neprieme...). Nutraukti sutarti su konkreciu fondu gali man regis po metu. tai kazkiek kainuoja, priklauso nuo fondo. Tam paciam fonde pereidinet i kitas programas (kitokios rizikos) gali kada nori, ar reikia moket, irgi priklauso nuo fondo. Bet mano zinios pasene - gilinausi koki lapkriti, to pomniu, to nipomniu biggrin.gif

Ot is mane konsultante, tiesiog uzmust galiu konkretumu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Tu geriau pati istatymus paskaityk. Sodros puslapy paziurek... www.sodra.lt
Atsakyti
Cia pereiti i kita fonda galima po metu, o nutrauktu isvis sutarti galima tik per teisma.
Na kokia as protinga kad likau Sodroj laugh.gif
Atsakyti