QUOTE(Augustė @ 2007 08 01, 01:21)
Nu jus man paaiskinkit, kas per situacija, kad sitiek vaiku, sprandziant is cia parasiusiuju mamu atsiliepimu, be problemu yra leidziami i mokykla anksciau, negu tai reglamentuoja istatymai

? Ar nesusiduriat su biurokratiniais sunkumais, ar is tikruju taip paprasta isleisti vaika (aisku, jei matot, ar tiksliau, manot, kad jis subrendes mokyklai) i mokykla, kai jam tais kalendoriniais m dar nebus 7? Man susidare ispudis, kad kaip kas nori, taip tas veda, o istatymo nuostatos, kuriu lyg ir turi buti grieztai laikomasi, praktikoje yra tarsi rekomendacinio pobudzio
As skaitinejau ta istatyma ir jame grieztai numatyta, kad vaikas turi eiti i mokykla tais metais, kai jam sueina 7 metai, BET, jei jis yra pasirenges, gali eiti ir anksciau.
Mano dukra pradejo eiti i mokykla 6 metu, taigi, darzelyje 5 metu ejo i priesmokykline grupe. Bet pabaigoje tos priesmokyklines klases buvo testas, kuris leido nuspresti, ar vaikas pasirenges eiti i mokykla. Ir sakyciau nelabai lengvas is pirmo zvilgsnio, nes ties kai kuriomis uzduotimis ir teveliai galvas pasuko

Bet musu vaikai saunuoliai islaike 92-95% uzduociu