Miela Vaidilu, neįsivaizduoju tai kiek liko dantukų pas jūsų vaiką, koki 8-9, tai turbūt visi krūminiai? Ar jis gali pilnavertiškai kramtyti? Be bejo, jūs tai savo vaiką mylėsite, nepastebėsite jo trūkumų, bet, kai jis išeis į viešumą, pas kitus vaikus, aš taip bijau, kad kokia nors pajuoka gali palikti gilius randus širdelėje, gal net nepilnavertiškumo kompleksą? Apie kokįus saldumynus galima kalbėti, kai vaikui dar nei metukai nesuėjo, naktį nei sulčių nei saldumynų neduodavau, tik žįsdavo motinos pieną, beje, kaip ir nemažai kitų vaikų, kuriuos mamos ilgai žindo, bet jiems dantys nuo to nesugedo, matyt, tikrai buvo ir kitų priežaščių, na tarkim, mano atveju, kad gal kalta gana stipri anemija, kurią poliklinikoj nustatė tik, kai vaikiukas buvo ruošiamas dantukų operacijai ir reikėjo kraujo tyrimo, o jam jau tada buvo pusantrų metukų, visai gražus buvo kūdikis, nieks net įtart negalėjo, kad jam stipri anemija ir todėl niekas jo netyrė, nei jis sirgo, nei ką. Mums sakė, kad nuolatiniai dantukai tokiam vaikui, išaugs vėliau nei kitiems, o kaip tai atsilieps kalbai, raidžių ištarimui? Gali būti, kad jis eis į pirmą klasę ir neturės dar dantukų, vat, kas man baisu. Mano vaikutis irgi prieina prie veidrodžio, žiūri į savo burnelę, aišku, kad nuraminu, kad išaugs dantukai, bet širdį tai skauda, kad kažko nepadariau ką galbūt galėjau padaryti, sėkmės jums, kad pelytė atneštų naujus stiprius dantukus, kad po kelių metų pamirštumėte, kiek teko iškentėti.
Papildyta:
QUOTE(ateresa @ 2009 12 14, 01:04)
Zinokit ir man asaru prisikaupe pilnis akys skaitant paskutinius du postus.
Musu dukrytei taip silpni dantukai, dvieju priekiniu neturim, is dvieju likusios tik saknytes ir dar visa kruva salvotu ir nespalvotu plombu burnyteje.
Noriu tik pasidziaugti, kad visai netycia mum pavyko susipazinti su tikrai labai gera vaiku odontologe. Ji dirba Zalgirio klinikoje ir privaciai. Labai puikiai moka vaika ikalbet gydytis dantukus ir beveik be asaru, beveik, nes musiskei labai nepatinka dusas kirmelytem - grezimas.
Jei kam idomu galiu duoti kontaktus i AZ.
Visos neblogos vaikų dantukų gydytojos Žalgirio klinikoj, bet va tas sudėtingas užsirašymas, kai jau reikalas dega, apie kokią bendrą eilę galima kalbėti, eini pas gydytoją ir prašaisi, kad priimtų, o pas ją pacientų pilna, tikrai jos nesėdi be darbo. Užjaučiu jūsų mergytę, bernas dar kaip bernas, bet gražutei mergaitei taip svarbu tie dantukai, čia kažkokia civilizacijos rykštė tas dantų gedimas, kaip ir alergija, kuria dabar serga daugelis naujagimių. Irgi turbūt kalta mama, kad nežiūri, ką valgo, pasakytų gydytojai, iš tikrųjų, turėti vaiką - didžiulė atsakomybė, nes esi atsakinga ir už jo sveikatą.