QUOTE(Nataska @ 2007 07 08, 20:16)
Mes is balkono pasidarem kompiuterini kampeli.Isidejom plastikinius balkone,apsisiltinom,parketa susidejom.Kambario langa isemem.Toj vietoj kur buvo kambario langas pritvirtinom(pailga,apvalintu krastu ,aplaminuotu krastu)plokste-stalvirsi.O virsuje is gipso kartono padareme arka(kaip Isprotejusios vienoj nuotraukytej.Sienas nusidazem geltonai,kad deretu prie miegamojo.Balkone pastatem stala,kurio aukstis kaip to stalvirsio ir kompa.Vietos daug,kambarys daug erdvesnis ir sviesesnis.Radiatoriaus niekur nekilojom.Silumos kambari visai nesumazejo o ir balkono zonoj sedet visai nesalta.Mes anais metais isistiklinom,apsisiltinom,bet kambario lango dar neemem bijodami kad bus salta.Bet kai buvo didieji salciai pamatem kad kambario ir balkono temper.nesiskiria,o tada islupom sena langa ir tvarkem toliau.Pas mus du kambariai.Tad anksciau kompas uzgriozdodavo visa kambari.Dabar labai dziaugiuosi kad taip isnaudojom balkono erdve
O kai balkona šiltinot, tai kokio storio vatos ar ko kito dėjot?
Nes aš pasiskaičiavau, kad pastorinus pagal mūsų juostai esančius sienų šilumos pralaidumo reikalavimus, vietos mažokai lieka. Aš irgi ruošiausi kompiuteri į balkoną iškeldint ir vietoj užuolaidų stumdomą širmą iš kambario pusės įstatyt. Tačiau paskaičiavau, kad negriaunant sienos lieka 60 cm pločio erdvė, žodžiu rankovė

. O sieną, lango apačioje, griaut dar neapsisprendžiau

.
Papildyta:
QUOTE(kristij @ 2007 07 08, 16:33)
stumdomais langais nebestiklinciau. nezinau, ar mums negerai padare, ar visi tokie langai, bet per lietu leidzia vandeni. kol nedidelis lietus, tai nieko, bet kaip dabar liutys tokios, tai bega vanduo i balkona.
Aš tai kiek domėjausi stumdomais langais - tai jie sandarumu nepasižymi. Atseit jei norit šilumos - dėkit plastikinius. Dėl to bijau juos dėt, nors man jie estetiškiausi, ypač tie berėmei.