QUOTE(HATA @ 2007 06 16, 12:06)
niekur neradau todel atidariau nauja tema ....manau kad yra tokiu kurie zino kaip jis daromas man jis labai patinka. parduotuveje perkant(padaryta) skonis nelabai atitinka tikraji .todel noreciau suzinot kaip jis gaminamas. gal kas susidure?
As ji gaminu TW greitkraratyje, gana greitai ir gerai gaunasi
QUOTE(HATA @ 2007 06 16, 12:13)
o recepta is ko jis gaminasi?
As gaminu is Dvaro 40% reibumo grietines, taip mane moke tikra zemaite pieskoniai kmynai, druska cesnakai -butini, pagal skoni dar gali buti kokiu nors zoliu Visa esme yra paciame plakime, man teko kelis kart eiti ziureti kaip ji daro ir jokiais zodziais cia nenupasakosi. Bijau buti cia apkaltinta TW indu propogavimu bet mano kaimyne tada buvo TW konsultante, ji renge vakarelius ir musu visa grupe ismoke gaminti tikra zemaitiska kastini
QUOTE(HATA @ 2007 06 16, 14:07)
o jei be sito indo nes tokio neturiu ir nenaudojiu?
Nezinau
Mano vyras zemaitis, tai kai nuvazuiojam i Zemaitija tenka ragauti Kastinio. Pati esu niekad nebandziusi, manau kad ji moka pagaminti tik tikri zemaiciai Zinau tik recepta: Kastinys
1,5 l geros grietinės, arbatinis šaukštelis sviesto, 50 g kmynų, druskos (kiti dar deda česnako sultis, mėtas, aguonas, svogūnų laiškus).
Šaukštą grietinės ir šaukštelį sviesto sukti mediniu šaukštu moliniame inde. Susidarius kruopelytėms, sukti įstačius į kitą indą su karštu vandeniu (neperšildyti!). Iškėlus iš vandens vėl dėti šaukštą grietinės ir šildant sukti. Taip kartoti kol bus sudėta visa grietinė. Masė turi būti vientisa, balsvos spalvos. Pabaigoje sudeti sudėti kmynus. Sia patiekalas valgomas su karstomis bulvemis (su lupenomis)
Sekmes
1,5 l geros grietinės, arbatinis šaukštelis sviesto, 50 g kmynų, druskos (kiti dar deda česnako sultis, mėtas, aguonas, svogūnų laiškus).
Šaukštą grietinės ir šaukštelį sviesto sukti mediniu šaukštu moliniame inde. Susidarius kruopelytėms, sukti įstačius į kitą indą su karštu vandeniu (neperšildyti!). Iškėlus iš vandens vėl dėti šaukštą grietinės ir šildant sukti. Taip kartoti kol bus sudėta visa grietinė. Masė turi būti vientisa, balsvos spalvos. Pabaigoje sudeti sudėti kmynus. Sia patiekalas valgomas su karstomis bulvemis (su lupenomis)
Sekmes
o, pagaliau radau musu seimyna irgi labai kastini megsta, vyras zemaitis, bet... as ne, dabar pameginsiu butinai pagal parasyta rexepta pasidaryti
QUOTE(Elizabeht @ 2007 06 19, 22:17)
Mano vyras zemaitis, tai kai nuvazuiojam i Zemaitija tenka ragauti Kastinio. Pati esu niekad nebandziusi, manau kad ji moka pagaminti tik tikri zemaiciai Zinau tik recepta: Kastinys
1,5 l geros grietinės, arbatinis šaukštelis sviesto, 50 g kmynų, druskos (kiti dar deda česnako sultis, mėtas, aguonas, svogūnų laiškus).
Šaukštą grietinės ir šaukštelį sviesto sukti mediniu šaukštu moliniame inde. Susidarius kruopelytėms, sukti įstačius į kitą indą su karštu vandeniu (neperšildyti!). Iškėlus iš vandens vėl dėti šaukštą grietinės ir šildant sukti. Taip kartoti kol bus sudėta visa grietinė. Masė turi būti vientisa, balsvos spalvos. Pabaigoje sudeti sudėti kmynus. Sia patiekalas valgomas su karstomis bulvemis (su lupenomis)
Sekmes
1,5 l geros grietinės, arbatinis šaukštelis sviesto, 50 g kmynų, druskos (kiti dar deda česnako sultis, mėtas, aguonas, svogūnų laiškus).
Šaukštą grietinės ir šaukštelį sviesto sukti mediniu šaukštu moliniame inde. Susidarius kruopelytėms, sukti įstačius į kitą indą su karštu vandeniu (neperšildyti!). Iškėlus iš vandens vėl dėti šaukštą grietinės ir šildant sukti. Taip kartoti kol bus sudėta visa grietinė. Masė turi būti vientisa, balsvos spalvos. Pabaigoje sudeti sudėti kmynus. Sia patiekalas valgomas su karstomis bulvemis (su lupenomis)
Sekmes
Mano anyta tikra žemeitė ir būtent taip gamina kastinį. kai pasakiau jai apie mikseriais plakamą ji sakė nu niekda nesigaus toks kaip išsuktas. Nors man tai skanus ir parduotuvinis nes viena karta bandėm daryti patys tai gal valandą sukom o buvom sudėję vos kelis šaukštus grietinės.