Mums taip pat aktualus sis klausimas. Apie kriksto tevus as mastau taip:
savo dukrytei i kriksto tevus noriu pakviesti musu seimai artimus zmones, taciau is dvieju skirtingu seimu. Tiesa, dar nezinau, ar jie sutiks. Vienas is ju jau yra kriktatevis, tai klausimas, ar gali vienas zmogus tureti kelis kriksto vaikus ???
Mano pacios kriksto tevai yra is skitingu seimu. Kai buvau dar vaikas, visada labai laukdavau atvykstant i svecius savo krikstatevius. Jei viena seima negaledavo, tai antra butinai atvaziuodavo. Visada buvau lepinama ju. Ir dabar nematau cia nieko bloga, juk vaikui svarbu jaustis ypatingam, tureti savo uztarejus.
Pasidalinsiu savo prisiminimais:
kai buvau visai mazyle (apie 3-4 m.) mane krikstatevis mokino sokti ir as ta labai gerai prisimenu. Jauciausi labai ypatinga mergaite. Nuo tada visa laika laukdavau momento, kada mane krikstatevis pasokdins

Tiesa, pirmas zaislas (meskutis) taip pat buvo dovanotas krikstatevio - jam dabar tiek pat metu kiek ir man. Yra saugomas ir sedi mano lovyteje (tevu namuose) jau 28 metus.
Mano krikstamote gyveno labai toli nuo musu, taciau per mano gimtadienius butinai atvaziuodavo. As taip jos laukdavauuuuu

Iki siol esu issaugojusi jos viena dovanota zaisliuka. Atsimenu ir viena liudna ivyki - kai as isaugau mano kriksto mamos dovanota suknele, mama man nezinant, atidave ja mano mazajai puseserei, buvo taip liudna skirtis su savo mielu rubeliu, dovanotu man artimo zmogaus.
Tad manau, kad kriksto tevai tikrai tures dideles itakos vaiko gyvenime (aisku, jei teisingai juos issirinksi