Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių scenarijai

QUOTE(kastutė @ 2007 06 20, 08:09)
sveikutes
skaiciau  pries kuri  laika visas scenraiju  temas,  kazkur maciau  buvo  parasyat apie surakinamas sirdutes... daba niekaip  neberandu..  verysad.gif  gal  kuri  zinote kur galima nusipirkti  kazkokias surakinamas sirdutes? kur spynute yra berods ir raktelis..labai reikia... biggrin.gif
padekite prasau  4u.gif

Jei atmintis nepaveda, girdėjau, kad Kaune gėlių salone "Tarp gėlių" būna. Savanorių pr. Ir pati ieškosiu tokių, jei kas rasit, pasidalinkit patirtim, kur gavot.
Atsakyti
sveikutes smile.gif Kaune sirdziu spyneliu galima nusipirkti uab"vijolina" perkuno al.4.kaina 25lt
Atsakyti
http://www.vijolina.lt/
Perkūno al. 4, Kaunas
Tel. (8 - 37) 201447
Mob. (8 659) 97668
Faks. (8 - 37) 204990
El.p. info@vijolina.lt

Atsakyti

http://www.sirdziu.l...avimovietos.htm

Jei neklystu netir atsiuncia i kuri nori miesta mirksiukas.gif
Atsakyti
ATSISVEIKINANT PAS JĮ NAMUOSE
Piršlys: Išauginote gražų, protingą ir tvirtą vyrą taip jau yra mūsų žmonių giminėj, kad priklauso turėti ir antrą svarbią moterį - žmoną.
(Jaunajam)
Ji aišku suteiks tau gyvenime daug malonumo, daug džiaugsmo, o tu savo ruožtu turėsi daug pareigų, Turėsi būti geras vyras, tėvas. Šiandien čia, savo namuose, pakelki šampano taurę už tėvus ir paprašyki jų palaiminimo.

MIELA mamos vardas
Šiandien TU prisimeni jo pirmą šypseną, pirmą ištartą žodį "mama", atrodo, tai buvo visai neseniai. Bėgo metai, tiek daug kartų nužydėjo sodai, buvo džiaugsmo ir vargų, o šiandien jau savo lizdą suka jūsų sūnus. Palaiminkite sūnų ir palinkėkite laimingo kelio (jaunasis klaupiasi, mama laimina).
Gal dar norėtum ką nors palinkėti sūnui. (linkėjimai)
Keliaujam , nuotaka mūsų laukia.

PAS J.vardas NAMUOSE
Užėjus į namus.........................
Piršlys: Jaunojo vardas, įvairių kliūčių neišvengsi, nors turbūt ir nesitikėjai lengvai „praslyst“.
Svočia: Taigi pradėkim.
-Pirmas klausimas: Ko ieškai šiuose namuose? (Jaunasis– žmonos, meilės ir pan.)
- Oi šito gero turim daug: aukštos-žemos, jaunos ir su patirtim, visos gražios, visos mielos, visos vyrų laukia. (Jaunasis – man reik savos...)
- Jaunojo vardas, nori turėti žmoną turi ją užsitarnauti
1. Pirmiausia: „padėk į šią lėkštutę tiek pinigėlių, kiek su Jaunoji ruošiesi gyventi metų“ (Deda)
2. Štai trys stiklinės: viena su saldžiu vandeniu, antra – su rūgščiu, trečia – su karčiu. Išsirink kokį gyvenimą gyvensi su Jaunoji
3. Na ir atspėk mįslę: (gali padėti aplinkiniai)
Kas pasaulyje stipriausia? (Meilė)
Kas pasaulyje brangiausia? (Jaunoji, )
Kas pasaulyje saldžiausias? (šeimyninis gyvenimas)

Piršlys: Įsitikinot visi kad jaunasis dosnus ir sumanus

Svočia: Beliko įsitikinti ar gražiai kalbėti moka.(durys apraizgytos siūlais, reikalingos žirklės)
Štai tau voratinklis, pinklės. Už jo yra tavoji išrinktoji. Norint pas ją patekti, reikia įveikti šią kliūtį. Štai žirklės, ir su kiekvienu voratinklio siūlo kirpimu turi meiliai prisišaukti savo išrinktąją. Lai iš širdies eina tavo žodžiai ir ištirpdo šią paskutiniąją kliūtį.

IŠLEIDŽIANT IŠ NAMŲ PAS JAUNĄJĄ

Piršlys: Šiandien, šią ypatingą dieną, susirinko didelis būrys artimųjų, draugų ir pačių brangiausių žmonių išleisti į platų, sudėtingą gyvenimo kelią VARDAI iš kur jie grįš vyras ir žmona. Pagrindinis šios šventės liudininkas ir palydos vyriausias vadovas esu aš - PIRŠLYS. (Jonui įsegama gėlė, Piršlys dovanoja puokštę ,užrišama juosta)
Piršlys: Svarbiausia šios šventės pora yra mūsų jaunavedžiai: Jaunasis ir Jaunaji(JAUNAJAN gėlytė ,Jaunajai puokštė ,)
Svočia: štai koks šaunus pulkas šiandien mus lydės į Katedrą ir Kauno Rotušę. Tik jaunamartė dar be rūtų vainikėlio, tad šį jaunystės simbolį paprašysiu įsegti mamytės.

Piršlys: Jaunieji pristatykite poras, kurios mus šiandien lydės. (apsikeitimas gėlėm)
Piršlys: Jaunojo vardas, Jaunosios vardas, nuo šiandien žodis „aš“ pamažu išnyksta, lieka „mes“. Šis žodis augs kartu su jumis. Daug ko reikės, kad šis žodis skambėtų, kaip krištolo taurė iš kurios gersit pirmąjį šios šventės tostą.
Svočia: Tad linkim, kad skaisti šios dienos šviesa , spindėtų Jums visą gyvenimą. Kad šiandieniniai linkėjimai jus lydėtų – o eiti reikės patiems. Ir priėjus gražų rytą, dar negreit prieiti popietę. Tad, susikabinę rankomis eikit per ugnį, per laimę ir per skausmą, visada šalia, visada kartu. Už tai ir pakelkime taures.

Svočia: MIELA MAMA
Jūs šiandien išleidžiate Jaunoji į ilgą, gražų ir nevisadą lengvą gyvenimo kelią. Ir gal būt sudrėks jūsų akys sutinkant jauną šeimą su duona ir druska, vien dėl to, kad gerai žinote nueito kelio skonį ir kainą.
Jaunoji, kol mes neužaugam, mes dažnai nesuprantam, ar bent pilnai įsivaizduojam, kokia nuostabi yra Mama gera, išmintinga. Mes paprasčiausiai diena iš dienos priimam tai, ką ji aukoja dėl savo vaikų, nes juos myli. Bet kai mes užaugam, mes pagaliau suprantam, kiek daug iš tikrųjų jos meilė reiškė, ir kokia rūpestinga ji buvo. Ir visa tai grįžta su linkėjimais, kurių MAMA nusipelnėt. Turėti mama kaip Jūs - tai turėti šiltus prisiminimus iš praėjusio laiko. Turėti Mamą kaip Jūs - viena iš gyvenimo šventybių.

Svočia: Sukasi gyvenimo ratas. Niekas nestovi vietoje: jūros banga užlieja krantą ir vėl nutolsta, paukštis užauga, išmoksta skraidyti ir palieka gimtąjį lizdą. Šiandien iš gimtųjų namų ruošiasi išskristi jauna, graži mergina. Brangi mamyte, kelias išveda šiandien dukrą, kurią išauginote protingą ir gražią. Vis tiek ji visada jums liks vaiku, glausis prie jūsų širdies ir šilumos. Tikėkite, kad dukros meilė ir laimė bus didelė, jos naujas gyvenimo kelias bus lygus. Tikėkite, nes ji šiandien taip pat tuo tiki.
Palaiminkite VARDAI ir palinkėkite laimingo kelio (jaunieji klaupiasi, mama laimina).
Gal dar norėtum ką nors palinkėti dukrai. (linkėjimai)
Piršlys: VARDAI, žinokit, kad nėra kelio į laimę, pats kelias yra laimė, kuri augs su kiekvienu akmenuku kelyje, ir tvirtės su kiekviena duobute. Pakelkim dar vieną taurę už ilgo laimės kelio pradžią šiuose namuose, ir keliaukim.
Išvažiuojam į rotušę

ATVAŽIAVUS Į ŠVENTIMO VIETĄ:
Svečiai ištempia širdį prie durų:
Svočia: VARDAI , štai ir pirma kliūtis Jūsų kelyje. Pašalinkit šią kliūtį kartu. (duodamos žirklės, iškerpama širdis).
Šauniai ir greitai įveikėt pirmą kliūtį, o štai ir antra (muzikantų bromas) šią kliūtį jums padės įveikti mūsų palyda (pabroliai ir pamergės išsipirkinėja,)

STALO IŠPIRKIMAS

Svočia: na, kas čia dabar, prašom atlaisvinti stalą, o jeigu jau turite jaunuosius tai tada: “Karti, karti, degtinė karti....“a, nenorit bučiuotis, tai netikra veselia, netikri jaunieji. Prašom parodyt pažymėjimą jei tikri jaunieji. Čia netikras pažymėjimas, netikri antspaudai ir parašai.Va mūsų jaunieji tai tikri, ir dokumentai tikri...

Gerai, tariamės tada dėl stalo išpirkimo. Mes siūlom:
-Dėžę saldainių
-2 butelaičius baltos
Ar užteks?
Jei ne tai pridėsim dar
-butelaitį konjako
-saldainių
Nuo piršlio , dar ir mūsų pulkas prisidės prie išpirkimo
Ar užteks Jums? Visi girdėjot? (Sako užteks).Tada atiduodam. Viską po mažą buteliuką, saldainių metalinę dėžutę čiulpinukų.
Paskui duodam konjako butelį ir saldainių.

Svočia: Mes turime knygą, joje parašyta :
2006 balandžio 29diena
Pradedamas VARDAI šeimos metraštis

Dabar visi norintys gali pasveikinti Jaunuosius ir savo palinkėjimus užrašyti šioje knygoje
Pradeda tėvai ir krikšto tėvai ,paskui svečiai 
Sveikinimai


Išdalinamas laikraštukas

PRIE STALO:
I PRISĖDIMAS
Piršlys: Labas vakaras visiems susirinkusiems. Leiskite pasveikinti visus čia susirinkusius į vestuvių puotą, ir kartu atsinešusius gerus balsus, miklias kojas, gerą skrandį, saldžias lūpas, nepakartojamą šypseną, mylinčią širdį ir gerą nuotaiką. Grįžome iš gražios ir prasmingos kelionės. Iš namų išsivežėme du jaunuolius: VARDAI, o grįžome su jauna gražia PAVARDĖ šeima. Štai dokumentas paliudijantis santuokos aktą.
skaitomas Liudijimas
Svočia: Su šiuo dokumentu mūsų jaunavedžiai dievo akivaizdoje prisiekė meilę ir ištikimybę vienas kitam, pasižadėjo gerbti ir saugoti vienas kitą, bei paremti ir palaikyti iki gyvenimo saulėlydžio.

Piršlys: Prisipildykime ir išgerkime taures visi už šią jauną gražiai šeimą ir PAVARDĖ jų amžiną meilę. Linkime malonaus vakaro.

ŠEIMOS ŽIDINIO UŽDEGIMAS
Svočia: Štai sėdime visi už jungtuvių stalo. Žinome, kad gimė dar viena šeima. Juridiškai ji sutvirtinta, bet ar sušildys antspaudas pase, jei nebus ugnelės, prie kurios, sužvarbus nuo kasdienybės vėjų, nuo visų gyvenimo negandų, galima pasišildyti.
Ugnis – meilės ir draugystės, neišardomos vienybės simbolis. Ją garbino ir šventai saugojo mūsų protėviai. Pastovumas ir ištikimybė, meilė ir kantrybė – štai toji ugnis, kurią jūs privalote saugoti vis gyvenimą. Jūsų tėvai nuėjo nemažą gyvenimo kelią. Liepsna juos šildė ir gaivino. Šiandien šios liepsnelės kibirkštėlę
Dabar, mielos mamos, prašau atnešti iš savo šeimų aukuro ugnies kibirkštėlę ir uždegti savo vaikų šeimos židinį.Tarkite keletą palinkėjimų savo vaikams.
Brangūs : VARDAI
Šiandien ant jūsų rankų sužibo aukso žiedai. Tebūnie jie simboliai meilės ir ištikimybės iki pat mirties. Tai ženklas, kad nuo šiandien Jūs vyras ir žmona, kad nuo šiandien jums teks dalintis ne tik meile ir džiaugsmu, bet ir nesėkme, nusivylimu. Gyvenime ne visos dienos būna saulėtos, pavasariškos. Kartais pakyla debesys ir vėjai neša dūmus iš namų į namus. Mūsų didžiausias linkėjimas, kad jokie vėjai, jokios audros neužgesintų šiandien uždegto šeimos židinio.
Mielas VARDAS, padaryk viską, kad išsaugotum šeimos židinį visą gyvenimą. Būk geras VARDAS, mylėk ją kaip žmoną, kaip savo būsimų vaikų motiną. Mylėkite ir gerbkite vienas kitą. Meilė tai turtas, kurio nenupirksi už jokius pinigus.
Gyvenimas yra duotas vieną kartą, todėl mokėkite juo džiaugtis. Norėtume, kad Jūsų gyvenimas būtų panašus į dainą, kurią taip sunku sudėti. Todėl dėkite ją visą gyvenimą, raidę prie raidės, posmą prie posmo.
Piršlys: kad mūsų pobūvis vyktų sklandžiai, o svečiai būtų linksmi ir sotūs, siūlome išrinkti 2 stalo komendantus. Viename ir kitame stalo gale. Ar bus savanorių? (Svečiai siūlo ir išrenka.)

Piršlys: jūsų darbas bus gerai įvertintas, jeigu:
Visi svečiai bus linksmi,
Nebus nė vieno liūdno,
Nebus nė vieno neišgėrusio
Nebus nė vieno pasigėrusio,
Nebus nė vieno nevalgiusio,
Nebus nė vieno persivalgiusio.
Dabar stalo komendantai prašome atsistoti ir prisistatyti svečiams, susipažinti tarp savęs. Kad patvirtinti jus į šias pareigas, prašau pripilti taures ir viešai visiems matant išgert, kad mes galėtume spręsti apie jūsų tinkamumą šiam darbui.

Svočia: Į darbą mes jus visus priimam, o kad užtikrintume tinkamą darbo vykdymą duodame jums pagalbinių priemonių: švilpukus – apsnūdusius ir po stalu užmigusius žadint bei tvarkai palaikyt. O dabar... Pakvieskit mūsų svečius išgerti kartu su jumis už naują darbą. (tostas)
(Jiems užkabinami švilpukai)

Piršlys: (po išgerto stikliuko) Linksmybių pabaigoje bus renkamas Didžiausias smaguris, Geriausi šokėjai, Linksmiausias svečias, Balsingiausi svečiai, Taip kad prašome aktyviai visur dalyvauti ir gausite apdovanojimus.(galima sugalvoti dar, pagal vestuvių dydį)

Brangūs sveteliai, šiuos du jaunuosius mes kaip porą jau pristatėme, židinio liepsna jau juos sušildėme, atėjo laikas juos kaip atskirus individus pristatyti ir paliudyti, kad tikrai atitinka šių dienų reikalavimus jaunajai ir jaunajam. Ir kaip jau įprasta einant į Europos Sąjungą reikalaujamus ISO standartus. Taigi:
Svočia: Jaunosios kokybės liudijimas:
Vestuvinė komisija, kurią sudarė SVOČIA ir PIRŠLYS, liudija, kad jaunoji VARDAS baigė aukštuosius mergystės kursus ir įgijo teisę būti ŽMONA ir MOTINA. Jos tinkamumą šioms pareigoms liudija įgytos šios žinios ir dorybės:
PRIVALOMOJI PROGRAMA:
Kūdikio maudymas – siūlo nešti į skalbyklą.
Kūdikio vystymas – siūlo naudoti polietileno maišelius.
Vaiko maitinimas – maitins, jei parduotuvėje gaus košelės.
Vystyklų plovimas – atpuola, nes maišelį galima išmesti.
Valgių gaminimas – pagaminti gali, jei niekas nevers jos pačios valgyti.
Buto tvarkymas – moka vadovauti.
IŠSIMOKSLINIMAS:
Vienu metu sugeba plauti grindis, dažyti lūpas, valyti langus, kepti kiaušinienę. Gerai valdo kočėlą, moka daryti Dirbtinį kvėpavimą, sustatyti sulūžusius kaulus ir atvirkščiai.
SVEIKATOS BŪKLĖ:
Širdis nukrypusi į jaunojo pusę. Kartais kvėpavimas ir pulsas padažnėja, charakterio savybės, nepasibaigus vestuvėms neskalbiamos.
IŠVADOS:
Reikia įsisavinti švelnumo ir kantrumo paslaptis;
Sutuoktuvių pažymėjimas ir vyras įteikiamas vieną kartą ir dublikatas neišduodamas.

Piršlys: Jaunojo kokybės liudijimas:

Vestuvinė komisija, kurią sudarė SVOČIA ir PIRŠLYS, liudija, kad jaunasis VARDAS baigė pasirengimo šeimyniniam gyvenimui aukštuosius mokslus ir įgijo teisę būti VYRU ir TĖVU. Jo tinkamumą šioms pareigoms liudija šios žinios ir dorybės:
PRIVALOMOJI PROGRAMA:
Kūdikio maudymas – žino, kad išmaudžius gręžti nereikia, džiauti galima balkone.
Kūdikio vystymas – suvynioti gali, bet išvystyti tik žirklių pagalba.
Vaiko maitinimas – žindyvės gabumų neturi.
Vystyklų plovimas – sutinka nešti į skalbyklą.
Valgių gaminimas – moka pašildyti šaltibarščius, iškepti šaltieną.
Buto tvarkymas – kai nori – gali, kai gali – nenori.
IŠSIMOKSLINIMAS:
Laikrodį pažįsta, televizoriaus nesibaido, prie krašto gulėti nebijo, gerai valdo peilį ir šakutę, batus susivarstyti moka.
SVEIKATOS BŪKLĖ:
Spalvas skiria, skrandis puikiausiai virškina vakarykščius kotletus, kiaulyte ir kitomis - meilės ligomis neserga, nuospaudų neturi, pirštų nečiulpia.
IŠVADOS:
Specialybės žinias reikia tobulinti visą gyvenimą,
Pamesti arba pakeisti santuokos liudijimą ir žmoną draudžiama.

PERTRAUKĖLĖ, (neprisėdus prie stalo)

Jaunųjų valsas piršlio polka, šokiai.

Svočia: siūlome pažaisti žaidimą, ir nustatyti mūsų jaunųjų šeimyninę padėtį, bei pareigas šeimoje.
1. (reikia dubenėlio, kruopų ir monetų, taupyklės) Mieli jaunavedžiai, Jūsų laukia labai sunkus darbas – išsirinkti šeimos iždininką, kuris tvarkys visus šeimos pinigus. Kad nebūtų bereikalingų ginčų, siūlome tai išspręsti taikiu būdu. Čia mums padės ir svečiai. Paprašykim jų surinkti primą įnašą į šeimos biudžetą – ir popierinių pinigų mes nevertinam, mums geriau pinigai auksiniai bei sidabriniai. (svotas pereina surenka centus). Kuris greičiau monetas išrinks, tas ir valdys šeimos biudžetą
Svočia: Tai Jūsų biudžeto pradinis įnašas, lai jis auga ir niekad nebūna tuščias ‼
2: ( reik ilgo šalio)Jaunojo vardas o dabar norėtumėm pažiūrėti kaip tu myli Jaunoji
Štai, Jaunojo vardas pasiimk šį šalį ir surišk VARDAS taip stipriai kaip ją myli. Rišk rišk nebijok, daugiau mazgų raityk, užtrauk stipriau. VARDAS tau atleis, juk tai viskas iš meilės.
Kai suriša: Va pažiūrėkit kokia meilė. Gražu žiūrėt. O dabar Jaunojo vardas tau antra užduotis: atrišk VARDAS taip greitai, kaip pas ją namo iš darbo skubėsi.

Svočia: (reikės 2 kopūstų, lelytės, mašinėles) Dar norėčiau pasiūlyti vieną žaidimuką mūsų jauniesiems. Pabandykim paspeliot kas pirmasis pasibels į VARDAI naująją šeimą: mergaitė ar berniukas. Štai jums brangieji du kopūstai: viename slepiasi mergytė kitame berniukas: kas greičiau nuplėšys kopūstui lapus ir suras berniuką ar mergytę, tas ir bus teisus, o mes visi pažiūrėsim po kelių mėnesių.
Visi žinote kaip sunku išrinkti vaikui vardą, padėkite jauniesiems užrašydami ant šio butelio vaikų vardus ,kurie jums gražiausi 
Jauniems tėvams plaukai pražyla,
Kol vardą išrenka mažyliui.
Jei kas ir kratosi vaikų
Tai ne dėl buto, ne dėl vargo,
O kad nežmoniškai sunku
Rast kūdikiui madingą vardą.

Svočia: Kai pabaigs plėšyti. Vaikai per anksti jūs dar ženijatės, kad nežinot jog vaikų kopūstuose nebūna. Dar pažaiskit... padovanoti jaunajai lėlytę, o jaunajam mašinytę.
(šokiai)

II PRISĖDIMAS

KARTI KARTI...

Svočia: (po išgertos taurelės garsiai) Ko piršlelis taip susiraukei? Nejau taip kartu? Kartu?
Piršlys: Kartu, net nėr jėgų gert. Jaunieji gelbėkit (pasibučiuoja). Neeee, netinka.
Svočia: (turėti širdelę) Dabar pažiūrėsim kaip mums padės jaunuosius išmokyt mūsų svečiai. Muzikantai gros, o ši širdelė keliaus iš vienų rankų į kitas, o kai muzika nustos groti, tas žmogus, pas kurį bus širdelė ir mokins bučiuotis su savo antrąja puse, arba pasirinks. Ir taip tol, kol širdelė pasieks jaunuosius. Taigi, prašome pradėti ‼ (Muzika groja, širdelė keliauja.)
Piršlys: (kai prieis iki jaunųjų turėti nuotrauką) Stop, stop. Mus pasiekė žinia, kad jaunieji pasirodo jau moka bučiuotis, gavome vaizdinį to įrodymą. Štai jis – nuotrauka. Mes čia stengiamės, rodom, mokinam, o jie pasirodo jau viską žino ir moka. Negražu. Tad, jeigu jau taip Jūs viską mokat ir žinot, prašom atsistot ir mums parodyt. (atsistoja, bučiuojasi)
Piršlys: Komendantai ar pasiruošę visi paragaut saldžiosios degtinės? Tad pirmyn, išgeriam už šį gražų ir ilgą bučinį.

Svočia: JAUNOSIOS ĮSIPAREIGOJIMAI JAUNAJAM
Aš, VARDAS , būdama sveiko proto, Jūsų akivaizdoje, iškilmingai prisiekiu:
1.Jei vyras neparneš algos, šaltieną virsiu iš jo galvos.
2.Su vyru elgsiuosi kaip su šunimi: gerai maitinsiu, prieš plauką neglostysiu, retkarčiais paleisiu nuo grandinės palakstyti.
3.Tikrai gerbsiu vyro draugus, bet ir kočėlas rankoj bus.
4. Griekų nedarysiu, bet jei vyras meilėje bus šaltas, tai nelaikysiu už grieką tai, kad vaikai bus panašūs į kaimynus.
5. 8 - ias valandas miegosiu, 8 - ias valandas svajosiu, 8 - ias vyrui ant nervų grosiu.
6. Penkvaikio planą įvykdyti neskubėsiu, kad nebūtų broko.
7.Saugosiu vyrą nuo kortų, arielkos ir svetimų bobų žabangų.
8. Neleisiu vyro į komandiruotes ilgiau kaip trims dienoms, kad neįvyktų paleistuvavimas tiek iš jo, tiek iš mano pusės.


Piršlys: JAUNOJO ĮSIPAREIGOJIMAI JAUNAJAI
Aš VARDAS, būdamas sveiko proto,
Jūsų akivaizdoje iškilmingai pasižadu:
1. Būsiu geru tėveliu. Skalbsiu ne tik vystyklus, bet ir žmonos kailį.
2. Pakelsiu darbo našumą, ir penkiavaikio planą įvykdysiu per keturis metus.
3. Naminės varymo aparatą perdirbsiu atgal į dulkių siurblį.
4. Dvi savaites po algos apsieisiu ir be žmonos.
5. Už netyčia padarytus griekus su kaimynėm - neatsakau.
6. Migdysiu žmoną visą naktį, o kai šešiom atsikels, kas 15 - iolika minučių sakysiu meilius žodžius.
7. Jei žmona mane muštų, tai bėgsiu į kaimyno rūsį. Ten nuo vyro jo žmona slepiasi.
8. Dėl strainumo neužmiršiu ir burnelę išlenkti.
9. Namo grįšiu pavargęs. Tegul žmona, viską dirbdama, figūrą taiso.
10. Negailėsiu lito pragerto su žmona.

Svočia:
10 ŽMONOS ĮSAKYMŲ VYRUI
Aš esu mylima žmona tavo, kuri ištraukiau tave iš senbernystės liūno, sudaužiau sukietėjusias kojines, ir išskalbiau apatines kelnes. Tau įsakau:

Nemylėk kitų moterų tiktai mane vieną;
Neplūsk savo pačios be reikalo;
Šeštadienį švęsk ne tik su draugais bare , bet ir su manimi kino ar koncertų salėje;
Gerbk uošvienę savo, nors tai tau ir labai sunku būtų;
Nežudyk nei savęs nei manęs besaikiu alkoholio vartojimu;
Nepaleistuvauk komandiruotėse, nes gali įvykti paleistuvystė ir iš mano pusės;
Nevok centų iš rankinuko, jei reikia – gražiuoju paprašyk;
Nekalbėk tiesos apie mūsų prieš vestuvinius laikus;
Negeisk nei svočios savo, nei pamergės, nesikėsink į jų vainikėlį;
Negeisk nei vieno lito, kurį aš pasiliksiu kosmetikai
Mylėk savo žmoną visa širdimi, visomis proto jėgomis, o savo uošvę kaip pats save.

Piršlys :
10 VYRO ĮSAKYMŲ ŽMONAI:
Aš esu mylimas vyras tavo, kuris išvedžiau tave iš uošvijos senmergystės namų ir tau įsakau:
Neturėk kitų vyrų, tiktai mane vieną;
Netark vyro vardo bloguoju be reikalo;
Šventadienį švęsk su savo vyru karčemoje;
Nemušk girto vyro su kočėlu;
Gerbk bent jau tuos vyro draugus, kurių dar nosys nepamėlo;
Nepaleistuvauk išvykus vyrui į komandiruotę;
Nevok vyro užslėptų centų, nepanaudok jų kefyrui, jeigu jie skirti alui;
Nekalbėk netiesos apie mylimą savo vyrą;
Negeisk piršlio ir nė vieno pabrolio;
Negeisk nė vieno lito, kurį vyras pasiliko (pachmielkai) atsipagiriojimui;
Mylėk savo vyrą visa širdimi, visomis proto jėgomis, o jo draugus – kaip pati save

RŪTŲ VAINIKĖLIO DEGINIMAS
(Turėti ant ko deginti, dėžutę šakelėms ,sausą kurą, degtukų)

Svočia: Miela, VARDAS, gražiai tu atrodai su baltu nuotakos rūbu, su žaliu rūtų vainikėliu. Tačiau atėjo momentas kai tenka atsisveikinti su savo jaunyste.
Rūtų vainikėlis daugiau nebežaliuos, o tu , šildysi savo ištikimybe šeimos židinį ir galėsi auginti gražiausias žemėje gėles – vaikus.

NUIMTI VAINIKĖLĮ

Piršlys: Šį vainikėlį mes sudeginsim, o keletą šakelių įdėsim į šią dėžutę, kurią padovanosim jauniesiems, kad saugotų.
Pagal papročius, rūtos pritraukia visus geruosius angelus į namus ir atbaido piktąsias dvasias.

DEGA

Taigi, prašome muzikantų „Stok ant akmenėlio..“

SVEIKINIMAS JAUNAVEDŽIAMS 24 VAL.
Svočia: Mieli VARDAI
Nuo šiol jūs nebijosite lietaus, nes vienas kitą pridengsite
Nuo šiol jūs nebijosite šalčio, nes vienas kitą sušildysite
Nuo šiol jūs nebebūsite vieniši, nes vienas kitam būsite draugais
Nuo šiol jūs esate du kūnai, turintys vieną gyvenimo tikslą

Visų vardu noriu pasveikinti Jus sukūrus šeimą ir palinkėti gražiai gyventi.
Gyventi mokykitės iš upės, kuri bėga, skuba, o blogį aplenkia savo gražiais vingiais, šapelius meta į krantą.
Kantrybės mokykitės iš žemės – ją trypia, aria, gręžia, o ji tyli ir laukia.
Stiprybės – iš saulės. Nors debesys jai pastoja kelią, bet ji išsiveržia, šypsosi, šviečia ir šildo.
Atkaklumo mokykitės iš vėjo.

Piršlys: Pusiaunaktis. Prasideda nauja para.
Pirmoji Jūsų bendro gyvenimo para.
VARDAi, saugokit šios akimirkos šventą grožį, nes ji daugiau niekada nepasikartos.

Prašau pakelti taures už pirmą bendrą gyvenimo parą.

ILGIAUSIŲ METŲ
Fejerverkai


TORTO PJAUSTYMAS
PUOKŠTĖS METIMAS
Piršlys: Manau pamergės ir kitos netekėjusios panelės laukia nesulaukia kada bus metama puokštė , juk dar daug merginų yra norinčių ištekėti Jaunoji nagi mesk puokštę pažiūrėsim kuri greičiausiai užsidės vestuvinį nuometą .
Dar pas VARDAS yra keliaraištis, jaunasis jį nuėmęs mes pabroliams ir visiems nevedusiems vyrams ,kuris pagaus ,turės garbės uždėti jį naujajai puokštės šeimininkei
O po keletą mėnesių galbūt jie kvies į vestuves .
Svočia:
Tu – žiemos gražuolės šydas,
Tu – balta puri pūga…
Stabteli Tave išvydę:
Tu juk – Nuotaka balta.

Šitą rožių puokštę meski
Pabroliams ir pamergėms –
Tu jau savo laimę rasi –
Negailėki jos kitiems.

NUOMETO NUĖMIMAS(apie 00.30 val.)
(turėti skarelę, prijuostę, kepurę ir kaklaraištį dėžutėj)

Piršlys: Jaunoji nuometą laiko ant savo galvos tik žiedų sumainymo dieną. Jau po 12 ir jis tau nebepriklauso. Šiandien tu jau moteris.
baltas nuometas liks tik sapne. Mes jį tuoj nuimsime ir veltui tūnoti nepadėsime.

NUOMETĄ PRISEGAM PIRMAI PAMERGEI

Svočia: Kad jaunajai širdelė neskaudėtų praradus tokį gražų galvos apdangalą mes su piršleliu pasikrapštėm po vestuvines tradicijas ir suradome antikvarą.
Šioje dėžutėje yra jaunosios nuometas. Tačiau ne žiedų sumainymo ir ne tas laikinas nuometas. O MOTERS nuometas ‼ kurį jaunoji galės nešioti visą likusį savo gyvenimą.
Anyta, prašome uždėti kuklumo simbolį savo martelei.

ANYTA RIŠA SKARELĘ IR PRIJUOSTĘ

Piršlys: ir jaunajam turime papuošti
Uždedame skrybėlę ir kaklaraištį

Svočia: Kadangi mes turime truputėlį daugiau patirties norėtumėme suteikti keletą patarimų jauniesiems gyvenimo pradžiai:

patarimai jaunajai:

 užpykdžiusi vyrą iš vakaro, nepamiršk nuraminti jį ryte;
 atmink, kad tu turi teises, o jis tik pareigas;
 prižiūrėk vyrą kaip naujagimį, kol neturėsi mažesnių;
 žinok, kad nė minutei negalima pamiršti, jog vyras jeigu jam nevadovausi, bus ne vyras, o mazgotė;
 vyrui atostogų reikalauk tik šlapią rudenėlį, kada atostogauja tik senmergės ir pensininkės;
 neduok pinigų! Atmink, kad vaikams iki 16 m., o vyrams iki gyvos galvos turėti jų griežtai draudžiama;
 neužmiršk, kad vyro smegenys susideda iš tokių pagrindinių blokų, kuriuos reikia ypatingai prižiūrėti (atitinkamai, kad gerai veiktų, ar visai neveiktų)
1. Daviklis NORIU VALGYTI ir aišku GERTI. Veikia visada;
2. Sensorius NORIU SEKSO. Sulaukus senatvės perdega. Kol veikia būna trijų būsenų: NORIU, NORIU NEŽMONIŠKAI, ČIA IR DABAR.
3. Audiocentras ypač reaguojantis į alaus pylimo bokalan garsą ir laimingos moters alsavimą;
4. Alkoholio persipildymo daviklis, daug kam neįdėtas;
5. Autoatsakiklis – tai aptarsime vėliau;
6. Neoninė iškaba INTELEKTAS. Kartais užsidega.

Piršlys: patarimai jaunajam:

 Norėdamas žmonai įtikti vadink ją gražia;
 pro parfumerijos, galanterijos, moteriškos avalynės parduotuves su žmona vaikščiok tik prieš algą. Einat pro jas geriausia kalbėti apie meilę arba politiką;
 nekelk pavydo scenų, tik retkarčiais jas pakurstyk;
 kad nereikėtų padėti žmonai ūkio darbuose, gulkis anksčiausiai, o kelkis vėliausiai;
 mylėk savo žmoną kaip kokią šventę, bet atmink, kad yra ir šiokiadieniai;
 užsisakyk kuo daugiau spaudos, kad turėtum ką veikti, kol žmona virs pietus;
 Taip pat neužmiršk, kad ir moters smegenys susideda iš tam tikrų blokų, kuriuos reikia pakoreguoti, kad veiktų arba neveiktų:
 Kartotuvas UŽTEKS SEKSO. Pas kai ką veikia atvirkščiai;
 Tele serialų įsiminimo įrenginys;
 Kartotuvas UŽTEKS ŠIANDIEN GERTI;
 Nepasitenkinimo krūtinės dydžiu centras;
 Autoatsakiklis TU MANĘS NEBEMYLI;
 Neoninė iškaba VĖL VISKĄ PRAGĖREI. Vykusiuose gaminiuose nebyliai užsidega ant kaktos, sugedę egzemplioriai gali užvažiuoti keptuve;
 Silpnai argumentuoto verkimo centras

Pabaigai

PADĖKA MAMOMS

Mielos mamos,

Nuo šiandien jie jau ne Jūsų, jie vienas kito, nors ir karti šita tiesa. Nuo šiandien jie jau kartu eis kurti savo gyvenimą, pasiimdami iš gimtųjų namų visa kas gražiausia ir amžina – meilę, pagarbą, supratimą…
Ačiū, Jums mamos už rūpestį, už meilę, už visus vaikams padovanotus savo gyvenimo metus… Už gyvasties lašelį ačiū!…Visa tai jie jau dviese nešasi į jaudinantį rytojų…

Keliame taurę už jus, taip gražiai išauginus, dorai gyvent išmokius, nuo visų gyvenimo negandų apgynus savo dukrą ir sūnų.

Duok dieve, stiprybės Jūsų rankoms.

Apdovanojimai

JAUNIESIEMS ,kad sukvietė visus mus į tokią puikią puotą
Medalį norėtumėm įteikti GERIAUSIEMS ŠOKĖJAMS už miklias kojas 2vnt
Apdovanosime ir pačius balsingiausius, ŠAUNIAUSIUS DAINININKUS
Taip pat neliks nuskriaustas ir LINKSMIAUSIAS SVEČIAS
Apdovanosime ir DIDŽIAUSIĄ SMAGURĮ
Taip pat dėkojam STALO KOMENDANTAMS, kurie savo pareigų nepamiršo visą vakarą. 2 medaliai

JAUNŲJŲ PALYDOS MIEGUI
Svočia: Manau, kad atėjo ta minutė, kada mūsų jaunieji po pirmos savo gyvenimo tokios sunkios dienos tikrai pavargo, jų širdys ir protas dabar plaka vienu ritmu, o vaizduotė neša juos į miegamąjį su plačia lova ir daugybe žvakių.
Pagal senus papročius norime (turėtume) padovanoti jums naktinius marškinius. Kadangi dabar kiti laikai, kitokie ir naktiniai marškiniai, kurie dažnai dėvimi tik dėl vaizdo, pavyzdžiui svečiams atvažiavus, o šiandien nemanau, kad jiems jų prireiks iš viso. Norėtumėme mes Jums tik padovanoti "Naktinę užkandėlę ", pasistiprinimui, nes manau šią naktį Jums jėgų tikrai reikės. 
Taigi, dovanojam:
Taigi, dovanojam:
Šampanas– kad labiau apsvaigtumėte;
Pyragėliai - jausmams pasaldinti
Sex energija – kad jėgų užtektų;
Vynuogės - alkiui numalšinti;
Ir be abejo varškė – kad būtų iš ko sūrį spaust
Tad VARDAI Ženkite su šypsena, su atverta siela, o svarbiausiai, kaip didžiausią brangenybę vertinkite ištikimybę.

GEROS NAKTIES

Pas Jaunoji Trys stiklinės su pasaldintu vandeniu
Durys apraizgytos siūlais ir žirklės

Prie zakso  taurės
Per tiltą pasaga su širdelėm


Atvažiavus į sodą Žirklės Širdis ištempta

Stalo išpirkimas Dėžutę saldainių mažą
Du mažiukus buteliukus šnapso
Butelį konjako
Saldainius

Renkam komendantus Du švilpukai


Židinys ir dvi žvakės degtukai


Žaidimai reikia dubenėlio, kruopų ir monetų, taupyklės
( reik ilgo šalio)

reikės 2 kopūstų, lelytės, mašinėles

Mokinam bučiuotis Širdelė ir nuotrauka kur bučiuojas

Sveikinimų knyga,, rašiklis

Vainikėlio deginimas Turėti ant ko deginti, dėžutę šakelėms, sausą kurą, degtukų


Nuometo nuėmimas Turėti skarelę dėžutėj prijuostę ,kepurę ir kaklaraišti
Medaliai
Atsakyti
QUOTE(vaidoska @ 2007 06 21, 16:12)
ATSISVEIKINANT PAS  JĮ  NAMUOSE
Piršlys: Išauginote gražų, protingą ir tvirtą vyrą taip jau yra mūsų žmonių giminėj, kad priklauso turėti ir antrą svarbią moterį - žmoną.
(Jaunajam)
Ji aišku suteiks tau gyvenime daug malonumo, daug džiaugsmo, o tu savo ruožtu turėsi daug pareigų, Turėsi būti geras vyras, tėvas. Šiandien čia, savo namuose, pakelki šampano taurę už tėvus ir paprašyki jų palaiminimo. 

O gal turite kas nors kitokia scenarijaus pradzia, nes sita labai nusibodus. Tiriu gal 20 scenariju ir pradzia visu tokia pati? Pati nieko gero nesugalvoju  verysad.gif


Atvažiavus pas Juditą
 Aš .Pripilu taurę vyno ir įmetu raktą.
 Ateina visi vyrai. Jaunikis atsineša jaunosios batelį. Nerius sako – jaunikis buvo sutikęs ją vieną kartą, išmušė 12, ji dingo, paliko batelį. žmonės sakė, kad čia gražuolė gyvena, atvažiavom ieškoti.
 Aš: Daug gražuolių turim, gali išsirinkti, gal kuriai batelis tiks. Bandyk laimę.
 Susodinamos pamergės.
 Visoms jaunikis matuoja batelį. Netinka.
 Aš: -Turim dar vieną labai gražią, bet ji užrakinta už tvirtų durų, o raktas nuo tų durų - paskendo.
 Taurė su vynu.
 Aš: - Šis vynas išlaikytas tamsiuose rūsiuose 50 metų, ir kad ištrauktum raktą, turėsi jį išgerti.
 Pabroliai padeda.
 Aš: - Na, bandyk rakinti duris ir ieškoti jaunosios.
 Matuoja batelį. Tinka. Pasibučiuoja.

PAS Juditą NAMIE (kai jau abu)
 Aš: Mieli tėveliai, giminės ir svečiai. Štai prieš mus 2 jauni įsimylėję žmonės, nutarę savo likimus sujungti į 1 ir savo liudininkais pasirinko mus – mane Mildą ir mano vyrą Nerijų.

 Aš: Arūnai, matau suskynei pačių gražiausių gėlių puokštę ir , kad ji nepradėtų vysti, atiduok savo išrinktajai ir pakviesk į bendro gyvenimo kelią.
(PUOKŠTĖ)
(Jaunoji atsidėkodama sega gėlytę jaunajam į kairį šoną).

 Aš: Na, o dabar susipažinkite su pirma pora Dovilė ir Povilas.
(pamergė sega gėlytę pabroliui, o pabrolys dovanoja puokštę pamergei).

PAS Juditą NAMIE PRIE STALO

 Aš: Mielieji, štai ir atėjo paskutinė Jūsų nerūpestingos jaunystės valanda. Paskutinė , kai dar galite pasakyti „Aš“. Šiandien pirmą kartą ištarsite „Mes“ ir pajusite, kokie tolimi vaikystės toliai ir nerūpestingos jaunystės akimirkos.
Ši diena Jūsų jaunystės ir meilės šventė. Šventė, kuriai lemta tęstis visą gyvenimą.
Judita, jeigu rimtai apsisprendei , tai belieka užrišti piršliui juostą ir iššauti šampaną.
JAUNOJI RIŠA PIRŠLIUI JUOSTĄ (Mazgas po dešine ranka.)Svočia sega gėlytę, piršlys dovanoja svočiai puokštę.
ŠAMPANO‼
I Tostas už gerą kelionę.

PO 1- tosto 12.20VAL.
 Aš: Judita ir Arūnai, dabar belieka nulenkti galvą prieš tėvelius. Pasiųsti jiems paskutinį vaikiškos jaunystės bučinį, ir sakydami savo nerūpestingai jaunystei sudie, apkabinti juos tvirtai, tvirtai ir pažadėti, kad tėvų išugdyta meilė, atiduota garbė ir Jų džiaugsmas bus saugojama ne tik auksinių žiedų blizgesy, bet ir šeimos meilėje bei pagarboje.
Lik sveika, brangioji Mama,
Sapnuoki vien gerus sapnus,
O man kelionės vėjai šnara,
Neverk – sugrįšiu į namus.

Kokia žavi, kokia jaunystė!
O tu pasauly tik viena,
Ir kaip galėčiau nesugrįžti.
Sugrįšiu, tik jau ne viena.

Palaimink, mama, tėti, mus
Akimirkai paliekame namus.
Už viską leiskit nusilenkti,
Už viską prašome atleiskit.

Štai ir aš, tėveli, ta pati tava maža dukrytė,
Šiandien jau užaugus ir pasidabinus nuometu baltu.
Išeinu savų gyvenimo takelių minti
Su kitu svajonių kurti išeinu.

Kai buvau visai maža mergytė
Glausdavausi tiktai prie tavų stiprių pečių
Ir tikėjau, kad tik tu gali ligas manas nuvyti,
Išvaduoti nuo blogų, niūrų minčių.

Pameni, tėveli, mokei padainuoti
Ir dar daug žaidimų įvairių?
Kaip sekei man pasakas prieš miegą,
Ragindamas nebijoti raganų, piktų baubų?

Leisk, tėveli, tau be galo padėkoti,
Leisk darsyk apglėbti, pasakyti, kaip myliu
Ir žinoki, liksiu amžiams aš tava maža dukrytė
Nors baltai pasidabinus iš namų šiandieną išeinu.

 Gal dar tėvai nori kažką pasakyti savo vaikams?
AŠ: Na, o dabar labai paprašysiu mamytės įsegti dukrai rūtų vainikėlį, kaip jaunystės simbolį.

Mama įsega dukrai rūtų vainikėlį kairėn nuometo pusėn.
Mes ilgai vaikščiojom po laukus, darželius
Kol suradom šį rūtų vainiką
O paskui ieškojom mergaitės
Kuri už šį rūtų vainikėlį padovanotų savo širdį

Tad prašom priimk jį
Ryto rasoj gaivintą
Deimantais barstytą
Ilgai išnešiotą
Ir gražiai užlaikytą.


Nerius: O dabar norėčiau pripildyti taures ir pakelti jas už sėkmingą pirmąjį žingsnį bendrame šių jaunų žmonių gyvenime. Už meilę ir santarvę!

AŠ: Siūlau pakelti taures už jaunosios jaunas dieneles, už jos vaikystę, už šiuos namus, kurie ją užaugino, už šitą lizdelį iš kurio ji išskrenda ir už laimingą tolimesnį kelią.

TĖVAI LAIMINA
Vaikai išeina
Ir liūdit Jūs dabar,
Kaip liūdi, kad visi tėvai.
Vaikai, vaikai.....
Jie nori būti dideli
Ir džiaugtis nori jie vieni,
Ir dirbti vieni ir verkti.....
Jūs nesisielokit, neklausinėkit.
Ateis dar jie
Ateis vaikai džiaugsmu pasidalinti.
Kai liūdna bus, ar bus sunku
Tikrai ateis!
Dažnai ateis!
Jūs nuolat būsit su vaikais.

Brangūs tėveliai. Rodos taip neseniai margą pasaulį išvydo jūsų vaikai, rodos taip neseniai žengė pirmą žingsnį, tarė pirmą žodį, pažino pirmą raidę. Rodos taip neseniai jūsų namai buvo pilni vaikiško juoko ir krykštavimo. Tačiau laikas bėga nenumaldomai greitai. Niekada nebus tų dienų, kai jūs buvote visai jauni ir prie jūsų šono taip dažnai prisiglausdavo maži vaikai. Šiandieną jūs savo rankomis palaiminsit vaikus. Rankomis, kurios supo, vystė, glostė, glaudė prie krūtinės, kai būdavo sunku. Šiandieną jūsų vaikai dėkoja už gyvybę, už vaikystės džiaugsmą, už meilę ir bemieges naktis, už kiekvieną pamokantį tėvišką žodį, už širdies gerumą, už tai, kad išauginote mokančius mylėti ir būti mylimais. Ačiū jums, brangūs tėveliai, taria Judita ir Arūnas
Tėveliai – laiminkite mūsų jaunąją porą rankų ir širdžių sujungimui, aukso žiedų sumainymui.............................
.

Atsakyti
QUOTE(welkom1 @ 2007 06 22, 14:21)
jo,  drinks_cheers.gif ir ne tik pastangu daug reik, bet nervu ir kantrybes, sunkus darbas, jei nori tikrai gerai pasiruosti mirksiukas.gif


drinks_cheers.gif Pritariu air aš tau ,Welcom. Reikia ir kantrybės ir pastangų, o ir pinigine neblogai reik paplonint. Tiek visokių smulkmenų reikia blink.gif , jau ateinantį savaitgalį vestuvės,o dar ne viskas baigta doh.gif . O ir su vyru nuomonės nesutampa: aš noriu vienaip,o jis mano norus ,nusodina'. Aš taip noriu kad jauniesiems vestuvės būtų linksmos ir įdomios,o jis- to nereik,o kam to reik doh.gif ? Gal kas nors norėtųjį biškutį perauklėt? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Rosvile, o kada tau vestuvės? g.gif
Beje,Welcom, gaila,kad tavo darbą kažkas taip 'sunaikino'. Bet vistiek dėkui tau už tokį didelį triusą. Tu šaunuolė thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitasta: 23 birželio 2007 - 15:07
Gal turit kokius gražius žodžius svočiai, kuriuos reikia sakyt, kai išmetamas širdeles užrakinęs raktelis į upę? O tas širdeles dovanot prieš jaunikiui nešant jaunąją per tiltą ar po nešimo?
Atsakyti
QUOTE(jurgitasta @ 2007 06 23, 17:03)
drinks_cheers.gif Pritariu air aš tau ,Welcom. Reikia ir kantrybės ir pastangų, o ir pinigine neblogai reik paplonint. Tiek visokių smulkmenų reikia  blink.gif , jau ateinantį savaitgalį vestuvės,o dar ne viskas baigta doh.gif . O ir su vyru nuomonės nesutampa: aš noriu vienaip,o jis mano norus ,nusodina'. Aš taip noriu kad jauniesiems vestuvės būtų linksmos ir įdomios,o jis- to nereik,o kam to reik  doh.gif ? Gal kas nors norėtųjį biškutį perauklėt? lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Rosvile, o kada tau vestuvės? g.gif
Beje,Welcom, gaila,kad tavo darbą kažkas taip 'sunaikino'. Bet vistiek dėkui tau už tokį didelį triusą. Tu šaunuolė thumbup.gif  4u.gif

mums vestuves tai rugpjucio 25,bet as stengiuos kuo anksciau viska pasiruosti, kad paskui per galva nereiketu verstis. o as savo vyrui nieko nesakau,viska darau pagal save,o jis tures daryti taip kaip as suplanavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dute_a @ 2007 06 26, 07:35)
drinks_cheers.gif  mums irgi rugpjuco 25d bigsmile.gif


Na, musu tas dziaugmas irgi ta pacia diena laukia biggrin.gif . Negana to, po savaites dalyvausime kitu draugu vestuvese, bet ne kaip pirsliai, o kaip liudininkai. Tai bus tik vienos dienos veseliojimas. Bet vis tiek pasiruosti reikes. Zodziu, pasiruosimas vyksta darant dvi kopijas. Juk ismesti dali zodziu zymiai lengviau, nei kurti is naujo tongue.gif
Atsakyti
noriu pasidalint patirtim dėl šeimos židinio - gal kuriai pravers. 4u.gif

dariau namuose, nes pirktiniai labai vienodi... taigi paėmiau lėkštutę ir iš baltų akmenukų išdėliojau tikrą aukurą, vidury įdėjau žvakelę. (akmenukus būtina suklijuot ). kad būtų gražiau, pakraštėlius apklijavau gintarėliais...
atrodo labai gražiai... thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(fantazija @ 2007 06 26, 14:59)
noriu pasidalint patirtim dėl šeimos židinio - gal kuriai pravers.  4u.gif

dariau namuose, nes pirktiniai labai vienodi... taigi paėmiau lėkštutę ir iš baltų akmenukų išdėliojau tikrą aukurą, vidury įdėjau žvakelę. (akmenukus būtina suklijuot ). kad būtų gražiau, pakraštėlius apklijavau gintarėliais...
atrodo labai gražiai...    thumbup.gif

mintis tai tikrai liux thumbup.gif ,bet as jau nusipirkau tokia sirdeles formos dezute keramikine ten ir degsim zvakute.
o labai idomu su kokiais klijais klijavai akmenukus? blush2.gif
Atsakyti