Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas II

Nevertas demesio sis pasiulymas.
Atsakyti
... na as ir galeciau pasakyt, kad siuo metu daug pasiulimu yra demesio neverti net neissakes kodel, bet turbut tu tikrai turi geresni pasiulima...???
Atsakyti
pirmi ispūdžiai pasibaigus susitikimui su PZU draudimu:

iš "protokolo":
2008 11 14 d. 17:00 ... 21:00
Pokalbis vyko šiltoje ir draugiškoje aplinkoje.
... gal protokolo toliau ir nebecituosim.

Atsakyti
Vall2, kur jus ten susitikinejat? Jei pakeliui, gal ir as uzsukciau i ateinanti pasimatyma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 11 16, 21:02)
Vall2, kur jus ten susitikinejat? Jei pakeliui, gal ir as uzsukciau i ateinanti pasimatyma mirksiukas.gif

Kauno Centras. 100 m. iki laisves alejos, 150 m. iki Soboro.

Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2008 11 17, 09:01)
Kauno Centras. 100 m. iki laisves alejos, 150 m. iki Soboro.

susiradau skype, kai galesi, patvirtink smile.gif
Atsakyti
PZU gyvybes draudimas:

Mano ispūdžiai:

kažkada, ne baisiai senai pokalbyje su siaipzvejys išgirdau, kas yra požiūris, pasistengsiu jo pavyzdį pacituoti.:

Važiuojate automobiliu, ir bac - autoavarija.
Dabar prasideda požiūriai į situaciją:

- oooo, gale galų, nusipirksiu kitą.
- ohhh, ką dabar reiks daryti, kaip į darbą nuvykti, kaip vaikus į mokyklą nuvežti, gyvenimas tapo nemielas.

Dabar šią situaciją pritempkim prie gyvybės draudimo: (visos Gyvybės draudimo kompanijos buvo pas KaunoSpekuliantus, nuomonė apie jas - aukščiau).

SEESAM Life Insurance SE :
- Valstybė Jums suteikė 24% lengvatą.

„Hansabanko“ Kauno regiono skyriaus atstovės:
- geriausi investiciniai sprendimai, lengviausias valdymas, vadinasi Jums pavyko investuoti ir uždirbti.

PZU draudimas:
- Xebra, Jūs turite problemą, tačiau esate apsidraudę pas mus, vadinasi Jūsų galvos skausmas - yra mūsų.

PZU draudimo išskirtinumas:

Kurioje žmogaus gyvenimo pozicijoje veikia gyvybės draudimas, kiek ši veikla kainuoja:
Aš suprantu, kad kiekvienas iš mūsų esam unikalūs, ir kiekvieno iš mūsų sveikata ir gyvybė kainuoja skirtingai. Tačiau, kaip tai įvertinti ? ar tai bus 100 Lt, 100 mln. ? Suprantama, viršutinė riba remiasi įmokos dydžiu, apatinė ? kaip nuspresti - kiek ?

Šioje vietoje PZU draudimo atstovams reiktų rašyti dešimtbalėje vertinimo skalėje trisdešimtuką. Aiškiai, tvarkingai, paremta skaičiais, (ir mūsų norais ir lūkesčiais) buvo pademonstruota minimali kaina. (kadangi tik klausiau ausis ištempęs ir akis ismeigęs į lentą ... šių dalykų nepasakosiu - geriau šią informaciją pasemti tiesiai iš PZU draudimo atstovų).

Antras akcentas:
Laikas. Su kiekviena diena mes senstam, ir (manau nesmarkiai suklysiu sakydamas) kiekvienas iš mūsų gyvenimo saulėlydį norėtume pragyventi ramiai ir užtikrintai, saugiai ir laimingai. Ir vėl: ramiai, saugiai, užtikrintai, laimingai turi savo kainą (nieko naujo: nemokamas sūris tik antrai pelei).

Ir vėl mano nuomone, PZU draudimo atstovai pasirodė fantastiškai. Manau, kiekvienas iš mūsų norėtų vasarą gyventi Lietuvoje, o žiemą - šiltesniuose kraštuose. Suprantame - toks gyvenimo stilius turi savo kainą - ir kartu su PZU draudimo atstovais šią kainą suskaičiavome.

Toliau liko tik rutina: suvesti skaičius į skaičuokles ir pamatyti - ar mūsų pasirinkti norai atitinka galimybes.

Ir tik čia "išlindo" 24% lengvata. Buvau "apakęs" - pirmoji gyvybės draudimo kompanija niekur neakcentavo 24% lengvatos.
Sakyčiau kitaip - šie 24% daugiau bonusas, o ne tikslas. Šioje vietoje PZU draudimo atstovams - trisdešimtukas.

Taip pat užkliuvo - niekur nebuvo palyginimų - "mes esam geresni nei ...".

Kad nebūtų vien tik liaupsinimas, kaip viskas buvo gerai, prie minusų reiktų pasakyti:
Šiandien Jūs mokėdami 100 ... 300 Lt įmokas po 20 ... 30 ... n+k metų sukaupsite ... 10 000 .... 1 000 000 000 Lt. O kokia bus šių milijonų perkamoji galia - liko neatsakyta. (tiesa pasakius - visos gyvybės draudimo kompanijos ... žiūri - kaip bus gerai po n+k metų).

Kadangi visi esam prisiklausę apie Latvijos PAREX banką, tai uždavėm klausimą apie bankroto atvejus: kaip bus, jei ???
Nesu stiprus šiuose klausimuose ... todėl kažkur gilumoje kirba - ar teisingai supratau - liko maži kabliukai. Tikiuosi, susisiekus su PZU draudimo atstovais, šie "kabliukai" bus pašalinti.

Kadangi pats esu neapsidraudęs - jei vis tik sugalvosiu, pirmas slenkstis kurį perlipsiu - bus PZU draudimas rimtesniam pokalbiui.

placiau:
http://www.versloapl...s.php?item.33.1
kartkartemis pildoma ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vall2: 24 lapkričio 2008 - 16:20
2008 12 05 d. 17:00 KaunoSpekuliantu susitikimo vietoje laukiam AIG LIFE draudimo ir GJENSITGIE
(cia toks abrakadabra, kad galejau ir ne taip parasyti)
Atsakyti
Gaila, kad si tema pavirto tik susitikimo pranesimu vieta.
Bet tai gal ir mano kalte, kad nesireiskiau.
Noreciau pastebeti, kad laikas tiesiog pats bruka esamas akcijas i rankas. Pradedant banku akcijom, baigiant visokiom pharma, biotech, ar oil industries.

Nepykite, kad agituoju, bet pati ziuriu i kainas ir padai spurda sluot kiek galima daugiau, nes kainos tikrai istoriniame slenio taske.

Siuo metu net nera baisu dairytis i India ar China rinka, nes ten daugumas JAVainisku ir europietisku pinigu kompanijos. O ir China valdzia savo firmas akciju birzoje yra apdraudus labai solidziai.
bet kam baisi visokia egzotika, pasidairykite sveizariskoje ir skandinaviskoje ar vokiskoje rinkoje. O taip pat ir Sala: GB turi labai geru sales

Sekmes ir drasos linkiu isigijant siuo metu akcijas. Kainos - vaikiskos, o ateitis tikrai gera garantuota uzdirbti min. 30% nuo pirmadienio kainu akciju. assa.gif
Atsakyti
biggrin.gif Galiu pasakyti vieną, bus dar pigiau ir tikrai. smile.gif

Lietuvos rinka: Laukiu UKB <50 ct, IVl ~1 lt, ir pan, dar tikiuosi ~30-50% down biggrin.gif
JAV dar per anksti pirkti, ten galima tik spekuliuoti šiuo metu. JAV vis sunkiau nori patvirtinti GM, FORD ir chrysler gelbėjimo planą. Visi makro rodikliai tik žemyn. Laukiu DOW ~7000 ir mažiau
GB, ten bankrutuoja įmonės, didėja bedarbių skaičius, šalies padėtis bloga, investuoti net nekyla ranka. laukiam pigiau. Valiutos vertė krenta ir pan.

Skandinavai, o ypač bankinis sektorius, tai nerimą kelią, nes sumerkę tiek pinigų į baltijos rinkas, kad oj...

beje SEB galvoja trauktis iš Vokietijos.

Tai ar vis dar verta investuoti unsure.gif , gal jei nebijai pamatyti -30% po kelių mėnesių, jei tie pinigai skirti tam. O investuoti, kad kitą savaitę tikėti 30%, naivu.

Tai mano nuomonė.

P.s LT jau pradejau po truputį pildyti LONG portfelį. investavau ~1% nuo viso cash skirto tam, suma labai juokinga, bet pradėjau !
Atsakyti
Gerbiu tavo nuomone, nors ji nuskambejo ir labai kategoriskai ir... jaunatviskai (maximalistiskai) 4u.gif biggrin.gif
Kaip suprantu, esi laukimo stadijoje. Sekmes belaukiant mirksiukas.gif

Kad SEB iseina is Vokietijos rinkos, man nieko nesako. Kad jie pinigus "imerke" i Baltijos salis, man irgi nieko nesako. Jie ir visoje Skandinavijoje, ir Rusijoje dar dievazi kur, tuos savo pinigus nuo neatmenamu laiku imerke. Butu keista, jei jie neekspanduotu, kai sis Bankas, arba finansu associacija nuo pat pradziu ispazino pletimosi filosofija. g.gif

Fordas pakilo nuo savo zemiausio nusileidimo. Tad kas spejo priciupti pries 1,5metus Fordo akcijas uz $0.58, siandien jie kainuoja stabilius $3.15.
Gal situacija ir atrodo "penny markt" lygio, bet tie kurie nelauke, siandien irgi vaisius rasko.
Tas pats su biotech. Gi pavasari dauguma svyravo ir siubavo. O dabar stai bendras JAV biotech index tiek pakiles i aukstumas, kad grazu ziureti. Ir leistis i apacias dar nemano.

Lietuvos rinkos nepazistu, tai apie ja nieko ir nediskutuosiu. Siuo metu pasakiskos akciju nuolaidos. Tikras sv. kaledinis sale. Laime nusisypsos tiems, kas nebijos surizikuoti. O kaip zemai dar akcijos kris, tai priklausomai kokios. Ju yra jura iv. akciju. Tad renkantis jas, kiekvienas renkasi akcijas pagal savo "skoni" mirksiukas.gif
Atsakyti
tarp mūsų didelis manau amžiaus skirtumas, nu bent 15 metų tai tikrai, tikrai nenoriu įžeisti 4u.gif

Kas buvo anksčiau t.y prieš 2-3 metus, ištikrųjų man neįdomu, man įdomu kas vyksta dabar, man įdomu, kokia laukia perspektyva artimiausius mėnesius. Tikriausiai sutiksi, jog akcija neturi praeities. Išskyrus gal ciklines akcijas.

taip esu jaunas, ir tai yra mano pirmoji krizė, per kurią praradau dalį pinigų, per kurią įšmokau daug naujų dalykų, ir džiaugiuosi ką patyriau. Pinigai uždirbami, nieko baisaus biggrin.gif

Apie akcijų pirkimus, reikia manau apsibrėžti laiką, ar tai 5 metams investicija, ar savaitei smile.gif.

Jei tai investicija artimiausiems 5 metam, dabar pradėti pirkit, pats laikas sutinku 100%, tačiau jei tai 1 mėnesiui, tikrai prieš, nes šiuo metu rinkoj niekas neaišku. Ir rizikuoti pinigais, tai kad gal ne....

Turiu asmeniškai 2 portfelius. Vienas long, kitas spekuliacijoms + maržą ir pan. Spekuliacijoms pinigai saugiai guli banke, dar nejudinu.
Long jau kaip minėjau perkuosi po truputį smile.gif

O dėl maksimalizmo, aišku, visada siekiu geriausio, kartais nudegu, kartais ne. smile.gif, juk jaunas esu thumbup.gif
Kodėl paminėjau SEB ir vokietiją, o todėl, kad kas būtų, jei jie iš LT bandytų išeitį, kaip tai sureaguotu visi....

Kaip suprantu, aktyviai prekiauju JAV, tai ką manai del autogamintoju gelbėjimo plano, kaip paveiks rinkas, ir ar bus kalėdinis ralis smile.gif

P.s tikiuosi nepyksti dėl kreipimosi TU. Čia forumas, čia galima manau wink.gif
Atsakyti