Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Didžiojoje Britanijoje

QUOTE(KLIPSIUKE @ 2014 01 08, 02:31)
Tai va butu idomu, kaip vyksta pirma apziura 8-12 savaiteliu, kada ir kaip atliekamas ultragarsas (skanas), ka reiketu tureti su savimi, kas kiek laiko lankotes ir kur smile.gif Po gimdymo, kada yra isleidziama namo? smile.gif Ir dar ..... Gal kas trumpai pasakys kaip cia su ta vaikiuku nukerpama virkstele buna, kokia jos prieziura, kaip ir kuo ja tepti, nes teko girdeti, kad cia bambytei tik spaustuka sega blink.gif suprantu,kad visa tai tures paaiskinti musu sesele priziurinti kudikeli, taciau vis tik norisi auginti vaikiuka pagal savo salies iprocius, tradicine medicina, todel ir LT mamyciu klausiu, kurios jau yra susidurusios su sia dilema smile.gif is anksto aciu  smile.gif  4u.gif

Pirma "apziura" tai issamus buvusiu nestumu/gimdymu ir bendrai sveikatos aptarimas ir dokumentu pildymas pas pribuveja - gali uztrukti iki valandos. Duoda siuntima kraujo tyrimams. Su savim pirma karta nieko nereik tureti, nebent registratura praso adreso irodymo/paso ar kt. I sekancias apziuras reikia atsinesti slapimo meginuka. Is viso su pribuvejom per nestuma pasimatysite 6-7 kartus (tik pirmakartems daugiau apsilankymu buna). Ultragarsas 12 ir 20 sav. Po gimdymo namo isleidzia ta pacia diena (jeigu pagimdysit ryte/nakti ir nebus jokiu komplikaciju), arba kita diena jeigu pagimdysit po pietu/vakare. Bent mums virksteles niekuo tepti neliepe, pati nudziuvo ir nukrito per 3 dienas.
Del ligoniniu tai tik zinau kad Bostone viena pazistama (is nestukiu pamokeliu) gimde, tai abu su vyru tokia emocine trauma patyre ir su jais taip bjauriai elgesi, kad jie nusprende i Australija kraustytis biggrin.gif Kita pora ten irgi gimde, tai jiems sake viskas gerai buvo. Cia matyt ant ko uztaikysi ta pamaina, kaip ir Lietuvoj.
Atsakyti
QUOTE(KLIPSIUKE @ 2014 01 08, 02:31)
Tai va butu idomu, kaip vyksta pirma apziura 8-12 savaiteliu, kada ir kaip atliekamas ultragarsas (skanas), ka reiketu tureti su savimi, kas kiek laiko lankotes ir kur smile.gif Po gimdymo, kada yra isleidziama namo? smile.gif Ir dar ..... Gal kas trumpai pasakys kaip cia su ta vaikiuku nukerpama virkstele buna, kokia jos prieziura, kaip ir kuo ja tepti, nes teko girdeti, kad cia bambytei tik spaustuka sega blink.gif suprantu,kad visa tai tures paaiskinti musu sesele priziurinti kudikeli, taciau vis tik norisi auginti vaikiuka pagal savo salies iprocius, tradicine medicina, todel ir LT mamyciu klausiu, kurios jau yra susidurusios su sia dilema smile.gif is anksto aciu  smile.gif  4u.gif

Su savim į kiekvieną susitikimą su akušere reikės nusinešt nėščiosios knygelę, kurią išduos pirmąkart. Po gimdymo mane išrašė tik kai daktarė apžiūrėjo vaiką (baby check), kas vyko po dienos, nes neatėjo tą pačią dieną.. Aš nukirpau virkštelę jai baigus pulsuot, ir taip, ji buvo užspausta spaustuku, priežiūra - valymas vandeniu, jei prireikia, to visiškai pakanka normaliam gijimui smile.gif
Rekomenduočiau nueiti į active birth class su vyru (jos nemokamai rengiamos ligoninėse ir gimdymo centruose), apsilankyti pasirinktoj gimdymo įstaigoj, kad būtumėte susipažinę su aplinka kai ateis laikas ir jaustumėtės tvirčiau smile.gif Detalus gimdymo planas bus ypač vertingas, jei kalba nėra ideali, o ir kalbėt ne visada norisi gimdant.. Jį aptarsite su akušere jau link nėštumo galo. Ne visada akušerės bus labai iškalbios, tad jei turėsite kokių neaiškumų, klausimų, būtinai užsirašykite, kad nepamirtumėte paklausti. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,mergaites.Noreciau pasiklausti gal kuri gimdete Queen`s Hospital.Man gimdyti tik geguze,bet tiek is pazystamu saubu prisiklausiau,kad net baisu pasidare?Pirmus 2 gimdziau Lietuvoja.Prieziura nestumo metu labai skiriasi nuo Lietuvos.Gal kas gali duoti kokiu patarimu.Dar noreciau paklausti ka reikia vestis i ligonine kai vaziuoji gimdyti.Kiek laiko laiko po gimdymo.Is anksto dekoju.
Atsakyti
QUOTE(TRIUSE 55 @ 2014 02 05, 23:53)
Sveikos,mergaites.Noreciau pasiklausti gal kuri gimdete Queen`s Hospital.Man gimdyti tik geguze,bet tiek is pazystamu saubu prisiklausiau,kad net baisu pasidare?Pirmus 2 gimdziau Lietuvoja.Prieziura nestumo metu labai skiriasi nuo Lietuvos.Gal kas gali duoti kokiu patarimu.Dar noreciau paklausti ka reikia vestis i ligonine kai vaziuoji gimdyti.Kiek laiko laiko po gimdymo.Is anksto dekoju.

Gimdžiau kitoj ligoninėj, todėl patarti būtent dėl šios nieko negaliu. Tačiau jei yra nerimo dėl darbuotojų elgesio, siūlyčiau atvykti į ligoninę gimdymui jau gerokai įsivažiavus, taip pat turėti pasiruošus detalų gimdymo planą, kad išvengtumėte nepageidautinų veiksmų jūsų atžvilgiu. Svarbus ir artimųjų palaikymas, jausitės labiau užtikrinta savimi, jei turėsite vyrą ar draugę šalia.
Į ligoninę nusivežti reikės nėščiosios knygelę, patogią aprangą gimdymui, drabužėlius ir sauskelnes kūdikiui, užkandžių, jei norėsis gimdymo metu arba po jo. Įklotus po gimdymo man suteikė, vyrui šlepečių užsidėt nieks nereikalavo, sau turėjau.
Jei viskas vyksta gerai, paleidžia, kai patikrina kūdikį pediatras, tai gali būti ir po kelių valandų, ir kitą dieną.
Tų pačių klausimų būtinai pasiklauskite ir per susitikimus su akušere. Žinokite savo teises, kad galėtumėte reikalauti to, kas jums priklauso, ir drąsiai atsisakytumėte to, ko nenorite ir kas nėra būtina 4u.gif
Atsakyti
As Queen's ligonineje (Romford) negimdyciau.. ax.gif Per daug blogu dalyku apie ja girdejau ax.gif Bet juk galite pakeisti, ypac jeigu nepatinka ten jums. Iki 34 sav berods galima persiregistruoti kitoje ligonineje 4u.gif
Atsakyti
sakute ir taukst labai dekoju uz atsakymus 4u.gif .Taukst,atsiprasau,kad dar karta jus trugdau.O kaip galima pakeisti ligonine?Kur reikia kreiptis? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TRIUSE 55: 14 vasario 2014 - 11:58
QUOTE(TRIUSE 55 @ 2014 02 14, 11:54)
sakute ir taukst labai dekoju uz atsakymus  4u.gif  .Taukst,atsiprasau,kad dar karta jus trugdau.O kaip galima pakeisti ligonine?Kur reikia kreiptis? blush2.gif  ax.gif

Tiesiog susirask ligonine, kuri labiau patinka ir uzsiregistruok ju maternity skyriuje (bent jau mano ligonineje yra elektronine forma internete). Ir viskas 4u.gif Tada su jumis susisieks del kitu appointments.
Jus turite teise gimdyti bet kurioje ligonineje, nebutinai toje, kuri arciausia 4u.gif
Atsakyti

! 
 Reklaminės žinutės forume draudžiamos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaivos juosta: 14 kovo 2014 - 21:51
Sveikutes,
Siandien pasidarius testa suzinojau jog laukiuosi ir laukiuosi apie 3 savaites ax.gif gyvenam Londone ir dabar dvejoju ka daryti, ar eiti privaciai i lietuviu klinika pasidaryti pirminiu tyrimu ar kreiptis iskart i GP ( ko as labai bijau tiek priskaicius) verysad.gif Gal galite patarti kaip gudriau cia pasielgus? ar kuri esat taip darius : pirma pas lietuvius paskui pas GP.
Dar tik pirmos savaites tai labai esu atsargi ir noretusi patikimus tyrimu rezultatus suzinoti blush2.gif
Juo labiau jauciu tempima pilvo apacioje ir sleikstuli, tai labai nerimauju kad tik nebutu persileidimas, nes lietuvoje turejau problemu su gimda verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(carolea.k @ 2014 04 09, 21:01)
Sveikutes,
Siandien pasidarius testa suzinojau jog laukiuosi ir laukiuosi apie 3 savaites  ax.gif  gyvenam Londone ir dabar dvejoju ka daryti, ar eiti privaciai i lietuviu klinika pasidaryti pirminiu tyrimu ar kreiptis iskart i GP ( ko as labai bijau tiek priskaicius)  verysad.gif  Gal galite patarti kaip gudriau cia pasielgus? ar kuri esat taip  darius : pirma pas lietuvius paskui pas GP.
Dar tik pirmos savaites tai labai esu atsargi ir noretusi patikimus tyrimu rezultatus suzinoti  blush2.gif
Juo labiau jauciu tempima pilvo apacioje ir sleikstuli, tai labai nerimauju kad tik nebutu persileidimas, nes lietuvoje turejau problemu su gimda  verysad.gif

g.gif O kokių tyrimų tikitės? Jei kokių papildomų, kurių nefinansuoja valstybė, tai galite eiti privačiai. Aš nėštumo metu lankiausi ligoninėj pas akušeres vietoj GP, ten darė visus tyrimus, nusiskundimų neturiu. Gudriau sakyčiau būtų nemokėt pinigų privačioj klinikoj už tyrimus, kuriuos darys nemokamai GP.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(carolea.k @ 2014 04 09, 21:01)
Dar tik pirmos savaites tai labai esu atsargi ir noretusi patikimus tyrimu rezultatus suzinoti  blush2.gif

Manau jog nereikia be reikalo svaistyti pinigeliu...Ultragarsui nestumas dar per mazas, be to dazni tyrimai ultragarsu nera gerai...
Mano patarimas - gyventi toki pati gyvenima kaip lygsiol ir su paciomis graziausiomis mintimis auginti zmoguti po sirdimi. Persileidimu, jei nestumas netinkamai prasidejo, neisvengsit (bet juk tokias mintis reikia vyti i sali, tiesa mirksiukas.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Doula ♥ @ 2014 04 09, 23:37)
Manau jog nereikia be reikalo svaistyti pinigeliu...Ultragarsui nestumas dar per mazas, be to dazni tyrimai ultragarsu nera gerai...
Mano patarimas - gyventi toki pati gyvenima kaip lygsiol ir su paciomis graziausiomis mintimis auginti zmoguti po sirdimi. Persileidimu, jei nestumas netinkamai prasidejo, neisvengsit (bet juk tokias mintis reikia vyti i sali, tiesa  mirksiukas.gif ).

drinks_cheers.gif
Atsakyti