Visiskai su tavim sutinku Elba, bet visi zmones skirtingi, vieni tai pasidaro patys, kiti kreipiasi pagalbos.
Pasitaiko labai daug atveju, kad zmones patys pilde deklaracijas ir pridare klaidu, del to pinigai negryzta. O kaip istaisyti klaidas zmogus nezino.
QUOTE(rrutaa @ 2008 08 12, 18:17)
Padedame susigrąžinti pajamų mokesčius (Income Tax) dirbusiems , Anglijoje ar Airijoje. dirbote UK ar Airijoje mokesčius galite susigrąžinti už paskutiniuosius 6 metus.
kiek procentu imat uz taxu sutvarkyma?
O jeigu as pradirbau UK 2 metus legaliai, ar man tie 2 metai isiskaiciuos i pensija? Nes nzn ar atsiimti mokescius ar ne.. Jei isiskaiciuos tai gal neimsiu, bet per tuos 2 metus ne kokia ta pensija ten.. Ne nzn..

QUOTE(deivydukomama @ 2008 01 22, 13:07)
taip jai atcijemi taxsus tai pencija tau nepriklausys
Kiek as zinau tai taxai ir pensija nieko bendro neturi.Va National Insurance imokos turi.Jei self employed tai savanoriskai moki national insurance contributions,kas yra apie 2.5 i savaite.O siaip nuo algos atskaiciuoja tuos kelis procentus i NI fonda+taxai.
Beje,NI imoku neatsiimsi niekaip.Nemaisykit to su taxais.
Papildyta:
QUOTE(Kirmelius @ 2008 10 23, 10:48)
O jeigu as pradirbau UK 2 metus legaliai, ar man tie 2 metai isiskaiciuos i pensija? Nes nzn ar atsiimti mokescius ar ne.. Jei isiskaiciuos tai gal neimsiu, bet per tuos 2 metus ne kokia ta pensija ten.. Ne nzn.. 

Anyta mano gyveno vienam name su viena moteriskaite,tai jai uz 1.5 metu pradirbtu cia moka 6 svarus pensijos i savaite.Tiesa,ji jau LT.Vat ko nezinau kaip gauna,ar cekiais ar kokiais pavedimais ar uz tam tikra laikotarpi i prieki.
Taxus gali bandyt atsiimt,aisku jei yra ka.O NI priklauso pensijai.
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2008 10 23, 16:55)
Anyta mano gyveno vienam name su viena moteriskaite,tai jai uz 1.5 metu pradirbtu cia moka 6 svarus pensijos i savaite.Tiesa,ji jau LT.Vat ko nezinau kaip gauna,ar cekiais ar kokiais pavedimais ar uz tam tikra laikotarpi i prieki.
Mano mama pasakojo, kad jos pazistama UK pradirbo kelis metus, tai tipo uzsidirbo angliska pensija

Gali buti del to, kad ta moteriske pataike padirbti UK kaip tik pries iseinant i pensija. As esu girdejus, bet tik girdejus, kad apsimoka paskutinius 5 metus pries pensija UK padirbti
Kitas dalykas taxai.... jei jus juos cia atsiimat tai nemanot, kad Lt reiks susimoket??? nes jei UK viska tvarkingai moki, tai Lt kaip ir nelieki skolingas.

Kitas dalykas taxai.... jei jus juos cia atsiimat tai nemanot, kad Lt reiks susimoket??? nes jei UK viska tvarkingai moki, tai Lt kaip ir nelieki skolingas.
QUOTE(Smailiukas @ 2008 10 24, 11:55)
Gali buti del to, kad ta moteriske pataike padirbti UK kaip tik pries iseinant i pensija. As esu girdejus, bet tik girdejus, kad apsimoka paskutinius 5 metus pries pensija UK padirbti

Tikrai nereikes.Juk jie atiduoda tik permoketus taksus:pvz jei isdirbi nepilnus metus,ar tik ipusejus finansiniams metams (nuo balandzio 6 iki balandzio 5 kitu metu) pradedi dirbt yra tikimybe,kad nemazai atsiimsi.Kas priklauso tau sumoket,tikrai atgal neatgausi.Taigi ir LT nereikes moket.As is 3000 sv sumoketu taksu nei cento neatsiimsiu nes dirbti pilni metai ir jie teisingas procentas paskaiciuotas,jei buciau self employed butu kita istorija-tada galima deklaruot pelnus ir nuostolius,taip pat islaidas ir atsiimsi kazkiek ,bet tikrai ne viska.
Del pensijos tai nezinau kaip ten kas ir su kuom.Tik esu girdejus,kad ir uz kelis metus kazkiek svariuku pamoka.Gal kaip ir kazkas sake,paskutiniai metai pries pensija buvo.Nezinau to tiksliai.
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2008 10 24, 14:04)
Tikrai nereikes.Juk jie atiduoda tik permoketus taksus:pvz jei isdirbi nepilnus metus,ar tik ipusejus finansiniams metams (nuo balandzio 6 iki balandzio 5 kitu metu) pradedi dirbt yra tikimybe,kad nemazai atsiimsi.Kas priklauso tau sumoket,tikrai atgal neatgausi.Taigi ir LT nereikes moket.As is 3000 sv sumoketu taksu nei cento neatsiimsiu nes dirbti pilni metai ir jie teisingas procentas paskaiciuotas,jei buciau self employed butu kita istorija-tada galima deklaruot pelnus ir nuostolius,taip pat islaidas ir atsiimsi kazkiek ,bet tikrai ne viska.
Del pensijos tai nezinau kaip ten kas ir su kuom.Tik esu girdejus,kad ir uz kelis metus kazkiek svariuku pamoka.Gal kaip ir kazkas sake,paskutiniai metai pries pensija buvo.Nezinau to tiksliai.
turbut neisigilinau i pasisakymus, nes pasirode, kad cia visos atsiimineja mokescius, o ne tik permoketus. As kai niekada nesu permokejus, tai nieko ir nzn

As kaip tik db susigrazineju taxus is anglijos per lt firma. UAB INCOM atsiskaiciuoja tik nedideli procenta bet tau paciai nereikia nei tvarkytis nieko jie viska padaro uz tave ir nesvarbu tu lt ar kitoj saly. tos firmos adresiukas www.incom.lt, parasiau uzklausima i ju saita, viska operatyviai ir issamiai atsake.
QUOTE(Githa @ 2007 06 26, 01:56)
Tai jei as dirbu normaliai pilnus metus ir ne selfemployd tai negaliu nieko susigrazinti???
netiesa, mokesciai gali but sugrazinti daug kam, nes jie paskaiciuojami pagal tam tikra formule ir kiekvienam gali skirtingai atskaiciuoti, o jei keiti darbus velgi gali skirtis imokos, todel gali but taip, kad ivyko permoka ir ja grazins ir nebutinai reik buti self ar isdirbus nepilnus metus, nors gali but taip, kad kaip tik dar primoket reiks, jei buhalteris privele klaidu, pvz. paskaiciavau savo MB mokescius ir gavosi, kad reikia primoketi 1.5svaro, juokinga, bet jie net del tiek gali uztampyti.
Papildyta:
QUOTE(deivydukomama @ 2008 01 22, 15:07)
taip jai atcijemi taxsus tai pencija tau nepriklausys
Nepykit merginos, bet jei tiksliai nezinot tai geriau nerasykit, nes tokia info labai klaidina kitus. Cia parasei netiesa

Papildyta:
Cia galit ivesti savo pajamas per metus ir suzinosit ar permokejot
http://www.audita.co.uk/lt/
P.S> self nesiskaito, nes skaiciuojama pagal kita formule.
Papildyta:
http://payecalculato...v.uk/PAYE0.aspx
cia tikslesnis kalkuliatorius, tinka visiems.