Įkraunama...
Įkraunama...

4mėn. kūdikio dienos meniu

mes irgi tyreles ragaujam nuo 4 mėn. Kol valgė po šaukštelį tai buvo viskas gerai, o dabar vaisių tyrelės išvalgo apie 150 ml. Tai patikėkit, kakoja kokius 4 k. per dieną doh.gif . Net išsigandus buvau, bet kadangi neskystai, tai turbūt taip turi būt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivai @ 2007 06 29, 17:37)
Nelabai gerai su tais termometrais, atkras stengtis kakoti..Bent taip gyd sakė, aš pirmajam  taip darydavau irgi, geriau vaik muiliuko su peiliuku nudrošti tokį pagaliuką ir pašlapinus įkišti i šiknytę. Nors aš tai laukiu dabar dvi paras jei neišeina ir matau kad labai stena, tada padedu,
O dėl košyčių tai mums tuoj bus 4mėn, galvoju duoti tyrelių HIPP paragauti, tik va nerandu vien morkų, duosiu morkų - bulvių greičiausiai.

Ir mes pirma kart paragavom sios kosytes,Hipp morkos su bulvem,buvo be 5 minuciu 4 men smile.gif Tai taip susirauke lyg koki bruda buciau ikisusi.Maitinu MP,o nakciai dar bonka misinuko priduodu.Siaip gydytoja liepe duot kosytes jau nuo 3.5men,bet man dar kazkaip nesinorejo.Ir sako geriau pirma duoti kruopines koses,darzoviene,nes jei pradesi nuo vaisiu,paskui anu nevalgys.Bet kiek zmoniu,tiek nuomoniu smile.gif O maniskiai dar kosiu nenori,matyt reflekso dar nera,kaip cia kazkas rase,nes viska su liezuviuku isstumia smile.gif
Atsakyti
Aš tai pasakysiu taip, kad pas mano panas reflekso nėra daržovių tyrelėms, bet už tat kai vaisinę duodu, tai ohoho koks refleksas atsiranda hihihi.gif irnesakyk.gif , tik spėk šiupeliuot. Todėl daržoves aš joms kemšu jei taip galima pasakyti per prievatą lotuliukas.gif . Jos išspjauna, o aš su šaukšteliu nuo barzdos ir atgal į burną ir taip vargstu, kol suvalgo. Nu turi gi vitaminų vaikai visokių gaut.
Atsakyti
nemanau, kad keturiu men kudikiui reiktu duoti jau kosyciu schmoll.gif tuo labiau, kad maitinamas krutimi mirksiukas.gif bent palaukit dar gera menesiuka ir tada tik duoti karta per diena koki sauksteli ar du obuoliuko ar darzoviu kosytes smile.gif
Atsakyti
Dukrytę maitinau savo pienuku, bet maždaug nuo 4 mėn. pradėjo ragauti obuolių tyrelės. Pradėjom nuo vieno šaukštelio per dieną. Taigi kol pradėjo suvalgyti visą mažiuką indelį buvo jau virš 5 mėn.
Atsakyti
mes nuo 4 men viska hipp firmos valgem tik neviskas patiko dabar 6 ir valgo lb daugka sasyskas varskyte sausainius su pienu mano vyrta sriuba ir dar daugka ir nematau as cia nieko baisaus
Atsakyti
man taip keista pasidare kai jusu pasiskaiciau.kad 4 menesiu dar bijot duot kazka blink.gif mums kai trys suejo,tai gydytoja liepe pamazu duoti vaisiu tyreliu,nes vaikas didelis pagal savo amziu ir jam reikia papildomo maisto,tipo tik mp negana g.gif .na cia gal kaip kam.rytoj mums 4 menesiukai,o jau pora kartu per diena tyreles valgom biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, nors mums nera dar 4 menesiu, jau pradejom valgyti darzoviu tyreles. gydytojai rekomendavo del mazo svorio.
Noreciau paklausti jusu kaip jums sekesi pradeti valgyti. Mums tai sunkiai- katastrofa kazkokia. Neryja, purskia, verkia.
Gal galite pasidalinti savo patirtimi, kaip ismokyti maziu valgyti su saustuku tyreles. Kiek laiko uztruko, kol pradejot valgyti normaliai? Gal zinote kokiu gudrybiu, kaip ivesti tirstesni maista iraciona? O gal paprasciausiai reikia kantriai ,,kisti'' - vistiek kada nors prades valgyti?
Atsakyti
Mes irgi pries savaite pradejome ragauti tyreles.Situacija kaip ir pas jus- spjauna, purskia, stumia su liezuviu viska lauk ir verkia, nes nori misinuko doh.gif . As irgi jau nezinau ka daryti, bandau ir zaisti su ja, ir lektuveliu skrenda tyrele i burnyte....Gudri yra, neapgausi. Taip per pusvalandi suvalgo kokius 3 saukstukus...kai tyrele jaususmaiso su seilemis, tada kartusu jomis biski nuryja. Nezinau kaip bus toliau, nes kartais ir kantrybes truksta.....bet vis kisu ta tyrele. Galvoju gal neskanu, nu bet kad skanu. ax.gif
Noreciau ir as patarimo ar paguodos, jog kada nors valgys noriai.Galvoju gal kokia kita tyrele duoti.Perku Hipp morku-bulviu, bet ja maisau su savos gamybos.Galvoju pataupyti blush2.gif
Atsakyti
Šiandien ir mes pirmą kartą bandysim pietum košelės pavalgyti, kažin kaip mums g.gif . Na žiūrėsim gal valgys normaliai, bandysiu šnekint tease.gif biggrin.gif
Atsakyti
Maniske tyreles jau valgo normaliai ir noriai.Kisti nebereikia, tik dar saukia, kad per mazai, nebespeju duoti biggrin.gif (Tfu tfu tfu)tikiuosi neprisisnekesiu. Manau kad ismoko valgyti...ir nuryti tai kas burnyteje. Dabar valgo ir pirktines, ir mano gamintas darzoviu koseles.Vakar ragavome moliugo-bulviu tyreles....valege kaip didele.Ji tokia skystoka, tai nespejau maitinti bigsmile.gif
Taigi jeigu vaikiukai nevalgo, manau reikia kantrybes.Bet pastebejau, kad reikia pradeti nuo pirktiniu...jos skanesnes ir konsistencija tokia, kokia lengviausia vaikui nuryti.Taip ismoksta valgyti ir tada jau savogamintas galima duoti.Na, cia mano patirtis.Tik dabar vel klausimas- kiek per viena maitinma galima duoti 4.5men vaikui.Man pediatre minejo, kad vienas misinio maitinimasturi isnykti...t.y vietoj misinio turi valgyti tyrele...Bet kiek jos duoti??? g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidutex @ 2007 09 10, 11:08)
.Tik dabar vel klausimas- kiek per viena maitinma galima duoti 4.5men vaikui.Man pediatre minejo, kad vienas misinio maitinimasturi isnykti...t.y vietoj misinio turi valgyti tyrele...Bet kiek jos duoti??? g.gif  g.gif  g.gif  g.gif

Man tai sesutė sakė kai vaikas pripranta prie košių jam duoti apie 250 ml košės t.y. kažkur biški daugiau nei stiklinė, bet aišku čia nuo kiekvieno vaiko priklauso kiek jis suvalgo, o po košytės duoti sulčių užsigerti.
Atsakyti