Įkraunama...
Įkraunama...

Verbenos-gėlės gražuolės

taip na as jau pasisejus vienas buvau sausio 29 d, ziuriu jau islinde daigeliai, gal labai ir anksti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 04 04, 13:18)
Vakar dali ispikavau, bet dar mazos tokios, viliuosi, kad dabar ims sparciau augti blush2.gif Gal kuri bandete auginiais dauginti?

is pazasteliu gerai dauginasi,kaip ir daugelis geliu.
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2014 02 08, 10:59)
taip na as jau pasisejus vienas buvau sausio 29 d, ziuriu jau islinde daigeliai, gal labai ir anksti  doh.gif

pasejau siandien dal seklyciu ir as, dabar laukimas wub.gif
o kita dali sesiu veliau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2014 02 09, 13:01)
pasejau siandien dal seklyciu  ir as, dabar laukimas wub.gif
o kita dali sesiu veliau cool.gif

Verbenas nereikia skubėti sėti. Sausį ir vasarį sėjamos tik tada, jei įrengtas dirbtinis apšvietimas ir patalpos temperatūra ne žemesnė kaip 20 laipsnių. Jei tokių sąlygų nėra geriau sėti kovą.
Atsakyti
Gėlyne jos išbarsto sėklas, pavasarį išdygsta daigeliai ir vėliau puikiausiai žydi .
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2014 03 01, 18:50)
Gėlyne jos išbarsto sėklas, pavasarį išdygsta daigeliai ir vėliau puikiausiai žydi .

as ir petuniju pernai turejau peziemojusiu.verbenas siemet tikiuosi rasti,palikau dievoje per ziema, matysim kaip bus.
Atsakyti
Tai ko čia taip tylu? Nebeauginat verbenų?
Aš norėčiau patarimo, kaip dauginamos verbenos kitiems metams. Domina iš sėklų (kaip kada jas kur paimti), nes per žiemą išlaikyti galimybių nėra.
Turiu vieną gražuolę, kurios spalva visiems namiškiams tinka, tai noriu jos turėt daug kitiems metams.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2015 07 22, 18:01)
Tai ko čia taip tylu? Nebeauginat verbenų?
Aš norėčiau patarimo, kaip dauginamos verbenos kitiems metams. Domina iš sėklų (kaip kada jas kur paimti), nes per žiemą išlaikyti galimybių nėra.
Turiu vieną gražuolę, kurios spalva visiems namiškiams tinka, tai noriu jos turėt daug kitiems metams.

bigsmile.gif Labai graži spalva. Tik mano galva šios yra hibridinės, jų sėklų nesurinksi mastau.gif Arba jos bus nedaigios mastau.gif
Dauginamos auginiais.
Kitais metais žinosit, kokios spalvos norit ir turėsit malonumą jos ieškant ir perkant 4u.gif
Aš šiemet "atradau" mėlynai alyvinę verbeną. Labai prabangi spalva ir augalas wub.gif

O iš sėklų šiemet "žaidžiu" su patagoninių verbenų https://www.google.l...e...nė verbena
ir verbena Intensity sėjinukais https://www.google.l...FcttFAods8wB1g#

biggrin.gif Tikra žodžio prasme, žaidžiu, nes žiedų kąžin, ar sulauksiu doh.gif biggrin.gif . Vėlai susėjau, blogai dygo. Bet labai norėjau pamėginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 23 liepos 2015 - 09:08
ax.gif o man sudygo šios abejos , bet ne visos...tuoj žydės. Bet turbūt žiemą iššals pas mus jos...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 07 23, 11:12)
ax.gif o man sudygo šios abejos , bet ne visos...tuoj žydės. Bet turbūt žiemą iššals pas mus jos...

Žydi gal jau? Ar ruošiasi tuoj? bigsmile.gif

Man iš antros sėjos patagoninių pridygo kaip velnių, gal 10 jau išsodinau, bet jos tokios smulkmenos, 10 cm ūgio nesiekia doh.gif blush2.gif
O šiurkščioji sudygo lygiai viena (1/50 swoon.gif biggrin.gif ), ilgai neaugo, tai sugalvojau nuskinti viršūnę, kaip siūloma, padėjo: pradėjo leisti ūglius, lapus iš pažasčių. Gal dar sustiprės ax.gif

Skaičius, kad pasisėja pačios Patagoninės gėlynuose. Tai man labai patiktų, nes ten jau yra kelios gėlikės toje vietoje, kurios nuolat atgimsta iš savų sėklų ir kuria vis naujus vaizdus. O šiurkščialapės Intensity nepažįstu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2015 07 23, 10:37)
Žydi gal jau? Ar ruošiasi tuoj?  bigsmile.gif

Man iš antros sėjos patagoninių pridygo kaip velnių, gal 10 jau išsodinau, bet jos tokios smulkmenos, 10 cm ūgio nesiekia doh.gif  blush2.gif
O šiurkščioji sudygo lygiai viena (1/50 swoon.gif  biggrin.gif ), ilgai neaugo, tai sugalvojau nuskinti viršūnę, kaip siūloma, padėjo: pradėjo leisti ūglius, lapus iš pažasčių. Gal dar sustiprės  ax.gif 

Skaičius, kad pasisėja pačios Patagoninės gėlynuose. Tai man labai patiktų, nes ten jau yra kelios gėlikės toje vietoje, kurios nuolat atgimsta iš savų sėklų ir kuria vis naujus vaizdus. O šiurkščialapės Intensity nepažįstu  ax.gif

ax.gif o...tai reik tikėtis , kad išsisės...tuoj pražys...
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2015 07 23, 09:37)
Skaičius, kad pasisėja pačios Patagoninės gėlynuose. Tai man labai patiktų, nes ten jau yra kelios gėlikės toje vietoje, kurios nuolat atgimsta iš savų sėklų ir kuria vis naujus vaizdus. O šiurkščialapės Intensity nepažįstu  ax.gif

Pasisėja. Bet tikėtina tai bus paskutiniai metai. Pas mane sėtų namuose dabar žydi jau ne tik viršūnė, bet ir pasišakojimai. Tuo tarpu atsiranda viena kita savaiminio dygimo. Ūgis tik 10, kitos 20 cm. Rudeniop aišku pražys, bet nebus jau to ažūro ir sėklos vargiai subręs. Taigi tokelės tokios.
Atsakyti