millagra, pirmiausiai reikėtų žinoti, kokia to vaiko situacija, ta prasme, ar jį galima įvaikinti. Jei vaikučio mamai nėra apribotos motinystės teisės, tuomet jo įvaikinti negalėsite. Globos namuose būna ir vaikų, kuriems skiriama laikinoji globa, tokių vaikų irgi negalima įvaikinti, jie dar gali grįžti pas savo mamytes arba vėliau teismo keliu jiems bus skiriama nuolatinė globa ir jie įrašomi į galimų įvaikinti sąrašą. Asmeniškai aš pirmiausiai kreipčiausi į VTAT ir lankyčiau tik siūlomus įvaikinti vaikus. Neverta pasiduoti emocijoms, nes skaudinate ne tik save, bet ir vaikus.
QUOTE(antuke @ 2008 12 23, 13:50)
Sveikos merginos,
Noreciau patarimo. Mes jau su vyru irgi tvirtai apsiprende pradeti ivaikinimo procedura.. Turiu klausima, kokiu adresu kreiptis, jei gyvename Kauno mieste? Jei nesunku, parasykit man cia arba AZ.
Labai labai nekantrauju kada jau zengsime ta pirmaji zingzniuka.. Gal kuri zinot kiek laiko gali uztrukti nuo pradiniu dokumentu pateikimo iki to momento, kai jau galesim glausti vaikiuka? Lauksime tiek keik reikes, bet butu taip gera, jei pavyktu kitas Kaledas sutikti su nauju seimos nariu..
Noreciau patarimo. Mes jau su vyru irgi tvirtai apsiprende pradeti ivaikinimo procedura.. Turiu klausima, kokiu adresu kreiptis, jei gyvename Kauno mieste? Jei nesunku, parasykit man cia arba AZ.
Labai labai nekantrauju kada jau zengsime ta pirmaji zingzniuka.. Gal kuri zinot kiek laiko gali uztrukti nuo pradiniu dokumentu pateikimo iki to momento, kai jau galesim glausti vaikiuka? Lauksime tiek keik reikes, bet butu taip gera, jei pavyktu kitas Kaledas sutikti su nauju seimos nariu..
Sveika,
Mes kauniečiai, ir taip pat galvojame apie įsivaikinimą. Gal jūs jau kreipėtės, ir gal žinote kada bus tie kursai?
QUOTE(laureta @ 2008 12 03, 15:43)
neskelbkit to ko nežinot. Prašau
Kitiems gerai jei taip, o jeigu prireiktų motinos ar tėvo (kuris dažniausiai nežinomas)? gerai, kad atsiras donoras, o jei ne... 

kad tėtis/mama tiktų būti donorais vaikui - super retas atvejis.
turiu klausima

QUOTE(Siracusa @ 2009 01 14, 00:31)
kad tėtis/mama tiktų būti donorais vaikui - super retas atvejis.
turiu klausima
skaitant apie vaiko globą radau sakinį: "kai norima globoti skirtingų lyčių vaikus, nustatant jiems nuolatinę globą (rūpybą), turi būti sudarytos sąlygos gyventi atskiruose kambariuose". Skaitant apie įvaikinimą tokių sąlygų neradau. Ar tai reiškia, jog norint įsivaikint kitos lyties vaiką nei yra mūsų biologinis, nebūtinas jam atskiras kambarys?
turiu klausima

Kažkuriame susitikime su įvaikinimo tarnybos darbuotojomis prie kavos plepėjome ir pasakojau, kad mano dukra skeptiškai žiūri, jei kas nors, pavyzdžiui įvaikintas broliukas, atsikraustytų į jos kambarį, tai iš karto sulaukėme atsakymo, kad ir neleistų įvaikinti, jei neturėtume atskiro kambario kitos lyties vaikui.
Nera tiksliai nurodyta koks konkreciai turi buti bustas ar kokios tiksliai pajamos. Manau, kad ziurima pagal situacija, didesnis demesys skiriamas ivaikinimo motyvams. Kai as vaikinausi, tai gyvenau dvieju kambariu bute, is kuriu vienas buvo miegamasis, kitas svetaine kartu su virtuve. Nei man, nei socialinei darbuotojai net ir nekilo klausimo, kad vaikas netures atskiro kambario. Tuomet buvo kudikis, miegojo musu miegamajame. Musu seimos ivertinime tik buvo uzfiksuota, kad vaiko lovyte stovi tevu miegamajame, cia kaip privalumas, kad ne kur kitur vaika migdome.
QUOTE(taiska @ 2009 01 15, 19:26)
Nera tiksliai nurodyta koks konkreciai turi buti bustas ar kokios tiksliai pajamos. Manau, kad ziurima pagal situacija, didesnis demesys skiriamas ivaikinimo motyvams. Kai as vaikinausi, tai gyvenau dvieju kambariu bute, is kuriu vienas buvo miegamasis, kitas svetaine kartu su virtuve. Nei man, nei socialinei darbuotojai net ir nekilo klausimo, kad vaikas netures atskiro kambario. Tuomet buvo kudikis, miegojo musu miegamajame. Musu seimos ivertinime tik buvo uzfiksuota, kad vaiko lovyte stovi tevu miegamajame, cia kaip privalumas, kad ne kur kitur vaika migdome.
Kalbant apie atskirus kambarius norima apsaugoti paaugusius nebiologinius brolius-seseris nuo galimo intymesnio tarpusavio bendravimo. Todėl jūsų atveju (kiek suprantu kitų vaikų įvaikinat nebuvo) tai visai neaktualu. Ir du kambariai šeimai su vaiku visiškai normalu.
tai va,as sugryzau su tokiom naujienom
tie vaikuciai ivaikinimui - galimi.pradesim eiti kursus ir tikekimes viskas bus gerai.bet....nebus gerai.
problema ta kad mes su vyru gyvename mano mamos bute,mama gyvena nuosavam name,bet sito buto savininke yra ji.ir reikalingas jos sutikimasir pazyma is registru centro....ji kategoriskai KATEGORISKAI pries ir pasake aiskiai: as jums pazymos ir sutikimo neduosiu..... siaubas kazkoks. kai jai pasakiau tai ji pasiule MUM kreiptis pas PSICHIATRAir visus kurie pritaria siai minciai pasukiojopirsta prie smilkinio....tai va tokios tokeles....iseiti neturim kur kol kas,paskola bijomimti kai tokie laikai atejo,pas vyra darbe irgi nestabili padetis...nezinia kas gali buti....tai va.esam ivaryti i akligatvi....
gal kas susidure su tokia problema?????? butu idomu suzinoti....
tie vaikuciai ivaikinimui - galimi.pradesim eiti kursus ir tikekimes viskas bus gerai.bet....nebus gerai.
problema ta kad mes su vyru gyvename mano mamos bute,mama gyvena nuosavam name,bet sito buto savininke yra ji.ir reikalingas jos sutikimasir pazyma is registru centro....ji kategoriskai KATEGORISKAI pries ir pasake aiskiai: as jums pazymos ir sutikimo neduosiu..... siaubas kazkoks. kai jai pasakiau tai ji pasiule MUM kreiptis pas PSICHIATRAir visus kurie pritaria siai minciai pasukiojopirsta prie smilkinio....tai va tokios tokeles....iseiti neturim kur kol kas,paskola bijomimti kai tokie laikai atejo,pas vyra darbe irgi nestabili padetis...nezinia kas gali buti....tai va.esam ivaryti i akligatvi....
gal kas susidure su tokia problema?????? butu idomu suzinoti....
Rusu saituose skaičiau kad žmonės išsinuomavo buta kuriam laikui ir taip viska susitvarkė. Paskui kai pasiiėmė vaika mamelė išpradžiū net sakė "tu man ne dukra" o po pusmečio tai taip pamilo vaikuti kad
Beje ten moterėlė rašė kad mamelė jos keleta menesiu nesirodė taip buvo prieš bet nieko susitvarkė.

Beje ten moterėlė rašė kad mamelė jos keleta menesiu nesirodė taip buvo prieš bet nieko susitvarkė.
mano mama su manim bendrauja tik is pareigos ir kai tikrai kazka reikia pasakyti,savovardu esu tevam paemusi vartojamaja paskola,tai kai reikia pinigus uz ja paduoti tik tada susisiekia....bet kai pagalvoji kokia neteisybe.....atrodo kad kazka LABAI BLOGO padariau...
PASTOGEJE pasakojo kad viena seima norejoisivaikinti vaikui,na bet jie gyveno atskirai nuotevu,bet mama buvo taip PRIES kad rase laisku net i prezidentura,vyskupams....siaubas kaip tuos tevelius prikankino.odabar sake dziaugisia
PASTOGEJE pasakojo kad viena seima norejoisivaikinti vaikui,na bet jie gyveno atskirai nuotevu,bet mama buvo taip PRIES kad rase laisku net i prezidentura,vyskupams....siaubas kaip tuos tevelius prikankino.odabar sake dziaugisia