QUOTE(danguolet @ 2006 11 01, 18:45)
Sveikute,
Mes uzpylem tave klausimais. O tu man papasakok kaip medicinos sritis.Kaip tau ar patinka tau tavo vaikuciu pediatras ar jie tave isklauso? Kokios kainos privatiems draudimams, ar yra tokiu draudimu vaikams kaip Healthy Families.
Dar vienas klausimelis o kaip miestas lygtai vadinasi Tacoma ar Tahoma, nepamenu. Ten yra koledzas kuris turi ta spec. i kuria as noreciau stot.
Nenustok pasakojus apie WA

As apibrauzinau daug saitu bet visviena ne tas pats kaip tu papasakoji. Ar buvai nuejusi i Seattle LT susitikima.
Dekui
Medicinos sritis panasiai turbut, kaip ir CA. Tik cia nera Kaiser Permanente, ka mes turejome CA. Kazkiap buvau labai pripratusi prie tos sistemos...Ir mes turejome superine daktaryte, kokios as daugiau gyvenime turbut nerasiu. Vaikams ir sau daktaro vis dar ieskau...kiekviena karta vis pas kita einu, bet ne vienas neitinka man...jauciu ir neitiks, nes mudvi su vaiku daktare vos ne kaip drauges buvom pasidariusios, ji nuo mano vyresnelio pirmuju vizitu buvo musu daktare...Del to man liudna

Bet mums issikeliant, ji su seima irgi issikele i kita county, tai ar taip, ar taip mes ja butumem prarade...
Privaciu draudimu kainu nezinau, vyrui nemaza dali dengia jo kompanija. Heathy Kids draudimas tikrai yra, jei income atitinka reikalavimus
Ta
coma yra miestas, o Ta
homa
shool districtas kuriam mes priklausom

Tacoma nemazas miestas apie 1h kelio i pietus nuo Seattle. Nelabai ggerai esu girdejusi apie ji, bet manau, kad kaip ir bet kuriame mieste yra "geru" ir "blogu" rajonu. Atrodo ir lietuviu tenai gyvena
Su lietuviais teko bendrauti ir ne viename susitikime. Turime kaimynus lietuvius, peskom per 5 min nueinam iki ju. Kiti irgi tame paciame miestelyje gyvena. Yra nemazai, bet ir ne tiek daug kaip CA. Vasara visa savaite teko praleisti tarp lietuviu- su vaikais dalyvavome stovykloje "Lankas".
QUOTE(Titia @ 2006 11 01, 21:23)
Redneku sako yra, bet toje vietoje nesuper daug. O gal zinai koki saita kur butu galiam suzinoti daugiau apie valstijos sitaucija: kriminaline; mokyklu, medicinos sistemas ir tt.
Man kazkaip labai sunku save nuteikti minciai apie toki tolima persikraustyma
Bet jauciu be kitos vasaros nelabai mums kas ir iseis su tuo kraustymusi. Kol esu

persiskrauscius negauciau naujo draudimo, vel lakstyti ieskoti daktaro.
Nezinau tokiu "saitu"...Del mokyklu ziurinejau kazkoki, bet dabar nepamenu www adreso

Man Baltic girl ji buvo uzrodsiusi, ir turetu buti tame skyrelyje "geri ir svarbus internetiniai puslapiai.." ar kaip ten vadinasi
Mes tiesiog knisomes visaip nete. Ziurinejom darbu situacijas, nekilnojamo turto ir t.t... Po to susiradom Seattle lietuviu bendrija per interneta- paskambinom prezidentui, jis uzrode "paprastu zmogeliu" tel. numerius...taip ir susipazinom, nuskridom, apsiziurejom...viskas patiko ir apsisprendem
Mes irgi sumastem keltis is CA, kai as dar nescia buvau su mazuoju, bet palaukem kol gims ir truputi paaugs. Kai mazgiui buvo 6men. persikelem. Sekmes apsisprendziant, t.y. pirma apsiziurint