Laba diena,
noreciau savo vaikui padeti kaupiamaji indeli banke vaiko vardu, kuri kas menesi papildyciau tam tikra suma savo nuoziura.
Nuejau i banka, ir ten man paaiskino, kad as negaliu vienpusiskai tokio veiksmo atlikti, ir turiu gauti savo sutuoktinio pritarima siam reikalui.
Buciau dekinga, jei galetume atsakyti i siuos klausimus:
1. Ar tai tiesa, ar is tiesu mano sutuoktinis turi duoti sutikima, kad as galeciau savo turimais pinigais naudotis savo nuoziura?
2. Pas mus yra pasirasyta vedybine sutartis, pagal kuria visi mano pinigai, indeliai ir panasiai, igyti po sutarties sudarymo, laikomi mano asmenine nuosavybe. Ar ir siuo atveju, jis turi duoti sutikima indelio vaiko vardu atidarymui.
3. Jei visgi sutuoktinio sutikimo reikia, ar butina jam dalyvauti atidarant indeli vaikui, ar uztenka jo rastisko sutikimo.
4. Ar reikia ta sutikima tvirtinti notariskai?
5.Tuo paciu norejau paklausti, ar galiu savo nepilnameciui vaikui padovanoti savo siuo metu turima nekilnojama turta (tiksliau jo dali), kuris igytas pasirasius povedybine sutarti ir yra mano asmenine nuosavybe. Jam isigyti nebuvo imta banko paskola.
ACIU