Labai mėgstu tuną, na tą, kur konservuotas aliejuje ar savose sultyse. Gaminu su juo ryžius, makaronus, aišku, kad tinka jis picoms ir salotoms, bet gal kas žinot dar kokių karštų patiekalų? Būsiu dėkinga.
Tuno salotos
Dežutė tunu, salotos Aisbergas, pomidorai, agurkai, alyvuogės, kiaušinis, aliejus ir citrinos sultys.
MAKARONAI SU TUNO PADAŽU
1 pakelis ilgų makaronų,
3 šaukštai aliejaus,
260 g konservuoto tuno,
3 pomidorai,
4 skiltelės česnako,
200 g grietinės,
druskos, pipirų,
aliejaus,
svogūnų laiškų.
Į pasūdytą verdantį vandenį sudedame makaronus, įpilame 3 šaukštus aliejaus, išmaišome ir verdame. Išvirusius makaronus perkošiame per sietelį, perpilame šaltu vandeniu, kad nesuliptų.
Ruošiame padažą: svogūnus supjaustome kubeliais, česnakus smulkiai sukapojame ir apkepiname. Pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę su apkepintais svogūnais ir česnakais. Pakaitiname 5-7 minutes, įberiame pipirų, supilame grietinę, sudedame tuną, užviriname ir nukeliame. Į lėkštę dedame makaronus, viduryje padarome duobutę, į ją supilame padažą, pabarstome pjaustytais svogūnų laiškais.
Makaronų salotos su tunu
250 g spiralinių makaronų, 2 šaukštai aliejaus, 3 kiaušiniai, 1 dėžutė konservuoto tuno, 20 juodųjų ir žaliųjų alyvuogių, petražolių, 1 stiklinė virtų pupelių, 2 svogūnai, 2 pomidorai, 2 šaukštai acto, druskos, maltų pipirų, 1 arbatinis šaukštelis medaus.
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, įpylę 2 šaukštus aliejaus. Makaronus nuplauname ir paliekame, kad nuvarvėtų. Kietai išverdame kiaušinius ir supjaustome į aštuonias dalis. Tuną ir petražoles susmulkiname, svogūnus supjaustome plonais griežinėliais, o pomidorus - kubeliais. Visus produktus sumaišome su makaronais. Iš aliejaus, acto, druskos, pipirų, medaus sumaišome padažą, užpilame juo produktus ir sudedame į salotinę.
Tuno salotos
200 g konservuotų tamsių pupelių, 1 svogūnas, 1 indelis tuno konservų aliejuje, pusė stiklinės žaliųjų alyvuogių arba 2 konservuoti agurkai, pusės citrinos sulčių, juodųjų maltų pipirų, krapų.
Svogūną susmulkiname. Į salotinę sudedame pupeles, tuną, alyvuoges arba susmulkintus agurkus, svogūną. Sumaišome ir apšlakstome citrinos sultimis. Apibarstome pipirais bei krapais.
Žaliosios salotos su tunu
100 g salotų, 1 virta bulvė, 1 pomidoras, 2 virti kiaušiniai, 100 g tuno konservų.
Padažui: 2 šaukštai vynuogių acto, 2 šaukštai aliejaus, 1 arbatinis šaukštelis garstyčių, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Salotas suplėšome ir sudedame į salotinę, ant jų dedame griežinėliais supjaustytą bulvę, skiltelėmis supjaustytą pomidorą, kiaušinius, susmulkintus svogūnus, tuno konservus. Apšlakstome pasidarytu padažu.
Dežutė tunu, salotos Aisbergas, pomidorai, agurkai, alyvuogės, kiaušinis, aliejus ir citrinos sultys.
MAKARONAI SU TUNO PADAŽU
1 pakelis ilgų makaronų,
3 šaukštai aliejaus,
260 g konservuoto tuno,
3 pomidorai,
4 skiltelės česnako,
200 g grietinės,
druskos, pipirų,
aliejaus,
svogūnų laiškų.
Į pasūdytą verdantį vandenį sudedame makaronus, įpilame 3 šaukštus aliejaus, išmaišome ir verdame. Išvirusius makaronus perkošiame per sietelį, perpilame šaltu vandeniu, kad nesuliptų.
Ruošiame padažą: svogūnus supjaustome kubeliais, česnakus smulkiai sukapojame ir apkepiname. Pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę su apkepintais svogūnais ir česnakais. Pakaitiname 5-7 minutes, įberiame pipirų, supilame grietinę, sudedame tuną, užviriname ir nukeliame. Į lėkštę dedame makaronus, viduryje padarome duobutę, į ją supilame padažą, pabarstome pjaustytais svogūnų laiškais.
Makaronų salotos su tunu
250 g spiralinių makaronų, 2 šaukštai aliejaus, 3 kiaušiniai, 1 dėžutė konservuoto tuno, 20 juodųjų ir žaliųjų alyvuogių, petražolių, 1 stiklinė virtų pupelių, 2 svogūnai, 2 pomidorai, 2 šaukštai acto, druskos, maltų pipirų, 1 arbatinis šaukštelis medaus.
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, įpylę 2 šaukštus aliejaus. Makaronus nuplauname ir paliekame, kad nuvarvėtų. Kietai išverdame kiaušinius ir supjaustome į aštuonias dalis. Tuną ir petražoles susmulkiname, svogūnus supjaustome plonais griežinėliais, o pomidorus - kubeliais. Visus produktus sumaišome su makaronais. Iš aliejaus, acto, druskos, pipirų, medaus sumaišome padažą, užpilame juo produktus ir sudedame į salotinę.
Tuno salotos
200 g konservuotų tamsių pupelių, 1 svogūnas, 1 indelis tuno konservų aliejuje, pusė stiklinės žaliųjų alyvuogių arba 2 konservuoti agurkai, pusės citrinos sulčių, juodųjų maltų pipirų, krapų.
Svogūną susmulkiname. Į salotinę sudedame pupeles, tuną, alyvuoges arba susmulkintus agurkus, svogūną. Sumaišome ir apšlakstome citrinos sultimis. Apibarstome pipirais bei krapais.
Žaliosios salotos su tunu
100 g salotų, 1 virta bulvė, 1 pomidoras, 2 virti kiaušiniai, 100 g tuno konservų.
Padažui: 2 šaukštai vynuogių acto, 2 šaukštai aliejaus, 1 arbatinis šaukštelis garstyčių, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Salotas suplėšome ir sudedame į salotinę, ant jų dedame griežinėliais supjaustytą bulvę, skiltelėmis supjaustytą pomidorą, kiaušinius, susmulkintus svogūnus, tuno konservus. Apšlakstome pasidarytu padažu.
Greita ir skani misraine:
konservuoto tuno aliejuje
virtu ryziu
virtu kiausiniu
kukuruzu
marinuotu agurkeliu
alyvuogiu
Supjaustome ir sumaisome su alyvu aliejumi ir citrinos sultimis
konservuoto tuno aliejuje
virtu ryziu
virtu kiausiniu
kukuruzu
marinuotu agurkeliu
alyvuogiu
Supjaustome ir sumaisome su alyvu aliejumi ir citrinos sultimis
QUOTE(hobo @ 2005 01 24, 14:27)
blynai su tunu. į paprastą blynų tešlą sumeti skarbonkę tuno ir kepi blynus.
Pasiūliau vyrui, tai išsprogdino akis ir sake "JO, JO, NORIU "
Blynai išėjo super!!! Ačiū už idėją
Ačiū visoms už atsakymus!
Merginos, o koki tuna jus naudojate : savose sultyse, ar tuna aliejuje?
QUOTE(Makarska @ 2005 01 26, 10:02)
Merginos, o koki tuna jus naudojate : savose sultyse, ar tuna aliejuje?
Ir tokį, ir anokį. Tik nemėstu smulkinto, ten kaip košė, perku tą, kur dideliais gabaliukais.
man skaniausia tokios salotos (aciu draugeliui ispanui, ishmokiusiam):
Skardine (didele) konservuotu pomidoru susmulkintu gabaleliais
skardine tuno (nusunkti skysti)
didelis svogunas (smulkiai supjaustyt)
juoduju alyvuogiu
pora shaukshtu alyvu aliejaus
viska sumaishyti ir palikt shaldytuve porai valandu kad 'subrestu'.
Valgyti su karshta prancuzishka duona (bagel), geriau su svieto/chesnako/zholeliu idaru
Skardine (didele) konservuotu pomidoru susmulkintu gabaleliais
skardine tuno (nusunkti skysti)
didelis svogunas (smulkiai supjaustyt)
juoduju alyvuogiu
pora shaukshtu alyvu aliejaus
viska sumaishyti ir palikt shaldytuve porai valandu kad 'subrestu'.
Valgyti su karshta prancuzishka duona (bagel), geriau su svieto/chesnako/zholeliu idaru
Skaniausios salotos !!!
Svogūnai,
žaliosios alyvuogės (bet darau be jų, nes nemėgstu)
kiaušiniai,
konservuoti agurkai,
pomidorai,
majonezas,
Pekino kopūstai,
virtos bulvės,
tunas.
supjaustyti reikėtų viską ne smulkiai, o gana stambiais šiaudeliais.
skanaus!
Svogūnai,
žaliosios alyvuogės (bet darau be jų, nes nemėgstu)
kiaušiniai,
konservuoti agurkai,
pomidorai,
majonezas,
Pekino kopūstai,
virtos bulvės,
tunas.
supjaustyti reikėtų viską ne smulkiai, o gana stambiais šiaudeliais.
skanaus!