Įkraunama...
Įkraunama...

Mamyte, tu man skaniausia!

QUOTE(mamulia @ 2005 02 03, 00:48)
Ar krescencijus atsiprasant ar paskaitos?
beje intelektas ir elementarios kulturos lygis nera tiesiogiai proporcingas isklausytu paskaitu kiekiui.

ir Krescencijus - atsiprašant, ir jo paskaitos - atsiprašant

su tavo pastaba apie proporcijas galėčiau netgi sutikti, jei ją taikytum ir sau biggrin.gif

Atsakyti
gaila, nieko nesupratau, apie ka cia diskutuojama, o perskaityti 42 pusl. neturiu laiko... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūra_ @ 2005 02 02, 16:53)
Aš kaip profesionalė fotografijos kritikoje - turiu diplomų krūvą tam paliudyti- galiu pasakyti, jog BE TABU buvo tikrai įdomi, visiškai estetiška nuotrauka su daugybe poteksčių, idėjų.

Nepyk, bet labai juokingai nuskambejo si pagyra. Visad maniau, kad grozio supratimas yra igimtas, ismokti ir profesionaliai kritikuoti galima tik fotografavimo technika ar kompozicija. Dirbau su fotografijos mena kremtanciais studentais JAV, ten sutikau ne viena garsu fotografa, pas kuri eilese laukdavo Holivudo zvaigzdes, bet dirbdami jie stengdavosi daugiausiai itikti ne kritikams, o publikai doh.gif Profesionalai daznai jau nebemoka i kurini pazvelgti kaip i mena, jie viska mato "techniskai" ir be reakciju... (ne visi, aisku). Tad kuo esi "profesionalesne" - tuo labiau tau turetu rupeti musu, megeju mamu, kasdienybe, kurioje tikrai ne kiekviena mama rasi tokioje padetyje doh.gif

O labiausiai kas mane stebina sioje diskusijoje (perskaiciau visa) - tai dvilypiskumas... Labai gerbiu tvirtas nuomones, kad ir nesutinka su mano visad drinks_cheers.gif O cia kai kurios pradejo laikytis pykcio principu ir pamirso diskusijos esme - taip, maitinti TIKRAI YRA GERAI, bet gal ne visad yra GRAZU. Prisimenu vienos moderatores komentara is kitos senos temos, kad "nemaitintu vaiko ten, kur pati nevalgytu" smile.gif Tuo viskas ir pasakyta. Tik gaila matyti, kad sioje temoje tam anksciau pritariancios (ir smarkiai!) dalyves pradejo ieskoti pasiteisinimu, kad "vaikas juk nori cia ir dabar", "viesos maitinimo vietos irengtos vos ne tualetuose" ir pan. Tai taip ir nesupratau, kurios cia is tikruju kursto ugni - ar visos besilaikancios tos pacios pozicijos ir ja ginancios, ar prisitaikancios pagal tema g.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 02 02, 09:39)
Goldy,

Tik šiaip klausimėlis: jei, kaip tu rašei, nuotrauka 5 metų senumo, kodėl data ant nuotraukos - 2004 m.?

Labas,tai,kad turbūt ne tą nuotrauką žiūri,ištiesų nuotraukai 5-eri metai kaip ir mano neklaužadai dukrytei ax.gif
Atsakyti
Antra vertus isejes nuogas gatven turi prisiimti atsakomybe uz savo veiksma, nes vieni plos, kiti baisesis, treti bandys pasinaudoti ir t.t.

Malonu ir oponuojančioj stovykloj rasti ne viet turgaus lygio argumentus, bet ir blaivią, manau, nediskutuotiną, mintį. Ačiū uolai, kad, pasirodo, ji ne norgė ir turi savo požiūrį. Mama, įdėjusi tai, ką paskui pasiėmė, pati atsakinga už viską . Kaip ir mes už tai, ką rašom.

Grožio jausmas įgimtas... Ką gi, doros, moralės, elgesio normų mokomės, o grožį mat arba suprantam vos iš mamos išlindę, arba ne. Originaliai niekuo nepagrįstas teiginys. Ir tokių čia daug . Tai, kuri matė komercinius fotografus už vandenyno , matot, lemta suvokti grožį, o tai, kuri studijavo VDU, esą net paskaitos nepadėjo. Jo, kas pakels šuniui (oi, gimines maišau, kalei) uodegą, jei ne jis pats...

"maitinti tikrai yra gerai, bet gal ne visad yra gražu" - ko gero, pritariu. Tik tiek, kad ir NEGROŽIS turi teisę būti, ir netik už uždarų durų. Nu tiesiog negali viskas būti gražu, ir dar visoms vienodai, negali!!!
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 02 02, 23:39)
Antra vertus isejes nuogas gatven turi prisiimti atsakomybe uz savo veiksma, nes vieni plos, kiti baisesis, treti bandys pasinaudoti ir t.t.

Pratęsiant mintį- o jei tai vyksta supermamoj, tai būk pasiruošęs, kad būtent tas, kuris plos ir drąsins, atsiradus progai bandys pasinaudoti.

blink.gif

Atsakyti
Kodel jus manot, kad vat jusu puse, tai yra labai isprususios meno zinoves, o kita, tai jau tundros- "megztos beretes" g.gif

Na, jeigu jau cia taip reikia pavardinti, tai galiu pasakyti, kad esu buvus ne tik Vilniaus SMC, bet ir analogiskuose centruose Amsterdame, Londone, Paryziuje...
"Kakojanciu madonu" ten aptikti neteko, bet ka gali zinot, gal tai tikrai uzgimstanti nauja kryptis, gal naujos "WC" kulturos pradzia g.gif
Beje Kaune kaip tik atsidare naujas "Crazy" baras-ten vietoj kedziu sustatyti klozetai biggrin.gif Vnz. visoumene pamazu eina ta linkme-valgyt ir kakot vienu metu tongue.gif

O gerbti oponentus reikia ne tik cypdavatkems ir megztoms beretems, bet lygiai taip pat ir kitai-tauriajai pusei mirksiukas.gif

Aplamai sita diskusija kazkokia negarbinga darosi vien jau del to, kad viena puse turi rysku valdzios palaikyma unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 02 02, 23:26)
Ar tureciau dabar pavardinti kokiu zmoniu paskaitas esu lankiusi as? Ar tureciau isskaiciuoti su kuo bendrauju, kokias parodasstebeileju?

Mane mazai kas gali sokiruoti. Jei jums atrodo, kad kazkuri is tu nuotrauku mane sokiravo- klystate.

Ko as negaliu suprasti rasau dabar:
Ar jums visoms yra taip grazios visos nuotraukeles kurios yra aname puslapyje? Ar viena uz kita nera grazesnes? Ar ne pacios balais matuojate ju jums grazuma, o po to rastliavojate, jog griekas sneket , kad vienas "sventas vyksmas" yr menkiau grazus uz kita "sventa vyksma".
Ar jus asmeniskai detumete tokia savo nuotrauka internetan, nestumete darban, siustumete draugams, pazistamiems.

Miela uola, ta mano nuotrauka, kuri dalyvauja konkurse - jau ir taip yra internete smile.gif Taigi, nieko neprarandu. O vertinu as ne pati maitinima balais - ji vertinciau remdamasi visai kitais kriterijais. Juk net ir panasus gyvenimo momentas gali buti skirtingai, ispudingai, netiketai uzfiksuotas. Kas beje ir matosi. Nuotrauka WC ir mama vienu metu maitinanti du vaikus - tai yra kitaip, netiketa, tai sukelia ispudi, tos nuotraukos isimena, jos yra idomesnes uz kitas. Tai ir vertinu. O juk galu gale vertinimo kriterijai ir nenurodyti smile.gif Galiu vertinti ir pagal tai kiek pzv. zalios spalvos yra nuotraukoje.

Miela norge, tik nesakyk, kad tavo kompas stovi tuscias. Saugai jame ir nuotraukas, ir namo samatas, ir dokumentus ivairius, ir pasta savo... Kai kam ir tai gali pasirodyti vertinga info... Taip, kad isjunk greit savo kompa is interneto, nes egzistoja pasaulyje tokie blogiukai hakeriai, kurie megsta isilauzuneti i svetimus kompus smile.gif Negasdinu taves. Tiesiog draugiskai perspeju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2005 02 03, 10:05)

Aplamai sita diskusija kazkokia negarbinga darosi vien jau del to, kad viena puse turi rysku valdzios palaikyma unsure.gif

negarbinga tik tai, kad vieniems ziauriai uzkliuva"kitokie" zmones, o kitiems - tai nera pasaulio pabaiga g.gif
Atsakyti
Manau, madonos tikrai tuštinosi. Ar tai atspindėta vaizduojamąjame mene, kitas dalykas. gal neakcentuota, aš tikrai ne viską mačiau, kaip nebūtų gaila... o ar tos fotkės menas, klausimas trečias. Aš vis dar manau, kad buitinei nuotraukikei neturėtų (nors ir gali) būt taikomi "oficialiojo" meno kriterijai. Man, pavyzdžiui, ir jaguaras nuo golfo skiriasi. Viena mašina, o kita jau beveik menas. Aš į tas nuotraukas žiūriu kaip į fakto užfiksavimą, ir tiek . O fakto estetika plati bala, ilga kalba. Yra kelios su noru padaryt meną, gana standartiškos, mano neprof. nuomone, bet vis tiek gražios(mano nuomone, nes man irrožės, ir saulėlydžiai patinka, ir seksą ir miestą žiūriu). Domiuos ir kitokiais dalykais, bet parašysiu, vėl įsižeisit...
Valdžia irgi žmonės, ir ačiū Dievui.
Atsakyti
Ir as ziuriu "Seksa ir miesta" drinks_cheers.gif
Beje net sitam seriale vienoj serijoj heroje baisiausiai grauzesi, kad netycia pirstelejo prie mylimojo-vadinasi yra kazkokios ribos visiems smile.gif

Manau naturalu, kad daugumai zmoniu bent kol kas valgymas ir tustinimasis vienu metu nesuderinimas..
Nelabai suprantu oponuojancios puses-vienais atvejais sita nuotrauka ginama, nes ji tipo labai meniska - "raw", kitais, kad cia gi buitine nuotrauka, tai ko cia kimbant..
Man sita nuotrauka, jei ja vertinti tik kaip butine yra absoliuciai pasibaisetina-nes jei ja priimt naturaliai, tai vadinasi naturalu perkelt valgyma i WC..

Jei ziuret is menines puses galbut su kai kuriom islygom nusvaigusiems meninkmas ji ir gali pasirodyt verta demesio-tiesiog del originaliu ideju stokos, nuejus lengviausiu keliu-sokiruoti publika...Nors man asmeniskai ji neestetiska ir ziurisi nemaloniai net ir paties alternatyviausio meno kontekste, tiesiog surezisuotas issidirbinejimas..

Beje manau, kad puiku, kad jos nebera sitam konkurse, nes tai buvo savotiskas pasityciojimas is kitu mamu, kurios idejo cia savo nuotraukas smile.gif

Atsakyti
O madonos aisku tustinosi, kaip ir mes visi, bet ar butina tai vaizduoti g.gif
Atsakyti