Kur perkat medziagas uzuolaidoms internetu?
Audinius galite pirkti http://www.uzuolaiduaudiniai.lt arba http://www.bntekstil...dex.php?lang=lt kainos normalios. Yra pigiu yra labai brangiu audiniu.
Papildyta:
DAUG naudingos info, kas bando pats siūti užuolaidos. http://www.gami.lt/uzuolaidu-siuvimas
Papildyta:
DAUG naudingos info, kas bando pats siūti užuolaidos. http://www.gami.lt/uzuolaidu-siuvimas
QUOTE(Žydraakė @ 2016 04 23, 19:04)
laba,
Noriu štai tokių užuolaidų, bet nesuprantu, kaip jos tvirtinasi prie karnyzo
Būčiau dėkinga, jei kas paaiškintų, ar net įmestų kokią nuorodą, kaip pasisiūti tokias užuolaidas.
Noriu štai tokių užuolaidų, bet nesuprantu, kaip jos tvirtinasi prie karnyzo

Būčiau dėkinga, jei kas paaiškintų, ar net įmestų kokią nuorodą, kaip pasisiūti tokias užuolaidas.
Ant karnyzo veriami žiedai, kurie tvirtinami prie užuolaidos raukimo juostos panašiais plastmasiukais, kaip ir prie bėgelio. Nežinau kaip dabar, bet prieš keletą metų, kai pati ieškojau, visokiuose "Senukuose" ir pan. nors užmušk nieko tikrai tinkamo neradau (bent už adekvačią kainą, o gal ir visai nieko gerai nebeprisimenu) galiausiai panaudojau... sąvaržėles.

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 04 24, 06:49)
Ant karnyzo veriami žiedai, kurie tvirtinami prie užuolaidos raukimo juostos panašiais plastmasiukais, kaip ir prie bėgelio. Nežinau kaip dabar, bet prieš keletą metų, kai pati ieškojau, visokiuose "Senukuose" ir pan. nors užmušk nieko tikrai tinkamo neradau (bent už adekvačią kainą, o gal ir visai nieko gerai nebeprisimenu) galiausiai panaudojau... sąvaržėles.
, sėkmingai kabo iki šiol, bet mano užuolaida iki palangės, tokios sunkesnės ligi žemės sąvaržėlės gali ir neatlaikyti.

Dabar tikrai net senukuose yra visokių variantų karnizo žiedų kabliukų, reikia tik pasirinkti pagal tai kokie žiedai, metaliniai mediniai kokio storio. Beje jei žiedeliai ploni tai galima panaudoti ir tuos pačius universalius plastmasinius lubinio karnizo kabliukus, nes iš daugelio jų modeliukų išsiima ratukai ir lieka kabliukas.
O sąvaržėlės irgi puikus variantas, patikrinta

na taip, tik virs juostos atlenkus reiktu palikti "karunele" kad nesimatytu pakabinimo, o jei audinys plonesnis, tai dar ja ir pakietinti, kad graziau stovetu ir nenulinktu
QUOTE(Žydraakė @ 2016 05 23, 11:46)
Ačiū už idėją!
O dėl pačio užuolaidų pasiuvimo. Kaip suprantu nusiperku audinio ir prisiūnu viršuje juostą ir prie jos tvirtinu kabliukus su žiedais?
O dėl pačio užuolaidų pasiuvimo. Kaip suprantu nusiperku audinio ir prisiūnu viršuje juostą ir prie jos tvirtinu kabliukus su žiedais?
QUOTE(Mano kambarėlis @ 2016 05 23, 12:57)
na taip, tik virs juostos atlenkus reiktu palikti "karunele" kad nesimatytu pakabinimo, o jei audinys plonesnis, tai dar ja ir pakietinti, kad graziau stovetu ir nenulinktu
O kiek cm reiktų tai karūnėlei?

Ir dar toks klausimas, vakar matavausi langą ir pasimečiau, kiek cm reikia palikti šonuose, kad būtų kur sustumti užuolaidą? Kalbu apie naktines užuolaidas. Iš mano nesamos patirties, gal kokių 40 sm reiktų kiekvienam šone?

O kur Vilniuje pigiau yra audinių naktinėms užuolaidoms?
QUOTE(Žydraakė @ 2016 05 30, 07:18)
O kiek cm reiktų tai karūnėlei?
Ir dar toks klausimas, vakar matavausi langą ir pasimečiau, kiek cm reikia palikti šonuose, kad būtų kur sustumti užuolaidą? Kalbu apie naktines užuolaidas. Iš mano nesamos patirties, gal kokių 40 sm reiktų kiekvienam šone?

1cm karunelei uztenka, bet tinka tik dieninem uzuolaidom, naktinem negraziai atrodys nes kai susitrauks juosta virsuj bus per stora, na aisku dar priklausys kokia medziaga
uzuolaidu plotis matuojamas pagal karniza, siuvant juosta uztenka pusantro karto bet patartina dvigubai ir velgi priklausys nuo medziagos , jei stora medziaga uzteks pusantro jei plonesne dvigubai
vilniuj gyvenant apsilankykit gariunuose tikrai bus pigiau nei parduotuvej

QUOTE(blykste38 @ 2016 06 04, 13:23)
1cm karunelei uztenka, bet tinka tik dieninem uzuolaidom, naktinem negraziai atrodys nes kai susitrauks juosta virsuj bus per stora, na aisku dar priklausys kokia medziaga
Visiškai nesutinku, kad karūnėlė tinka tik dieninėms užuolaidoms.

QUOTE(Žydraakė @ 2016 05 30, 09:18)

Iš mano irgi neperdidžiausios patirties 40 cm gali būti daugoka, ypač jei atitraukta užuolaida bus parišama, bet tai labai priklauso nuo audinio storio, užuolaidos pločio.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 06 05, 07:15)
Visiškai nesutinku, kad karūnėlė tinka tik dieninėms užuolaidoms.
Naktinėms 1 cm yra tiesiog smarkiai permažai - reikia kokių 3 cm, o jei audinys ypač storas, manau ir dar daugiau. Ir aišku raukimo juostą reikia rinktis atitinkamai jei dieninėms pakanka pačios paprasčiausios siauros, tai storą audinį dailiai klostėmis suguldys, o kartu ir karūnėlę suformuos, tik tos brangėlesnės plačios juostos. 

Bandau isivaizduot kaip tai atrodytu- nesigauna joks vaizdas
Gal turit kokiu foto pasizvalgymui