Įkraunama...
Įkraunama...

Naujagimiai šuniukai

QUOTE(mėnulis @ 2013 09 12, 11:25)
Beja, prieglaudose yra ne tik beveisliu suniuku. Ten patenka visokiu...Tie veisliniai sunys yra zaisliukai pavargusioms damoms uzsiimti. Joks mazas pazastinis suniukas neuzims tokios funkcijos, ka daro normalus is kudikio suniuko savo uzaugintas beveislis suo kaime. Veliau daznai veisliniai tie, jie nusibosta. Tos miesto ponios juos lygiai taip pat atiduoda. Tai kaip aksesuaras, ir as uz tai, kad butent tokiu suniuku butu maziau. Atiduoda ten pat...  Pagalvokite tie, kurie manosi turi moraline teise dauginti savo veislinius sunis.

Deja... nežinote situacijos visiškai. Veislinių šunų prieglaudose vienetai.
Sutinku - visi verti meilės, ypač tie, kurie buvo pamesti. Pas mane pačią auga priglausta baveislė. Taip ji ypatinga. Vienetinė nepakartojama miledi. Tik... Šuniukų ji niekada neturės. nes aš jos kankinti nenoriu. Pati gi sakėt, kad reikia pradėt nuo savęs. Pradedam.
Sakot, padėti vaikams? O kas sakė, kad nepadedam? Prieš dvi savaites iškrausčiau savo spintą. Kaip manot, ką pasiekė mano nebedėvimi rūbai? Taip, kad... ne visada reikia apeliuoti sąžinėn - kai kurie ir neskatinami daro tai, kas atrodo geriausia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 12 rugsėjo 2013 - 10:36
QUOTE(Agnnyte @ 2013 09 12, 11:35)
Deja... nežinote situacijos visiškai. Veislinių šunų prieglaudose vienetai.
Sutinku - visi verti meilės, ypač tie, kurie buvo pamesti. Pas mane pačią auga priglausta baveislė. Taip ji ypatinga. Vienetinė nepakartojama miledi. Tik... Šuniukų ji niekada neturės. nes aš jos kankinti nenoriu. Pati gi sakėt, kad reikia pradėt nuo savęs. Pradedam.
Sakot, padėti vaikams? O kas sakė, kad nepadedam? Prieš dvi savaites iškrausčiau savo spintą. Kaip manot, ką pasiekė mano nebedėvimi rūbai? Taip, kad... ne visada reikia apeliuoti sąžinėn - kai kurie ir neskatinami daro tai, kas atrodo geriausia.

Jei kalbant apie gyvuna, jam didesnis kankinimas yra sterilizacija, neleidimas atsivesti suniuku, jo vienos is funkciju atemimas. Manome esantys dievai. Tai TIK del demografijos. Zmogus yra toks pats kaip ir suo, mus lygiai taip pat valdo instinktai. Bet kazkodel nesisterilizuojame, nors Pasaulis ziauri vieta gyventi. Beja ne vieno nemaciau grazaus sterilizuoto suns. Dazniausiai jie nutunka. Kates, sunys atrodo baisiai. Visi matyti sterilizuoti, stori. Nors uzmuskit, gal mazai maciau. Puiku, kad padedat. Taciau tai yra atsikratymas tai, ko nereikia jus atiduodat. Kai dovanosim savo laika, kas yra labai labai sunku, nes laikas yra mums brangiausia, tada busim padeje, tikrai. Mano drauge dirbo prieglaudoj. Oi, sake, ten visokiu yra, visokiu atveza. Nuo tu kiseniniu iki kokiu tik nori. Pati neseniai norejau sfinksu veisles kates. Is prieglaudos. Bet jai salygos musu butu netike. Todel dauginti veislini yra lygiai tas pats kas ne veislini. Lygiai taip pat kaip ir mums gimdyti, kadangi suni uztenka pamaitinti, neskriausti. O zmogu reikia uzauginti zmogumi.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 09 12, 11:49)
Beja ne vieno nemaciau grazaus sterilizuoto suns. Dazniausiai jie nutunka. Kates, sunys atrodo baisiai. Visi matyti sterilizuoti, stori.

Sakot? Manot nutukęs šuo šitaip šokinėtų? Rodytų geriausius laikus iš visų (net veislinių!) varžybų dalyvių ir būtų vadinamas torpeda?
user posted image
Jei nežinot, tai bent jau neabsoliutinkit. Pavyzdžių nemažai. Šuns ar katės nutukimas yra šeimininko nemeilės ženklas.

Kai dovanosim savo laika, kas yra labai labai sunku, nes laikas yra mums brangiausia, tada busim padeje, tikrai.

Kai būsit įsitikinus, kai žmonės taip nedaro, galėsit smerkt.

Mano drauge dirbo prieglaudoj.

O aš savanoriavau. Kai žmogus atiduoda savo laiką, darbą ir už tai neima pinigų.

Oi, sake, ten visokiu yra, visokiu atveza. Nuo tu kiseniniu iki kokiu tik nori.

Pirmiausia reikėtų išsiaiškinti, kas yra veislinis gyvūnas.

Todel dauginti veislini yra lygiai tas pats kas ne veislini.

Deja... Veisliniams keliami bent minimalūs reikalavimai, kas padeda išvengt didelės rizikos dėl ligų, psichikos sutrikimų ir pan. To nėra su beveisliais.

kadangi suni uztenka pamaitinti, neskriausti.

Deja...
Atsakyti
Todel dauginti veislini yra lygiai tas pats kas ne veislini.

Na, ką, "gerbiamoji" Mėnulis, sveika įstojusi į veisėjų gretas- juk labai norėjot suteikti kalei motinystės džiaugsmo ir pasidžiaugti šuniukais. O dabar būkit maloni įregistruokite savo veilą VMVT, kaip reikalauja įstatymas ir suteikite savo vadai normalias gyvenimo sąlygas- privalomą temperatūrą, atitinkamą plotą, kuris nustatyta tvarka turi būti valomas ir dezinfekuojamas,vandentiekį ir kanalizaciją. Juk dėl tokių kaip jūs šis įstatymas ir buvo priimtas. Deja, veisiantieji veisliunius gyvūnėlius jį vykdo, o visokie iš "Lietuvos kaimo" kalei net BŪDOS nesiteikia sukalti... doh.gif
http://gyvunuapsauga...iniu-veisejams/
(nuoroda į įstatymą- paskutinėje pastraipoje)

Nes seiliojimasis apie tai, kad reikia rūpintis vaikų namų vaikais, o ne gyvūnais, niekam įspūdžio nedaro. Vaikais jau pasirūpinta, dažnai jie turi net daugiau, negu vaikai, gyvenantys šeimoje. Dabar laikas pasirūpinti tais, kas pasiskųsti negali ir kenčia tyliai... gun_bandana.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 12 rugsėjo 2013 - 11:24
QUOTE(mėnulis @ 2013 09 12, 08:25)
Joks mazas pazastinis suniukas neuzims tokios funkcijos, ka daro normalus is kudikio suniuko savo uzaugintas beveislis suo kaime.

Tai jau tikrai rolleyes.gif Ir aciu dievui, kad tie veisliniai pazastiniai nesedes prie kazkokios medines dezes virve priristi. Kokia ta funkcija suns, laikomo ant grandines? Tai nera funkcija. Tai yra beprasmis kankinimas bet kokio gyvo padaro.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 09 12, 10:49)
Dazniausiai jie nutunka. Kates, sunys atrodo baisiai.

Zmogus yra toks pats kaip ir suo, mus lygiai taip pat valdo instinktai. Bet kazkodel nesisterilizuojame, nors Pasaulis ziauri vieta gyventi.

Šūnų tema, bet kalbate visiškai nenumanydami apie ką...

Sterilizuota katė, veislė - iš sunkiasvorių. Labai nutukuti ir baisiai atrodanti?
user posted image
user posted image

Aplink jau tiek "balioniukų" vaikšto, nereikia jiems kastracijų/sterilizacijų, šeiminikai kepeninėm ir kotletais, bulkyte su sviestu maitina iš tos meilės didelės. Tad kaip prižiūrėsi, tą ir turėsi.
O katėm tai ypatingai motinystės džiaugsmas išreikštas, kad turėdamos mėnesio laiko kačiukus jau naujo užmarių princo kviečiasi. Neprisikviečia,pailsi dvi savaites ir vėl arijos - o mažu koks eis pro šalį, tai dar vadelę pasidžiaugimui padovanos.

Ir kodėl aš save turėčiau sterilizuoti - aš asmeniškai nejaučiu gyvūliškų inkstinktų daugintis, aš pati gebu reguliuoti kiek, ko ir kada man reikia. Deja, bet mano šuo,kad ir kokiu protingu aš jį laikau, "gumytės" naudojimo instrukcijos niekaip neperpras schmoll.gif

P.S. FB jūs bandote pateikti, kaip varganai gyvena jūsų jaunikis - nemylimas, bėgantis iš savo namų ir besiprašantis gyvenati pas jus, sedi vargšas prie jūsų dūrų skenksčio ir širdį jums drąsko, gailiai laukdma įleidimo vidun. Nebesikankinkit, išsigelbėjimo nuo kančios sprendimas yra elementarus. Sterilizuokite savo kalytę ir pamatysite, kaip nuo grandinės nusirovęs mačo sedės prie gretimos rujojančios kalės trobos, nes jūsų namų slenkstis nebebus toks mielas.
Atsakyti
gerb Menulis, atsakykite i klausima- ar jusu kalyte PATI pasirinko toki gyvenimo buda ir PATI jums irode zodziu ar rastu, kad nori susilaukti palikuoniu su minetuoju kandidatu? jei taip tai saunu, jei ne, tai gal laikas suvokti ir nepaistalioti apie zmones ir gyvunus ir juos lyginti, zmones lyg tai ( ar jus mastote, kad nesate mastanti ir sprendimus priimanti butybe) turi galimybe pasirinkti kaip elgtis ir/ ar tureti palikuoniu bei kontroliuoti ju skaiciu. O uz gyvunus yra atsakingi ne jie patys, o ju globejai, kuriu tikslas priimti atitinkama ir geriausia sprendima- siuo atveju sterilizuoti kale, nes net mokykla baiges mokinukas zino apie gyvuno ir zmogaus mastymo skirtuma ir ju sugebejima priimti sprendimus, susijusius su dauginimusi bei ju psichologine kontrole.

Atsakyti
QUOTE(wolfin @ 2013 09 12, 22:09)
gerb Menulis, atsakykite i klausima...

Uoj, čia visi tokius sudėtingus klausimus užduoda, o ir Mėnulis giliai kapsto, o aš tai noriu paklausti paprasto dalyko.
Ar ta kalė prieš pat kergimą buvo dehelmintizuota? Turbūt, viskas vyko natūraliai, kaip gamta surėdė - ir šuniukai jau gims užsikrėtę kirminais, ir džiugins naujuosius šeimininkus ir jų vaikus?
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2013 09 13, 12:27)
Uoj, čia visi tokius sudėtingus klausimus užduoda, o ir Mėnulis giliai kapsto, o aš tai noriu paklausti paprasto dalyko.
Ar ta kalė prieš pat kergimą buvo dehelmintizuota? Turbūt, viskas vyko natūraliai, kaip gamta surėdė - ir šuniukai jau gims užsikrėtę kirminais, ir džiugins naujuosius šeimininkus ir jų vaikus?

Nauji šeimininkai ? Žmogus dar nesusiduri su problema rasti namus mišrunams .Pažiūrėkit skelbiu .lt apie 2500skelbimų ir dauguma ieško šeimininkus šuniukams . Ir beveik 80 % be dokumentu ( iš esmes mišrunai ) .O jei neras ? Taip ir paliks savo kieme kartoninėse dežeje
Atsakyti
QUOTE(saika @ 2013 09 13, 12:49)
Taip ir paliks savo kieme kartoninėse dežeje

Ir taip toliau... Kalės kergsis, patinai jas kergs. Nes apie šunų kastraciją/sterilizaciją šeimininkas girdėt nenori.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 09 13, 14:19)
Ir taip toliau... Kalės kergsis, patinai jas kergs. Nes apie šunų kastraciją/sterilizaciją šeimininkas girdėt nenori.

gi cia meile, o ne prievartinis veisimas doh.gif
Atsakyti