QUOTE(jolaxus @ 2007 06 28, 09:49)
dėl sidabražolės aš irgi panašios nuomonės - kai domėjausi ką sodinti pas save tai buvo akis užkliuvusi, paveikslėliuose gražu, bet paskui kiek teko matyti "gyvą" įkurdintą kiemuose, kažkaip nepadarė įspūdžio... gal tikrai jai reikia kažkokių specifinių sąlygų

taip kol kas aš jos ir neturiu, nors literatūroje labai dažnai ją proteguoja kaip ilgai ir gausiai žydintį krūmelį... tiesa, reklamistė lyg džiaugėsi savąja, gal mums čia prie progos papasakos ką iš patirties
o tas gvazdikėlių aliejaus kvapas nėra labai intensyvus? neerzina uoslės, nealergizuoja odos? vaikai nepurkštauja nuo tokios priemonės? nors ir chemija gi aštriai kvepia...
Kvapas l.intensyvus. Aš atsidariau buteliuką virtuvėj pauostyti, tai uch kaip virtuvė kvepėjo, bet šiaip vaikams tepu ( tiesiog priliečiu kur kampiuką prie buteliuko ir viskas) drabužėlius, ne odą, tai lauke tas kvapas tikrai nosies nedirgina. O šiaip gvazdikėliai nuo seno naudojama priemonė, jaučiu jų ir palaidų gal truputį patraiškytų į kišenes galima įsidėti. Ant odos rekomenduoja tepti sumaišytą su paprastu aliejumi (atseit atskiestą), sau tepiau - man odos nedirgino. Bet šiaip ši priemonė manau l.gera, kur į mišką lendant, nemanau kad koks uodas kąstų...
Mano vaikai juos cheminiais purškalais išpurškus čiaudėt pradeda, be to vis tiek sukapoti iš kiemo grįždavo, o šita priemonė mums tiko