Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo ir "naujas" vaikas

QUOTE(looking @ 2006 02 21, 19:26)
Beje.. Aš nerėkauju.  schmoll.gif

Didžiosios raidės nete, reiškia rėkimą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vIKIs @ 2006 02 21, 23:15)
Didžiosios raidės nete, reiškia rėkimą  mirksiukas.gif

Tikrai nenorėjau.. Čia tik norėjau pabrėžt, kad tai buvo mano nuomonė.. bet dabar žinosiu, kad naudoti TIK bold'ą`.. doh.gif tik smile.gif
Atsakyti
Pora žodžių apie prognozuojama ir neprognozuojamą elgesį: tik kvailas, lopiškas ir į savo šunį nekreipiantis dėmesio savininkas nepamatys šuns elgesio pasikeitimo ir krūvos įspėjamųjų ženklų priešų šuniui puolant smile.gif Laikiau kaukazus, Maskvos sargybinius, azijatus. prancūzų buldogė, bulterjerę ir keletą mišrūnų. Ir iš visų šių veislių nematydavai įspėjamųjų ženklų pas psichiškai suluošintą maskvietę ir prancūzų buldogę, kuri nekęsdavo kas ketvirto sutikto žmogaus ir kąsdavo be įspėjimo. O netgi "baisuoklės" kaukazės akyse matydavau pokyčius prieš puolimą, nors šie šunys puola be urzgimo ar išankstinių grąsinimų. Bulterjerė iš vis ilgai urzgia, grasina, šiaušiasi, traukiasi ir tik tada jau stoja kovon smile.gif - čia su šunimsi. Žmonės nėra parodžiusi jokios agresijos.
Ir per 25 šunų laikymo metus NEI VIENAS mano šuo nėra įkandęs žmogui - išskyrus vieną mielą dvorniuką (5kg svorio), kurio žmonės įkyriai nebijodavo ir nepalaukdavo kol mes jį uždarysim - žengdavo į kiemą ir jiems būdavo apdraskomos kojos smile.gif
O kaltinti stafus ar pitus - juokinga ir graudu - tuom įdorote tik savo neišprusimą. Šunys yra tokie, kokiais juos paverčia žmonės. "Koviniai" yra tie šunys, kurie dalyvauja kovose, o visi kiti yra tiesiog šunys. Veislės uždraudimas neduoda jokių teigiamų rezultatų ir "juodųjų" sąrašų sudarymas yra juokingas - juos kuria popieriniai biurokratai gyvenime nematę gyvo šuns sad.gif
Atsakyti
QUOTE(looking @ 2006 02 21, 22:13)
Matau, kad čia net neverta savo nuomonę skelbt, nes kitos pradės kišt savąją. Kiek buvau susidūrus su tais šunimis, jie buvo PIKTI ir tikrai nebuvo patys mieliausi.. O ir aiškinti, ką tuo norėjau pasakyti [kas būta paryškinta], nematau esmės.. Nes nieks nesiklauso kitų [bent jau mano] nuomonės.

Niekas tau savo nuomones nepersa.
Tikrai suprantu, kad galbut turejai skaudzios patirties su sios veisles sunimis (nes labai jau daug neapykantos tavo zodziuose). ir man labai gaila, kad neteko susipazinti su normaliu stafuku.
Bet del to, kad tau kazkas buvo nutike, nereiketu smerkti visu.
Mane apkandzioje yra toiterjerai. sesi pribego, vienas taip i koja isiznybe, kad ir dabar randas yra likes, bet del to as nekaltinu visos veisles. Ka padarysi, kad seimininkai ju neisauklejo.
Paprasciausiai reiketu daugiau tolerancijos kitiems. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(laumė @ 2006 02 21, 21:22)
Mane apkandzioje yra toiterjerai. sesi pribego, vienas taip i koja isiznybe, kad ir dabar randas yra likes, bet del to as nekaltinu visos veisles. Ka padarysi, kad seimininkai ju neisauklejo.
Paprasciausiai reiketu daugiau tolerancijos kitiems.  wub.gif

Tik norėjau jau rašyti, kad tas pats toiterjeras gali būti agresyvesnis nei stafas ar kt. stambesnis šuo... (su vienu tokiu teko susidurti).
Taip taip, daug kas priklauso nuo auklėjimo (ir nuo genų).
Atsakyti
Daug žmonių apkandžioja netinkamai laikomi ir neauklėjami šunys. Ne stafai, ne pitai - o neišauklėtų šeimininkų neišauklėti šunys. Tiesiog jei jau nušokęs nuo proto pitas ar stafas ką užpuola pasėkmės būna baisios. Bet ne mažiau baisios pasėkmės būna, kai užpuola išprotėjęs rotikas, vokietis ar kaukazietis... Veislė nesvarbu, svarbu tik viena - SAVININKO ATSAKOMYBĖ UŽ SAVO ŠUNĮ.
O tas posakis "nei iš šio, nei iš to" - tai eilinį kartą jį išgirdus norisi staugti vilku. Tie kas taip sako dažniausiai visiškai nepažysta savo šuns. Jiems šuo tėra daiktas... Ko tikėtis iš tokių žmonių "auklėjimo"?
Atsakyti
Neturiu ieko prieš nei vieną veislę, Bet noriu paklaust nusimanančių žmonių: kokiai grupei reikia priskirti Staf.terjerus? Kaimynystėje gyvena šios veislės kalė. Šuo gana draugiškas, mielas, nors mano Labradorės su ja nemėgsta apsiuostinėti per tvorą, kaip tai daro su kitais kaimynų šunimis. Kartą kalbėdamasi su Staf.terjerės šeimininku pavadinau ją tarnybiniu šunimi. Šeimininkas įsižeidė. Tai dabar ir galvoju, koks tai tada šuo - kokia jo paskirtis? Dekoratyvinis? Medžioklinis? Dėl ko ši veisle išvesta? Pvz. Labradoro paskirtis- vedžioti akluosius, padėti prižiūrėti vaikus, nors jis priskiriamas ir prie medžioklinių šunų. Aišku visi žinome, kad tik maža dalis Labradorų dirba tą darbą dėl kurio jie buvo išvesti, bet vistiek jo paskirtis aiški. O Stafų? Tikrai norėčiau daugiau sužinoti apie šiuos šunis. Už ką jie taip mėgstami? Mano kaimynas šią veislę tiesiog dievina ir man gėda kad aš nesuprantu šios veislės paskirties.
Atsakyti
Neturiu nieko prieš nei vieną veislę, Bet noriu paklaust nusimanančių žmonių: kokiai grupei reikia priskirti Staf.terjerus? Kaimynystėje gyvena šios veislės kalė. Šuo gana draugiškas, mielas, nors mano Labradorės su ja nemėgsta apsiuostinėti per tvorą, kaip tai daro su kitais kaimynų šunimis. Staf.terjerės šeimininkas labai pyksta ant to kovinių šunų sarašo ir sako kad tai didžiausia nesamonė.
Kartą kalbėdamasi su Staf.terjerės šeimininku pavadinau ją tarnybiniu šunimi. Šeimininkas įsižeidė. Tai dabar ir galvoju, koks tai tada šuo - kokia jo paskirtis? Dekoratyvinis? Medžioklinis? Dėl ko ši veisle išvesta? Pvz. Labradoro paskirtis- vedžioti akluosius, padėti prižiūrėti vaikus, padėti neįgaliesiems. Aišku visi žinome, kad tik maža dalis Labradorų dirba tą darbą dėl kurio jie buvo išvesti, bet vistiek jo paskirtis aiški. O Stafų? Tikrai norėčiau daugiau sužinoti apie šiuos šunis. Už ką jie taip mėgstami? Mano kaimynas šią veislę tiesiog dievina, juos veisia ir man gėda kad aš nesuprantu šios veislės paskirties.
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2006 02 21, 21:19)
Šunys yra tokie, kokiais juos paverčia žmonės. 

Gerai pasakyta drinks_cheers.gif Sutinku visu 100 proc. drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasara T @ 2006 02 22, 13:17)
Pvz. Labradoro paskirtis- vedžioti akluosius, padėti prižiūrėti vaikus, nors jis priskiriamas ir prie medžioklinių šunų. Aišku visi žinome, kad tik maža dalis Labradorų dirba tą darbą dėl kurio jie buvo išvesti, bet vistiek jo paskirtis aiški.

Labradorai buvo išvesti paukščių medžioklei. O juos pradėjo mokinti vedžioti akluosius dėl įgimto paklusnumo, prieraišumo, geranoriškumo. Jų populiarumas, vedžiojant akluosius, net nustelbė vokiečių aviganius. Viena iš priežasčių (svarbiausia, kaip skaičiau vienoje knygoje) - labradorų ūgis labai patogus šiam darbui. Taip pat jie turi puikią uoslę. Būtent dėl to nemažai jų ieško narkotikų. Tačiau tai medžioklinė veislė. Ir matyt, jie geriausiai jaučiasi šį darbą dirbdami. Nors labradoras gerai jaučiasi visur biggrin.gif
O dėl ko buvo išveisti staf. terjerai, nelabai žinau schmoll.gif . Arba teritorijos ir įvairių objektų apsaugai, arba kovoms (nes kiek žinau, tai greitai įsiaudrinantys šunys) g.gif . Manau to galima paklausti "stafų" temoje. Lyg tokią mačiau unsure.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Amerikiečių Stafordšyro terjerai yra kilę iš šunų, kurie buvo veisiami buliams pjūdyti bei dalyvaudavo keturkojų kovose. Tačiau jau daugelį metų stafai nei bulių pjudo, nei kovose dalyvauja ( na bent jau legaliai tokių dalykų nėra, tačiau juk yra bedvasių žmonių, kurie ir savo motinas gali parduoti), taigi dabar šią veislę galima būtų pavadinti tiesiog dekoratyvine smile.gif , kuri dar labai tinka namų apsaugai, nes normaliai užaugintus šiuos šunis paprastai yra sunku išvesti iš pusiausvyros.
Atsakyti
o i klausima, uz ka stafai taip megstami, galiu atsakyti irgi klausimu - o uz ka megstami, pvz, toiterjerai? kiekvienam zmogui savo. as nemegstu mazu sunu. man stafai grazus, mieli, protingi ir visokie kitokie geriausi, todel juos ir megstu
Atsakyti