Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo ir "naujas" vaikas

QUOTE(Šypsena @ 2005 02 07, 14:36)
tAip gali padaryti zalos, tad reikia labai saugoti vaikus, ir ypac  nuo labradoru, nes jie gali, ne tai kaip stafas sukramtyti vaika, o gali uzlaizyti negyvai  yahoo.gif  clap.gif  thumbup.gif  laugh.gif  biggrin.gif  blush2.gif

na na nereikia taip jau drąsiai Žinoma, joks retriveris (na aš pati turiu auksiuką :wub ) neįkąs vaikui, tačiau vis dėlto tai didelis šuo ir vien savo mase gali gerai nuspaust . pvz aš pastebėjau, kad mūsiškė vis taikosi,jei mano :baby (jai dabar beveik 6 mėn) guli ant žemės (na tokio kilimėlio)ir aš tik nusisuku. "palįst " jai po ranka, kad toji paglostytų tongue.gif , bet bebandyma visu svoriu gerokai niuksteli unsure.gif , o tai visai neatrodo saugu schmoll.gif , todėl stengiuosi niekad nepalikt jų vienų.
Šiaip manau, ne vien nuo dresūros ir veislės, bet ir nuo šuns charakterio priklauso ( ir nuo šeimininkų taip pat), todėl spręsti reikia kiekvienu atveju atskirai
Atsakyti
Tai turbut ir yra vienintelis pavojus vaikui, retriverio svoris mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Neštulis @ 2005 01 25, 16:35)
:( Patarkite ką daryti su šuniu? Laukiuosi vaikelio, o namuose gyvena mylimas, netgi labai, kiek man atrodo, meilus, nepiktas, tik fiziškai stiprus Stafo veislės (kovinis) šuo. Neįsivaizduoju ką reiks su juo daryti kai gims vaikelis, kur jį dėti kaip elgtis. Žinau, kad dabar visi šeimos nariai, pradedant mano tėvais, sese, broliu ir manimi su vyru, dažnai apie šuns likimą galvojame. Patinka mums jis, tačiau neįsivaizduoju kaip elgtis. Izoliuoti šunį nuo vaikelio, ar pratinti prie jo. Patarkite....

Labas,
Daug kas priklauso nuo to.kaip auginai šunį.Aš pati,kai pagimdžiau sūnų,turėjau 2 metų dobermaną.Reikia nenustumti šuns į šoną,kad jis nepajustų dėmesio trūkumo.Jeigu jis ir toliau jausis mylimas-nebus jokių problemų.Bent jau mano šuo rūpinosi vaiku kaip laibai silpnu ir reikalingu apsaugos ir priežiūros šeimos nariu.Kai išsiveždavau vežimuką į lauką-kas 5 min. pribėgdavo patikrinti,ar kūdikis dar yra vežimuke.Ir kai sūnus jau paaugo,mes neleisdavom jam skriausti šuns.Šuo kuo puikiausiai šitą supranta.Jis leisdavo sūnui su juo daryti ką tik nori-ir ant nugaros lipti,ir ausis tampyti.Net mums su vyru tiek neleisdavo.
Aišku reikia atkreipti dėmesį į šuns charakterį.Jeigu jis nepklusnus-tada sunkiau.Būtina,kad šuo šeimoje nesijaustų gaujos vadu.Labai daug reikšmės turi kaip šuo dresuotas.Pažįstu keletą šeimų,kur šuo yra padėties šeimininkas.Nepatarčiau tada kartu auginti vaikutį ir laikyti tokį šunį

Augusta
Atsakyti
Va jusu merginos tame ir beda, kad sventai tikyt, kad jusu augintiniai negali padaryti, tiek zalos kiek stafas ir cia labai klystat. Netgi auksiukas, netinkamai auginamas gali tapti saltu ginklu.

Kazkas paminejo prancuza, tai galiu pateikti pavyzdi. Mano kaimynai laike anglu buldoge, tai ji taip apkandziojo 18 metu mergina, kad pas ta buvo ar ne 10 siuliu, zinau, kad dabar mergina taip bijo sunu, tiesiog isteriskai. Vat jums nekaltas mazas suniukas ir dar toks nejudrus.

Nepamirskim, kad kastines zaizdos gija labai sunkiai. Bet dazniausiai nuo suns nasru papuola infekcija.
Atsakyti
Haski, kalbama buvo apie nepavojingu veisliu, tinkamai isaukletus ir stabilios psichikos sunis... Tokie tikrai nera saltas ginklas...
Atsakyti
Kaip išsiauklėja šunis,taip ir turi.Šuo labai greitai pajaučia,kieno charakteris kiečiausias šeimoje.O jeigu tokių nėra-tada šuo tampa gaujos(šeimos)vadu.Galima ir iš pekineso žvėrį padaryti.O jei augini didelį šunį,tai nereikai manyti,kad jį reikia tik pašerti ir į lauką išvesti
Atsakyti
Kaip išsiauklėja šunis,taip ir turi.Šuo labai greitai pajaučia,kieno charakteris kiečiausias šeimoje.O jeigu tokių nėra-tada šuo tampa gaujos(šeimos)vadu.Galima ir iš pekineso žvėrį padaryti.O jei augini didelį šunį,tai nereikai manyti,kad jį reikia tik pašerti ir į lauką išvesti

NHevisoms veislems tai budinga. Berots sibiro haskiai ir aliaskos malamutai nepasirenka seimininko visai, jiems svarbu, kad turi seima (gauja) ir nelinke lyderiauti.

O pvz. doberis isirenka tik viena seimininka, bet manasis kazkodel klauso abieju vienuodai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo haski: 10 vasario 2005 - 14:33
as turiu rotveilere (visu bobuciu siaubas, nes per tv tik ir sneka, kaip rotvikas ka nors sukandziojo), vaiku dar neturiu, bet turiu mazyti krikstasunį ir mano suo puikiai sutaria su vaiku. Gal todel, kad visi seimos nariai skiria ypatinga demesi tiek vaikui, tiek suniui. Reikia tik rodyti dideli demesi ir meile augintiniui ir be abejo saugoti vaika ir taip, manau, bus galima isvengti problemu
Atsakyti
Labas, smile.gif Mano dukrytė išaugo su keleis šunimis o sunelis dabar namie gyvena su vienu. biggrin.gif Laikome Ilgaplauki koli ir bobteilus.
vaikas užauges su gyvunu mažiau kompleksuotas, drasesnis. Svarbiausia skirti ir šuniui tiek pat dėmesio ,kad nesijaustu nuskriaustas. Aišku neužmiršti dresuros o tai kartais perdaug globėjiškai elgiasi.
Kadangi dirbu šunų mylėtoju klube tai tenka nesuviena šeima bendrauti kur vaikas ir šuo gyvena kartu.

Mano mažiukas su aukle
user posted image

QUOTE(inga888 @ 2005 02 06, 17:32)
tad tik galiu patarti jau dabar kol vaikelis pilve pratink suni nesidankstyk pilvo o kaip mazam vaikui pasakok kad atsiras naujas zmogus rodyk jo rubelius o kai parsivesit vaikeli irgi neslepk o duok pauostyti maniskis po savaites jau apsiramino ir nebesiverze vos tik vaikelis pravirkdavo ar as ji pasiimdavau po to tiesiog tapo ritualas atbegti kiekviena ryta ir palaizyti rankyte o siaip tai dabar kaip vaikis jau ropineja ir vaiksto pasilaikydamas tai net noriai leidzia isikibti i kaili ir padeda atsistoti tempia visus zaisliukus kad su juo zaistu, kai manisikis pravirksta suo ispaskos stauga tai tokia sirena gaunasi kad ir siurbliuojant kambarius visada isgirsti, o svarbiausia vaikas krikscia is dziaugsmo kai suo pribega ir palaizo  biggrin.gif
tik aisku pirmus tris menesius suni labai stebejom kaip reaguoja ir tt... tad svarbiausia stebeti ir jei nors kazkais ne taip tada jau aisku vaikas svarbiau

Labai teisingai pagal mane tau pataria.
Dar galiu pasiuliti pasitarti su tos veislės veisėjais iš gero veislyno, šeimininkas yra dresuotojas- teisėjas. jie turi praktikos gal patars kaip elktis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2005 02 02, 08:36)
Rotveileriai, dobernamai ir vokieciu aviganiai yra tarnybiniai sunys, kurie imlus dresurai. Taip, dobermanai garseja kaip cholerikai, bet palygink ju fizine jega ir sukandima su stafo. Beje, dar vienas pliusas doberiu naudai - dar neteko girdeti, kad doberis butu nei is sio, nei is to apkandziojes zmogu. Siuo atzvilgiu nuolat linksniuojami butent stafai...

Kai gime vaikas,musu dobermanui buvo 3 metai.Vaiko niekad nepalikdavau vieno kambary su suniu.Kai dukrai buvo apie 10 men.,suo nutaikes momenta,be jokios priezasties puole vaika,ciupo uz nugaros,pradejo purtyti,kandzioti.....mes buvomesalia,staigiaiatpleseme,deja...vaikuiteko siuti zaizda galvoje,laimei viskas baigesi taip,nes baisu pagalvoti,kas galejo ivykti,jei mes butume buve kitame kambary.
Zinau dar viena atveji,tai ivyko mano tolimiems giminaiciams,kai savas dobermamas uzpuole seneli. Statistika yra tokia ,kad daugiausia zmoniu apkandzioja dobermanai,rotveileriai ir kaukazo aviganiai.O del stafu tai cia ziniasklaida isputus burbula.Ois savo patirties galiu pasakyti,kad bet koks suo turi atsirasti,kai jau galutinai suformuota seima
Z
Atsakyti
QUOTE(Šypsena @ 2005 02 07, 14:36)
TAip gali padaryti zalos, tad reikia labai saugoti vaikus, ir ypac  nuo labradoru, nes jie gali, ne tai kaip stafas sukramtyti vaika, o gali uzlaizyti negyvai  yahoo.gif  clap.gif  thumbup.gif  laugh.gif  biggrin.gif  blush2.gif

user posted imagena kaip vaizdelis???/ biggrin.gif biggrin.gif baisuoklis labradoras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saltrune @ 2005 02 15, 15:39)
vaizdelis???/ biggrin.gif  biggrin.gif  baisuoklis labradoras biggrin.gif

o tai ne... ziurek, kokios iltys blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti