Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiduoklis namie?

QUOTE(Leksa @ 2011 12 21, 12:53)
tiesiog teisingiausia ir potingiausia pamėgint juos išsiaiškinti. Juk jau daug dalykų mokslas paaiškino. Jei mokslas nejudėtų į priekį, žmonės lig šiol į ugnį su siaubu žiūrėtų.

Kaip mokslas gali išsiaiškinti tai, ką gali matyti tik aiškiaregiai? Juk paprasčiau juos išvadinti psichiniais ligoniais. Jei tai mato keli ar keliolika- masinė haliucinacija. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kiera @ 2011 12 21, 13:22)
Neatsakiau, nes jei butum skaites mano postus, butum suprates, kad as neteigiu kategoriskai, kad bet kokie atgamtiski dalykai neegzistuoja. As tik juos bandau atsijoti, kur galima paaiskinti normalia logika ir kur tikrai yra paranormalus reiskiniai. Todel tavo klausimai netenka bet kokios prasmes. Del individu psichines busenos - rasiau tik apie vieninteli forumo dalyvi, kurio psichika abejoju - vaizgante. Ir tos abejones kilo ne per viena diena, ne is vienos temos ir ne is keliu postu.

del metodiku bandymo. Cia is kurio posto nusprendei, kad as ka nors bandziau ar nebandziau?

Apie tai kuo as tikiu ar kuo netikiu taip pat rasiau, bet neperskaitei.
Ka as veikiu ezoterikoj? kaip ir kiekvienas cia esantis,ieskau atsakymu i savo klausimus smile.gif

Visi sitie klausimai ir atsakymai daugiau tiktu a.z. jei labai idomu, o ne temoj apie vaiduoklius. Ka tu gali pasakyti butent apie vaiduoklius? Be filosofijos, be beletristikos ir logorejos?

o vat dabar - ACIU!
as rymtai.
man uzteko to ka parasei, nesakau kad sutinku su viskom, bet patiko smile.gif

'Ka tu gali pasakyti butent apie vaiduoklius?'

nekonkretus klausimas, ka mes suprantam ir idedam i ta savoka- 'vaidoklis'
taip yra jie, yra butybiu, yra astraliniu gyventoju, yra paraleliniu visatu ir t.t.....
kas butent domina pacia ir kam tai ir ka tai duos? as vel su savais klausimais :)sorry.
bet smalsumas kai kada veda i niekur o kartais i blogi.. todel ir klausiu taip.
as gi ir neteigiu is savo puses kad nera isgalvojimu, fantaziju ir visokio isgalvoto zmogaus ir budu pasipelniti ir t.t.
tesiog reik sukonkretinti klausima, prie tai suvokdamas ar reik i ji atsakymo..
as negaliu atsakyti uz visus, ir nemanau kad turiu teise.. sakyt svo nuomone apie dauguma ar mazuma..? irgi ne.
bet vat apie konkretu atveji as galiu pasakyt, nes kai ka galiu pamatyt ir suprast..
as neskau niekur kad reik tiket aklai nes pasake koks su diplomu, arba netiket niekom nes bobute -ragana mano kitaip smile.gif
kiekvienam savas kelias .. ir tegu jis buna kuo maziau duobetas . . smile.gif

tikiosi paaiskinau kazka kaip galejau ..

aciu.
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2011 12 21, 09:39)
Gal man geriau Vanduo galėtų paaiškinti, o kodėl tada budistai eina medituoti į kapinynus? Kad pažintų savo baimes, jos ištakas ir priežastis? Kad pamatytų pasaulio ir visko laikinumą? Ir baisu kažkaip net parašyti: ar pats esi pergyvenęs, kad materija, kūnas, nuosavas kūnas yra tik iliuzija?

Pavyzdžiui, tarp Mongolijos budistų labai populiarus ritualas, kurį dar 12 amžiuje sukūrė moteris, Tibeto joginė, Mačig Labdon.

Ritualas atliekamas vienatvėje, gyliai kalnuose.

Šaukiamasi dvasių ir dėmonų, o paskui atiduodamas jiems savo kūnas pasisotinti.

Arba kai Buda netikėtai pradėjo sakyti pamokslus kviečiančius ištvirkauti, tenkinti savo visas aistras, vogti, plėšti, nužudyti savo tėvus, mokytojus ir netgi užsiimti hanibalizmu, tai jo mokiniai pradėjo alpti išgirdę tokius pamokslus.

Be abejo, kad visos tos praktikos vyksta viduje, pscihikoje ir jokiu būdu negali išsivęržti į įšorinį pasaulį.

Tai galima sulyginti su gylios pscihoterapijos sensais, kurių metu siekiama išsilaisvinti iš destruktyvių, griaunančių gyvenimą pergyvenimų, siekiama išvystyti atjautos, gailestingumo jausmą , atsirišti nuo iliuzijos << aš >> ir t.t.

Visos tos praktikos būdavo griežtai įslaptintos, kad nebūtų neteisingai traktuojamos įvairiausių šarlatanų.

Visos baimės, siaubas, košmarai pscihikoje tokių praktikų metu yra siekiama transformuoti į malonumą, pasitenkinimą.
Nes siaubas yra neigimo signalas pscihikoje ir jis turi būti pašalintas.

Pavyzdžiui, kai aš kadaise 15metų atgal, buvau įnikęs į religiją ir meldžiausi už tuos, kurie man atrodė apsėsti, tai mane pradėjo naktimis nuo 23 iki 1val tame tarpe pulti tamsios jėgos, piktos dvasios.

Ir visa tai, tarpinėje būsenoje tarp miego ir budrumo, arba kitaip tariant trečioje savihipnozės stadijoje.

Pakaruoklius, vaiduoklius irgi matydavau tik toje tarpinėje tarp budrumo ir miego būsenoje, negalėdavau pajudinti kūno, nei rėkti, pilnai paraližuotas, matau kaip kariasi, jo gyvenimo kai kuriuos įvykius prieš karimasi ( ir viskas atitinka, pagal liūdininkus pažinojusius tuos pakaruoklius), paskui kai prieina prie mano lovos ir t.t.
Visus tuos siaubus ir košmarus ir net natūralų savo mirties išgyvenimą susitikimo metu su tamsos jėgomis transformavau į tokią palaimą, kad žodžiais nepapasakosi. Sulyginimui sakydavau, kad pajutau šventą dvasią fiziškai, kūnas tirpo tokiame malonume, emocijos tokios šviesios ir skaidrios, na nėra žodžių tam išreikšti.

Tokios ir panašios praktikos yra pavojingos, nes gali baigtis ir išprotėjimu.
Todėl senovėje praktikuojantys tantrą ilgai ieškodavo tinkamo mokytojo. Šiandienine terminologija, tai talentingi pscihoterapiautai.
Ne knygose teorijų prisiskaitę, bet išgyvenę ant savęs ir sėkmingai išlindę.

Kas liečia būsenų pergyvenimą, kad viskas yra tik iliuzija, ar viskas yra mano sąmonė, tai esu bandęs tas būsenas perteikti žodžiais, užrašyti. Bet deja, greitai supratau, kad tai tik sau pačiam...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 21 gruodžio 2011 - 13:08
QUOTE(Leksa @ 2011 12 21, 12:53)
tiesiog teisingiausia ir potingiausia pamėgint juos išsiaiškinti. Juk jau daug dalykų mokslas paaiškino. Jei mokslas nejudėtų į priekį, žmonės lig šiol į ugnį su siaubu žiūrėtų.

Kaip mokslas gali išsiaiškinti tai, ką gali matyti tik aiškiaregiai? Juk paprasčiau juos išvadinti psichiniais ligoniais. Jei tai mato keli ar keliolika- masinė haliucinacija.

Vaizgante kaip visada pakelia nuotaika! aciu! smile.gif

ir beja sutinku visiskai. smile.gif

aciu.
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2011 12 21, 14:48)
mes pritraukiame tik tai, ka jau turime savyje. jei siuo gyvenimo momentu mane valdo pyktis ir baimes -  as matau piktas dvasias, nedraugiskus ateivius, gasdinancius nepaaiskinamus faktus.
visa tai  tampa matoma tik issigandusiems, piktiems ir negeranoriskiems zmonems.
mes patys, savo mintimis, priduodame formas blogiui.
Zmogus pusiausvyroje mato visuma, blogi ir geri kartu.

Hmmm... drsčiau nesutikti. Tarkim, man ateiviai neatrodo tik pikti žali blogiečiai schmoll.gif Tikrai nežinau, ką aš 2 kartus mačiau, bet kažką mačiau. Sykį dar buvau paauglė, kaimynų vaikai pradėjo šaukti, kad ateiviai kažkur matosi(tada buvo pas susidomėjimo NSO pikas), nulėkiau ir aš žiūrėti, tikrai buvo kažkas keisto, matėsi giedrame danguje 5 vienos prie kito pilki taškai, išsidėstę tvarkingai, keturi kaip kvardrato kampai, o penktas šalia. Na, pasižiūrėjau ir viskas. Paskui sekančią dieną mokykloj kalbos, kad greta esančiam miške pradinukai su mokytoja matė kažką, vaikai net piešė tai, ką pamatę, rajono spauda rašė, kad x miestelyje pastebėti ateiviai, tuo viskas ir pasibaigė. Tiesa, tie taškai kabojo virš to miestelio. O kas ten buvo nežinau ir nesuku galvos biggrin.gif
Kitąsyk vasarą naktį sėdėjom lauke, žiūrim, skrenda greta du šviesos taškai, taip kaip lėktuvai, tik nemirksėjo ir nebuvo garso, skrido lygia tiesia linija, vienas šiek tiek priekyje. Ir visas įdomumas tame, kad maždaug mums virš galvų tas, kuris skrido atsilikęs, apsisuko ir nuskrido tiksliai atgal, o prieky buvęs nekeitė krypties. Tai man iki šiol neaišku, labai keistai pasirodė. Negi lėktuvas taip keistų kryptį? Bet be susidomėjimo tokiu keistu maršrutu nieko daugiau nejutau. Dar yra pasakojęs artimas žmogus, kaip matė, kad iš už netoli esančio miškelio pakilo šviesa, tokia kaip motociklo ir nulėkė šiaurės kryptim biggrin.gif
Nemanau, kad čia nuoroda į piktumą schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2011 12 21, 14:04)
Pavyzdžiui, tarp Mongolijos budistų labai populiarus ritualas, kurį dar 12 amžiuje sukūrė moteris, Tibeto joginė, Mačig Labdon.

Šaukiamasi dvasių ir dėmonų, o paskui atiduodamas jiems savo kūnas  pasisotinti.

Arba kai Buda netikėtai pradėjo sakyti pamokslus kviečiančius ištvirkauti, tenkinti savo visas aistras, vogti, plėšti, nužudyti savo tėvus, mokytojus ir netgi užsiimti hanibalizmu, tai jo mokiniai pradėjo alpti išgirdę tokius pamokslus.

Be abejo, kad visos tos praktikos vyksta viduje, pscihikoje ir jokiu būdu negali išsivęržti į įšorinį pasaulį.

Tai galima sulyginti su gylios pscihoterapijos sensais, kurių metu siekiama išsilaisvinti iš destruktyvių, griaunančių gyvenimą pergyvenimų, siekiama išvystyti atjautos, gailestingumo jausmą , atsirišti nuo iliuzijos << aš >> ir t.t.

Visos tos praktikos būdavo griežtai įslaptintos, kad nebūtų neteisingai traktuojamos įvairiausių šarlatanų.

Visos baimės, siaubas, košmarai pscihikoje tokių praktikų metu yra siekiama transformuoti į malonumą, pasitenkinimą.
Nes siaubas yra neigimo signalas pscihikoje ir jis turi būti pašalintas.

Pavyzdžiui, kai aš kadaise 15metų atgal, buvau įnikęs į religiją ir meldžiausi už tuos, kurie man atrodė apsėsti, tai mane pradėjo naktimis nuo 23 iki 1val tame tarpe pulti tamsios jėgos, piktos dvasios.

Ir visa tai, tarpinėje būsenoje tarp miego ir budrumo, arba kitaip tariant trečioje savihipnozės stadijoje.

Pakaruoklius, vaiduoklius irgi matydavau tik toje tarpinėje tarp budrumo ir miego būsenoje, negalėdavau pajudinti kūno, nei rėkti, pilnai paraližuotas, matau kaip kariasi, jo gyvenimo kai kuriuos įvykius prieš karimasi ( ir viskas atitinka, pagal liūdininkus pažinojusius tuos pakaruoklius), paskui kai prieina prie mano lovos ir t.t.
Visus tuos siaubus ir košmarus ir net natūralų savo mirties išgyvenimą susitikimo metu su tamsos jėgomis transformavau į tokią palaimą, kad žodžiais nepapasakosi. Sulyginimui sakydavau, kad pajutau šventą dvasią fiziškai, kūnas tirpo tokiame malonume, emocijos tokios šviesios ir skaidrios, na nėra žodžių tam išreikšti.

Tokios ir panašios praktikos yra pavojingos, nes gali baigtis ir išprotėjimu.
Todėl senovėje praktikuojantys tantrą ilgai ieškodavo tinkamo mokytojo.  Šiandienine terminologija, tai talentingi pscihoterapiautai.
Ne knygose teorijų prisiskaitę, bet išgyvenę ant savęs ir sėkmingai išlindę.

Kas liečia būsenų pergyvenimą, kad viskas yra tik iliuzija, ar viskas yra mano sąmonė, tai esu bandęs tas būsenas perteikti žodžiais, užrašyti. Bet deja, greitai supratau, kad tai tik sau pačiam...

taip vyksta todel, kad mes negalim kistis i kitu gyvenimus, jie patis turi tvarkiti jos. taip pat yra karma kurie jie turi atidirbti fiziskai arba isissamoniti ir tokiu budu ja atidirbti. tad kartais geri norai padaro blogi. nes darai tai ka nesuvoki, t.y. blogi ir tuom atidarai praeimus visoms tamsioms 'jegoms' i tave. kaip matau supratai Vanduo tai, tik kitaip, savo budu. saunu smile.gif

ir dar ka noriu pasakyt- kad tos 3000m senumo praktikos ir budai, kartias visiskai netinka siam laikmeciui, nes gi niekas nestovi vietoj, keiciasi ir tai. todel eit i kapines ar 'atiduoti'save kazkam tai jau nedieviska seniausiai.
tesiog Buda turejio savo tiksla ir vizija kaip prabudinti zmones, kaip savai laikais Kristus, Moze, ar dabar Sai Baba, cia jiu budai.kiekvienas tinkantis ne kievienam ir ne bet kokiam laikmeciui.
cia kaip ir su joga ar cigunu, Japonijoi ji kitokia, nes kitos vibracijos ir magnetiniai laikai, ir t.t. ir kai ja atsiveza cia, ir bando identiskai daryti...
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2011 12 21, 14:10)
Hmmm... drsčiau nesutikti.

esminis zodis ten buvo nedraugiskus...
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2011 12 21, 15:04)

Šaukiamasi dvasių ir dėmonų, o paskui atiduodamas jiems savo kūnas  pasisotinti.

Skaičiau apie tą ritualą Ivanauskaitės trilogijoj, man ten taip gražu ir prasminga pasirodė, jinai aprašinėjo jauną paauglę, kuri nuo mažens atlieka čiodą. Tada skaičiau ir pavydėjau tai mergaitei biggrin.gif

Dėkui už atsakymą. Daugiau kaip ir neturiu ką pasakyti, gal tik tiek, kad pavydu kažkiek to šviesaus patyrimo.

dar paklausiu: ar esi skaitęs ar klausęs Vašista jogą?
Jei taip, tai ar paties patirtis sutampa su tuo, kas ten kalbama?

Ir dar paklausiu: kaip pats manai, kodėl gali būti tokia skirtinga patirtis, susijusi su malda? Man tai tikrai šviesi patirtis, atsiranda džiaugsmo daugiau, ramybės, nevaldomos mintys rimsta savaime, aplinkinius lengviau priimti ir pan. ir net ne maldos metu, o paskui, po to.. gal tiesiog kiekvienam savo, pagal subrendimo laipsnį, skirtingi giluminiai tikslai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 21 gruodžio 2011 - 13:28
vaiduokliai auuuuu kur jus???????????
cia tokia tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2011 12 21, 11:40)
sako, kad taip ir gyvenime, jei sąmonė atsikabina nuo ... net nežinau, kaip įvardinti, nuo individualaus savęs kaip atskiro vieneto suvokimo, viskas įgauna kitą prasmę. Viskas džiugina: netikrumas, nežinojimas, ateities neužtikrintumas, viskas įgauna kitą atspalvį ir teikia didelį džiaugsmą.
Gal ir aš nusišneku biggrin.gif

Nenusišneki. O taip ir yra.

Norbekovas duoda labai paprastą pavyzdį kas yra laimė. Tiksliai nepasakysiu, bet mintis tokia: jeigu nuotaika gera, tai netgi pravažiuojantis automobilis aptaškęs purvais džiugina, o jei nuotaika prasta, tuomet ir giedras dangus erzins.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti