klausimukas visoms: gal galit is savo patirties pasidalinti, kas is isvardintu produktu gali alergizuoti? as teoriskai kaip ir viska zinau, bet va praktiskai - tai jau neviltis kartais ima nuo to, kad tos bjaurybes demes vis atsiranda
taigi, mano maziaus meniu:
RYŽIAI
RUGIA
KALAKUTIENA
neriebi KIAULIENA (ja paskutine savaite ir vago)
KOPŪSTAI
BROKOLIAI (šaldyti)
KALAFIORAI (šaldyti)
ŠPINATAI (tik labai neseniai pradejom, šaldyti)
MĖLYNĖS
SPANGUOLĖS
OBUOLIAI (šitų jau savaitę nevalgo, nes savi baigėsi, turguje bobučių nebuvo, o is parduotuvės nenoriu pirkti)
KEFYRAS
VARŠKĖS SŪRIS (labai neseniai pradėjom bandyti, retai)
"CORN FLAKES" (jų sudėtis - kukurŪzai, druska ir cukrus, berods)
DUONA "RUGELIS" (sudėtis: ruginiai miltai, vanduo, druska, mielės) - beje, tai vienintelė duona Lietuvoje, į kurią neįeina kvietiniai miltai
ŽALIOJI ARBATA
RAUDONOJI ARBATA
va toks stai maistelis. gal kas turite pastebėjimų, kas galėtų netikti??
Jei alergiškas pieno baltymams, tai varškėje didžiausia jų koncentracija. Na ir teko girdėti, kad kai kuriuos alergizuoja net nuo obuolių, arba kai kurių jų rūšių. Dar pasitaiko ir alergija kukurūzams.