mums alergologė įdavė tokį lapelį-atmintinę, ko visai vengti ir kas alergizuoja rečiau
Joooo, Mirksniuk..... vargšai tie mūsų vaikai....
mažiukui ten kokiam metinukui dar gali neduot pavojingų produktų, o kaip nulaikyt dvimetuką
nori iš bendros lėkštės, neduodi - solo baisiausias
O kai nueini į svečius - neliepsi gi viską paslėpt
mums alergologė įdavė tokį lapelį-atmintinę, ko visai vengti ir kas alergizuoja rečiau
jei kam bus naudinga tokia info - galėsiu nurašyt
mums alergologė įdavė tokį lapelį-atmintinę, ko visai vengti ir kas alergizuoja rečiau
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 02 10, 08:54)
RYŽIAI
RUGIA
KALAKUTIENA
neriebi KIAULIENA (ja paskutine savaite ir vago)
KOPŪSTAI
BROKOLIAI (šaldyti)
KALAFIORAI (šaldyti)
ŠPINATAI (tik labai neseniai pradejom, šaldyti)
MĖLYNĖS
SPANGUOLĖS
OBUOLIAI (šitų jau savaitę nevalgo, nes savi baigėsi, turguje bobučių nebuvo, o is parduotuvės nenoriu pirkti)
KEFYRAS
VARŠKĖS SŪRIS (labai neseniai pradėjom bandyti, retai)
"CORN FLAKES" (jų sudėtis - kukurŪzai, druska ir cukrus, berods)
DUONA "RUGELIS" (sudėtis: ruginiai miltai, vanduo, druska, mielės) - beje, tai vienintelė duona Lietuvoje, į kurią neįeina kvietiniai miltai
ŽALIOJI ARBATA
RAUDONOJI ARBATA
RUGIA
KALAKUTIENA
neriebi KIAULIENA (ja paskutine savaite ir vago)
KOPŪSTAI
BROKOLIAI (šaldyti)
KALAFIORAI (šaldyti)
ŠPINATAI (tik labai neseniai pradejom, šaldyti)
MĖLYNĖS
SPANGUOLĖS
OBUOLIAI (šitų jau savaitę nevalgo, nes savi baigėsi, turguje bobučių nebuvo, o is parduotuvės nenoriu pirkti)
KEFYRAS
VARŠKĖS SŪRIS (labai neseniai pradėjom bandyti, retai)
"CORN FLAKES" (jų sudėtis - kukurŪzai, druska ir cukrus, berods)
DUONA "RUGELIS" (sudėtis: ruginiai miltai, vanduo, druska, mielės) - beje, tai vienintelė duona Lietuvoje, į kurią neįeina kvietiniai miltai
ŽALIOJI ARBATA
RAUDONOJI ARBATA
Iš visų čia išvardintų produktų nesu girdėjus apie sukeliamą alerginę reakciją tik- kalafijorai. Paguodžiau? O šiaip tavo vietoje atsisakyčiau kefyro bei varškės sūrio jei vaikas alergfiškas karvės pieno baltymui, bei Corn Flakes- brudas tikras. Raudonoji arbata irgi ne itin tinkama. Su obuoliais atsargiai, nebent jie lietuviški, kitu atveju susilaikyčiau.
QUOTE(Slapux @ 2006 02 14, 15:59)
Na, mes visi prisitaikėm prie mažiaus meniu. Pirmiausiai, tai jis nevalgo, jei ne tas pats, kas ir pas mus. Ten kokią grietinę įdedu kitiems atskirai, bet viską ruošiu pritaikytą mažiui. Todėl namie problemos kaip ir nėra. Be to, ko nėra ragavęs (pvz. šokolado, saldainių, pieno prod. ), tai ir nereikalauja arba lengvai nusivilioja kuo kitu, nes "dar esi mažas, kai užaugsi kaip brolis, tada galėsi".
Sunkiau svečiuose, bet maniškiui įmanoma įsiūlyti galimus produktus, nes negalimų yra nelabai daug. O saugomės pagrinde tik grynų pieno produktų, kitko, jei ir paragauja, nežiūriu labai griežtai. Nu, pabers gal, bet lengvai ir praeis.
O dėl rėkimų kai kažko nori, tai mums gydytoja liepė nerėkinti. Nes tie bėrimai - neurodermitas - dar ir nuo įsierzinimo padidėja. Todėl liepė arba nerodyti, ko negalima, arba, jei jau pamatė, tai duoti šiek tiek, o vėliau jau paslėpti.
Triusiena perku Vilniuj Akropolio maximoje, kitose maximose niekada nemaciau, ir dar: labai retai, bet kartais buna hyper rimi.
O kur jos gauti Kaune nezinau, gal kas kitas isduos paslapti
QUOTE(Raganėlė @ 2006 02 13, 21:33)
dar norėčiau paklausti mamyčių pagavusių produktus sukeliančius vaikučiams alergiją, ar visiškai praeina visi odos "negalavimai"?
Pries kokius 3 menesius, kai pradejau duot kvieciu kose (nepasiskaiciau literaturos pries pradedama duot
Na o dabar tai visa isberta panose, smakriukas. Karatais koks spuogelis atsiranda ant akiu voku. Dar buna ant ranku sulenkimu. Ir nebepagaunu nuo ko, atrodo, kad alergizuotu aplamai valgymas
tai va bijau džiaugtis ar tik tai, bet kad tikrai nuo kviečių alergizuoja tai įsitikinau, nes kokių 10 dienų nedavinėjau nieko kame jų yra, o šiandien vėl į košę įdėjau šaukštą kviečių gemalų, tai iškarti skruostai ir sužidėjo.
ir dar pastėbėjau, kad nuo prancūziško sūrio su riešutais suregavo (tik nežinau ar riešutai ar sūris, bet čia vakar pats labai norėjo ragauti, bet po kelių gabaliukų jau nebenorėjo) tai dėl tiek nestresuosiu, kad vaikų nieko neduot
triušį kaune perku pagrinde savanorių maximoj ir kas patinka kad ten yra gabaliukais, tai nešaldau o pastoviai šviežia, bet blogiausiai nežinau nuo ko priklauso, būna verdi daugiau kaip 3 valandas, o ji vis tiek guminė. dar kažkas sugeba nusipirkti Urmo bazėj, bet man nei karto nepavyko. patys mes esam zanavykų turguj pirke nutriją, tik čia blogiausia, kad reikia daug pirkti (o tai reiškia ir šaldyti, nes jos mėsa labai specifinio skonio, kaina buvo gal apie 13 Lt/kg)
šiaip esu be galo patenkinta "Basalio" kremu ir žandams
ir piniginei
ir dar pastėbėjau, kad nuo prancūziško sūrio su riešutais suregavo (tik nežinau ar riešutai ar sūris, bet čia vakar pats labai norėjo ragauti, bet po kelių gabaliukų jau nebenorėjo) tai dėl tiek nestresuosiu, kad vaikų nieko neduot
triušį kaune perku pagrinde savanorių maximoj ir kas patinka kad ten yra gabaliukais, tai nešaldau o pastoviai šviežia, bet blogiausiai nežinau nuo ko priklauso, būna verdi daugiau kaip 3 valandas, o ji vis tiek guminė. dar kažkas sugeba nusipirkti Urmo bazėj, bet man nei karto nepavyko. patys mes esam zanavykų turguj pirke nutriją, tik čia blogiausia, kad reikia daug pirkti (o tai reiškia ir šaldyti, nes jos mėsa labai specifinio skonio, kaina buvo gal apie 13 Lt/kg)
šiaip esu be galo patenkinta "Basalio" kremu ir žandams
QUOTE(Raganėlė @ 2006 02 14, 18:39)
triušį kaune perku pagrinde savanorių maximoj ir kas patinka kad ten yra gabaliukais, tai nešaldau o pastoviai šviežia, bet blogiausiai nežinau nuo ko priklauso, būna verdi daugiau kaip 3 valandas, o ji vis tiek guminė.
Niekada nesu pirkusi ir valgiusi triušio, bet kažkaip įsivaizduoju, kad turėtų būti panaši į vištiena. Tai ar reikia tiek laiko virti
QUOTE(Raganėlė @ 2006 02 14, 18:39)
triušį kaune perku pagrinde savanorių maximoj ir kas patinka kad ten yra gabaliukais, tai nešaldau o pastoviai šviežia, bet blogiausiai nežinau nuo ko priklauso, būna verdi daugiau kaip 3 valandas, o ji vis tiek guminė. dar kažkas sugeba nusipirkti Urmo bazėj, bet man nei karto nepavyko. patys mes esam zanavykų turguj pirke nutriją, tik čia blogiausia, kad reikia daug pirkti (o tai reiškia ir šaldyti, nes jos mėsa labai specifinio skonio, kaina buvo gal apie 13 Lt/kg)
šiaip esu be galo patenkinta "Basalio" kremu ir žandams
ir piniginei 
šiaip esu be galo patenkinta "Basalio" kremu ir žandams
vyras tada ir pirko Urmo bazeje, mesos turguje. toki maza miela triusiuka
"Basali" ir mes turim, tik mano maziui is kazkaip nelabai tiko, tai pati dabar po duso naudoju
QUOTE(Degutė @ 2006 02 15, 00:32)
Niekada nesu pirkusi ir valgiusi triušio, bet kažkaip įsivaizduoju, kad turėtų būti panaši į vištiena. Tai ar reikia tiek laiko virti
Ar ne nuo to ji ir pasidaro guminė? O kas tada naudingo ten lieka? Jaučiu, vien dėl tokio ilgo ruošimo laiko, nepirkčiau tokios mėsos 
tai aš ir norėjau pasakyt, kad nesuprantu nuo ko priklauso kad kartais labai greitai išverda pvz trupiti virš valandos užtenka ir labai gražiai mėsytę nuo kauliukų atšoka, o kartais verdi verdi ir jis vis tiek guminis, gal koks triušis pagyvenusio amžiaus
o šiaip mėsa labai skani, mėgstan visa šeimyna.
o actas sako kvapą nuima (nors , kad triušis be kvapo) ir paminkština pačią mėsą, bet vaikui aš jokių spec. priemonių nesiimu, tik išverdu paprasčiausiai.
Anksciau negalejom apsieiti be elidel kremo, vartojom ji diena is dienos
Dabar esam dekingi vienai forumietei-mamytei, kuri parekomendavo kita krema, ne toki kenksminga(?!), visikai naturalu is zoleliu. O poveikis panasus kaip elidelio.
Mums labai tinka rusiskas kremas "Boromed"(vaikiskas), tik jo yra pirkti Kalvariju turguj pas bobutes, kainyte apie 3 lt, bet kokybe ir poveikiu esu labai patenkinta
(piniginiu atzvilgiu taip pat
)
Mums labai tinka rusiskas kremas "Boromed"(vaikiskas), tik jo yra pirkti Kalvariju turguj pas bobutes, kainyte apie 3 lt, bet kokybe ir poveikiu esu labai patenkinta
mamytes, o jus homeopatiniu priemoniu nebandet, as skaiciau, kad nuo 1metuku jos kovoj su alergija labai efektyvios
ir dar klausimelis, toms, kuru vaikuciams skruostai zydi, per kiek laiko praeina
as vis dar pasimetus, ar mano burunduko tas zydejimas alergija ar cia tokia odos ypatybe (nes ir mano oda labai greitai parausta, lauke tai pastoviai braskine nosim vaikstau
)
ir dar klausimelis, toms, kuru vaikuciams skruostai zydi, per kiek laiko praeina
Mes kiek įmanoma stengiamės vengti šaldytų produktų. Vėlgi, nežinau, kiek yra tiesos, bet mano mama girdėjo, jog šaldyti produktai labiau alergizuoja. Pvz. jei brokolius ar kalafiorus perkate parduotuvėj, taigi galima kiekvieną kartą šviežių nusipirkti - nereikės šaldyti...
Triušį tai bandėm vieną kartą. Buvo vasara, ir Rusnė lakstė tik su pampersu. Tai pradėjo visas kūnas raudonuoti tiesiog akyse
, nors anksčiau berdavo tik kojytes. Maniau, kad gal koks triušis parduotuvinis "neekologiškas" pasitaikė. TIk neseniai viena draugė pasakojo, kad jos vaikiukas (beveik nealergiškas) valgė jos pačios tėvų užaugintą naminį triušį - buvo labai stipriai išbėrę. Taip kad ir mėsytę, kaip ir kitus produktus, reikia atsirinkti individualiai. Aš iki pusantrų metų duodavau tik liesą kiaulieną. Dabar jau po truputį visko bandom (net vištienos), atrodo (tfu tfu tfu) tinka.
Triušį tai bandėm vieną kartą. Buvo vasara, ir Rusnė lakstė tik su pampersu. Tai pradėjo visas kūnas raudonuoti tiesiog akyse








