Norinčioms pamatyti apsnigusį Paryžių teks nusivilti .. dabar va pati laukiu "Snieguotos žiemos" čia Lietuvoje, kad draugus galėčiau iš ten pakviesti.
Lotynų kvartalas man asmeniškai

ten 2 gatves į kairę ir pamatysit "bjaurų Paryžių). Gi kažkur šalia Naujininkų nuomotis nenorėtume .. (Naujininkai irgi "prie centro")
Metro žemėlapį informacijos centre duos jums bet kuris oro uostas, vis viena patarčiau įsigyti "Eyewitness travel PARIS" už en versiją mokėjau ~60lt, lt kalba bus apie 80lt. Bet patogumas neišsakytas, pasižiūri "kur esi" atsiverti kvartalo pavadinimą ir žinai ką "aplink" galima apžiūrėti

metro stoteles sužymėtos ir žemėlapiuose ir atskiras metro žemėlapis yra.
Iš nepatogių dalykų: dauguma jaunimo šneka angliškai, tik akcentas ir jų nenoras tą akcentą demonstruoti

Tikrai kitaip situacija susiklostys jei pats bandai su jais prancūziškai pradėti šnekėti, net jei su klaidomis

Bandžiau aš jiems išaškinti, jog noriu paragauti "prancūziškų" cigarečių, ir dar mėtinių, ir dar ne daugiau kaip 4g negerybes pakelyje. Pardavėja po to man pasakė kaip "korektiškai" to paprašyti prancūzų kalba

ir tokia laiminga buvo jog aš prancūziškai/angliškai su ja susikalbėti bandžiau. Tiesa sakius nesutikau tų "pasikėlusių" ir piktų paryžiečių, šypsena ir juos nuginkluoja.. beja lietuvaitės aukštos blondinės pas juos reta - irgi pliusas
Ah dar trumpas pasiūlymas del specifinio sezono: metro yra karšta, išeinant iš jo - skersvėjai, tai turėkit kažką ką įlipę į jį galėtumėt atsisegti, o išlipę užsimūturiuot, jei nenorit pajusti "metro vedinimo" arba tiesiog plaukus savo turėti prigludusius o ne besiblaškančius kaip šuns ausys jam iškišus galvą pro mašinos langą, stenkitės įsėsti į pirmus/paskutinius metro vagonus, jokiu būdu ne vidurinius (galit pabandyti palyginimui)

Nesinori gi gripo kokio kelionės metu ...
Restoranuose taip pat karšta, geriau po megztiniu turėti gražią bliuskę, nes didelė tikimybė kad "iki jos" teks išsirengti
Kiek pinigų imti pavalgyti tai aišku irgi sunku atsakyti, kaip jūs valgot ir kur apsistoję.
Aš kiekvieną rytą sažiningai ėjau crasonų pirkti ar šiaip kokių šiltų bandelių 0,7 eu už vieną, parduotuvės nedirba savaitgaliais normaliai, taigi susiraskit aplinkui iki kada pas jus jos dirba. Bus šokas parduotuvėse "brandų" tų pačių neturim, taigi ką rinktis praktiškai tik iš kainos ir įpakavimo galima spręsti

Kokias 15min ieškojau majonezo ... pavadinimas pas juos kitas .. iš "parduotuvinio" maisto siūlyčiau paragauti tepamo sūrio/varškės su agurkais (daaaaug geriau nei mūsiškės "ramos").
Kavinėse maistas tai kaip lietuvoj tik eurais (mesgabalis bus kokie 15eu prie elizejaus "lauku"). Porcijos didelės, aš salotų iki galo kartais neįveikdavau, taigi pirmas+antras+desertas = tikrai neįmanoma. Pasirinkti maitinimo įstaigą geriausia pagal kriterijų "nėra turistų", buvau palyginimui į turistinį restoraną nuėjus - ne tas pats