QUOTE(bala_nemate @ 2008 03 27, 14:40)
1. Oj, ne Versalio ir Defanso mums nepavyks šįkart pamatyt - turėsim pilnas tik 5 dienas.
na priklausomai kiek nuodugniai norėsite viską apžiūrinėti
Defanse tikrai poros valandų užtenka pasidairyti į dangoraižius, nebent norėtumėt supermarkete apsipirkinėti, tada daugiau reiks.
Mes Paryžiuje buvome prieš dvejus metus keturias pilnas dienas, tai viską spėjom apžiūrėti, ką suplanavę buvom ir daugiau, ir dar dienos išvyką susiorganizavom iš miesto (tik ne į Versalį, nes jame jau buvau buvusi, o į mano mėgstamo dailininko Monet sodą Giverny

).
QUOTE(alina @ 2008 03 27, 16:42)
2 diena: Luvras nuo atidarymo 9,00 iki uždarymo 18,00. Įspūdingas muziejus, kai kurias sales tik akimis apžvelgiau, neužteko laiko apžiūrėti įdėmiai kiekvieną eksponatą

Nesupratau turistų, kurie tik apibėgdavo "karštuosius taškus" Mona Lizą, Venerą ... man ten kiekvienas eksponatas vertas dėmesio, ir jeigu tik yra galimybė, reikėtų skirti nors vieną dieną.
aš esu iš tų, kurie Luvre tik apibėgo "karštuosius taškus" (nors buvau ten dukart)
nesu viduramžių ir naujųjų amžių tapybos mėgėja, man kur kas labiau patinka dailė pradedant nuo impresionistų (XIXa pabaiga), tai Luvre daug laiko ir nesinorėjo būti. Va d'Orsay - visai kas kita, ten galėčiau valandų valandas praleisti žiūrėdama į kai kuriuos paveikslus

(kaip ir kituose Paryžiaus muziejuose, kur Monet paveikslų yra - l'Orangerie ir Marmottan Monet

)
bet ir 'karštųjų taškų' apibėgimui Luvre reikia gero pusdienio - Venera vienam sparne, Napoleono apartamentai - kitame, Hamurabio kodeksas - dar kitur. Vien jau muziejaus dydis padaro įspūdį
QUOTE(Kimine @ 2008 03 27, 23:18)
1. Niekaip nesuprantu su ta rezervacija. Dairausi čia
http://en.venere.com. Mes važiuojam su vaiku,tai ieškau,kad būtu su vaikiška lovele,bet informacijos mažoka. O rezervacijai jau iškarto prašo kreditinės kortelės. Papasakokit man vargšelei smulkiau viską kaip ten yra. Ar jau taip ir nuskaito nuo kortelės pinigus nesusisiekę,nepasiūlę gal ką geriau
Dar norėčiau paklausti, o per šitą tinklalapį kas ar ieškojo viešbučio
http://www.cybevasion.com/ ?
esu užsakinėjusi viešbučių per abu tinklapius.
Venere.com, kaip ir dauguma kitų tinklapių, kortelės duomenų prašo tik rezervacijos patvirtinimui. Pinigų iškart nenuskaitys
Paprastai rezervaciją atšaukti galima net likus vos 2-3 paroms iki užsakytos datos be jokių baudų (dėl tikslesnių terminų reiktų konkrečiai pasitikrinti, skiriasi priklausomai nuo svetainės ir viešbučių). Jei neatvažiuosite ir nebūsite atšaukę rezervacijos, paprastai reikės sumokėti už vieną naktį - todėl ir reikia kortelės duomenų, kaip garantijos.
O susimokėsite atvykę į viešbutį (normaliuose viešbučiuose - išsiregistruojant)
Prieš porą metų viešbutį Paryžiuje užsakinėjau būtent per
Cybevasion.
Mūsiškis buvo Montparnase, va šitas:
http://www.cybevasio...rnasse_754.html
Pusryčių neužsakinėjom, brangoka - pigiau kokioj kavinukėj/užkandinėj papusryčiauti (mums dviems kainuodavo maždaug tiek pat, kiek viešbučio pusryčiai būtų kainavę vienam žmogui).
Viešbutis geroje vietoje, nors kiek toliau nuo pagrindinių turistinių objektų (bet Eifelio bokštą per savo kambario langą matėm

). Bet užtat visai netoli (gal koks 100 metrų) iki metro stotelės (ir vienos Paryžiaus geležinkelio stočių).