Įkraunama...
Įkraunama...

Mažai pienuko. Ką daryti?

Mamytes, kreipiuosi i jus, kadangi mums dar tik eina trecia savaite, o mes jau nebeuztenkamepienelio. Nusitraukineju, bet ir jo neuztenka, nes traukiuosi tik 3-4kartus per diena. Nezinau ka daryti. Pieno nera daugiau. Damaitinu misinuku Tutteli, bet pradesiu duoti Aptamil. Gaila, nes mamytes pienas toks vertingas, bet nera tai nera. Kaip jus tvarkotes su tuom?
Atsakyti
linkime pacio geriausio wub.gif
Atsakyti
erika, o kodel traukiesi pienuka?
Atsakyti
Žinok aš irgi bandžiau traukti pirmą mėnesį ir daviau po 70-100 ml., bet paskui neužtekdavo. Kad ir koks geras pientraukis, vistiek neištraukdavo. Nes dar bandžiau duoti dukrytei, tai ta dar turėdavo ką patraukti. Sako, kad vaikas vistiek geriau už betkokį pientraukį ištraukia.
Man, beje maždaug tokiu laiku (apie 4 sav.) irgi pieno žymiai sumažėjo sad.gif Tai dabar 2 kartus maitinu pienuku, 1 - mišinuku 2 kartus pienuku, 1 - mišinuku ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 26 sausio 2005 - 15:45
jei tik pradedi primaitint arba nusitraukinet, pieno automatiskai mazeja....tol mazes, kol visai nieko neblikt...
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2005 01 26, 15:52)
jei tik pradedi primaitint arba nusitraukinet, pieno automatiskai mazeja....tol mazes, kol visai nieko neblikt...

Nebūtinai pieno sumažėja, kai pradedi primaitint. Aš primaitinu nuo 3 savaičių ir dabar mano mažylei jau pusė metų, o pieno tikrai nemažėja. Reikia tik mamos pasiryžimo ir žinoti, kaip teisingai primaitinti. Man atrodo, pagrindinės taisyklės, kad pieno nesumažėtų yra - visada duoti pirmiausia krūtį, o paskui mišinuką ir geriausia buteliuko nenaudoti arba kuo rečiau, o mišinuką sugirdyti kitais būdais. Po maitinimo nusitraukti su pientraukiu. Ir dar reikia sekti, kad vaikelis neatprastų žįsti krūties, kai yra sotus, t.y., dažnai duoti krūtį kaip čiulptuką, kai nori tik pačiulpti, o ne valgyti. Ir pieno tikrai nesumažės, greičiausiai net padaugės thumbup.gif
Atsakyti
Nusitraukiu piena todel kad mano krutys didokos o maziukas neistraukia kiek jam reikia. Jis suvalgo po 100-110ml, o pas mane vienoje yra tik 50-30ml. Vaikas nepavalgo. Valgo kas 15 min. tai tikrai nera normalu. As pradedu nervintis, mane neramina tai, o viskas atsiduoda dar ir pienukui. As darau taip. Nusitraukiu ryte per pietus ir vakare, o nakti duodu misinuka. Ir kai neuztenka pieno duodu misinuka. Kruti jis ima ir meta, tada pradeda verkti. O mano spenelius nevalge ligonineje. Nemnau kad darau blogai. Nebeliks tai nebeliks, duosiu misinuku. Kazkodel manau kad dar priklauso ir nuo mamos noro maitinti krutimi. Kazkodel pas mane jo nera. Manau nera, nes vaikutis nuo pirmu dienu labai sunkiai eme kruti. Zinau kad kai kurios mane gal net ir smerksite kad taip darau, bet as rami, mano maziukas sotus , o ko dar reikia kad visi butu patenkinti.
Atsakyti
Norejau paklausti ERINOS, kiek kartu nusitraukineji pienuka?
Atsakyti
Niekas taves nesmerks... ax.gif pabandyk duoti pavalgyti is abieju kutu: pavalge 15 min is vienos is kart pasiulyk is kitos- gal pavyks?O tiek kiek nutrauki ir kiek pats isvalgo laabai skiriasi unsure.gif
O jei noro nera...tai svarbu kad vaikiukas sotus butu...laikykis 4u.gif console.gif
Atsakyti
na del nutraukto pieno galiu pakartoti visiems shimta kartu girdeta dainele: pientraukiu nutraukto pieno kiekis tikrai neparodo, kiek jo yra ish tiesu - kudikis visada ishtraukia daugiau.
pavyzdys: mazhiu maitinau iki 6 men tik savo pienu. o kai prireike pienelio pirmajai koshei, per vargus pritraukdavau 50 ml ish abieju krutu. ir niekaip neitikinsit manes, kad 6 men kudikis, normaliai priaugantis svorio, pasitenkina tokiu kiekiu pieno wink.gif
beje, pieno kiekis nuo krutu dydzhio nepriklauso. tik jeigu jos labai pritvinkusios, tada gali buti sunkiau zhysti - verta priesh maitinant nutraukti truputi, kad kudikiui butu lengviau.

erika, jei kudikis visai nezhinda, o tik nutraukineji, tai pienukas gali netrukus ir visai ishnykti. ypach, jeigu nutraukineji retai.
tavo mazhius kruti meta greichiausiai todel, kad ish kruties pienas bega ne taip lengvai kaip ish buteliuko.

niekas taves nesmerkia ir nesiruoshia, panashu, kad tu pati del to pergyveni...
sekmes.
Atsakyti
zinok, kad dar gal ne viskas prarasta. man pienas beveik isnyko kokiu 2 savaiciu vaikeliui kai buvo. visi - ir mamos, ir gydytojai - sake, kad jau jo tikrai nepadauges, kad nusitraukinejant pieno mazeja, tik vaikas sugeba gerai istraukti. taigi as pradejau primaitinti ir nusitraukineti po kiekvieno maitinimo. istraukdavau pradzioje juokingai - po 5 ar 10 gramu. o po to jo vis daugejo ir daugejo. dabar vaikui 4,5 menesio, o pieno jau 3 menesiai kai visiskai pakanka, net ir suniui atlieka. beda tik ta, kad kai pradejau primaitinti, tai po kiek laiko sunelis visiskai atsisake kruties ir dabar valgo tik is buteliuko. gal reikia ziureti, kokie zindukai, gal Avento atseit atkartoja motinos kruti, gal is ju valgydamas neatsisakys kruties. taigi as sakau, kas reikia laaaabai didelio noro maitinti savo pienu ir dar didesnio vargo ji nusitraukineti ne reciau kaip kas 3 valandos. manau, kad tas vargas atsipirks.
Atsakyti
Mielos amytes, kaip jums paaiskinti. Nezinau kodel bet tikrai jauciu kad paprasciau man nusitraukineti, o jau pradejau tai jau kaip nors. Atistiko taip, kad mano sunelis valgo kas 15 minuciu. Tai nera gerai. Man miela kad vaikutis pavalges, miega ramiai, o kaip ten bus toliau su tuo pienu tai nezinia. Neliks tai neliks. O jau nebe tie laikai kai reikedavo virti klijukus visokius. Duodu Aptamil dabar, o poto pienuka savo nutraukta. laiminga esu kad nors kiek yra.
Atsakyti