Įkraunama...
Įkraunama...

Mažai pienuko. Ką daryti?

Laba diena visoms,
noriu pasidalinti savo patirtim. Pries gimdyma buvau nusiteikus maitinti pati, o kursuose pas Semeta tik ir buvo snekama: "taip nebuna, kad pieno nebutu, tik reikia duoti kruti daznai ir pasigamins"... tai as taip optimistiskai ir buvau nusiteikus..nu va...gime dukra, pirmas dvi savaites istisai kabejo prie kruties, nemiegodavo, uzmigdavo tik nakciai (bet kaip paaiskejo veliau tiesiog is nusilpimo..); o as vis netikejau, kad pas mane pieno gali nebuti: gi visi semetos ir kitos maitinimo konsultantes choru kartoja, kad taip but negali, reikia noro ir viskas bus gerai. Pas mane to noro paciai maitinti buvo tiek, kad pas dukra pasirodo krito svoris (paaiskejo, kai pasverem), atsirado taip vadinamos bado ismatos, koncentruotas shlapimas, kas irgi rodo dideli vaiko neprivalgyma, nedaug truko ir butume ligoninen...
Gerai, kai viskas gerai, bet deja nevisad taip buna; dabar jau galiu apie tai ramiai kalbeti, bet nors ne - dar negaliu...tik skaudziausia, kad mamos ar konsultantes, kurioms viskas pasiseke, kad ir sunkiai gal is pradziu, bet vis tiek atsirado pieno, nekartotu: "reikia tik noro, daznai maitinti ir pan. ir pieno bus". deja.
man buvo labai skaudu, bet pamazu visa tai mazejo, kai maciau kaip mano mazoji auga, shypsosi, krykstauja biggrin.gif
Atsakyti
Atvirai pasakius mano noras maitinti nestumo metu buvo beprotiskai didelis. Tiekejausi ir tikrai zinojau kad pieno bus, kad duosiu savo lialiui pienuko ir jis augs didelis ir stiprus. Pirma savaite kankinausi juodai. Irgi va istisai prie papuko vaikiukas gulejo. Tik padedavau kai uzmigdavo tuoj vel imdavau nes pradedavo verkti. Jis valgydamas uzmigdavo. Taciau sotumo buvo nulis. Bandziau visaip ir maitindama masazuoti kruti kad subegtu pienas, ir nutraukti duoti is saukstelio, ir laikyti kiek jis nori, bet deja deja vaikuciui to buvo negana. O dabar esu tikrai laiminga. Nu skauda jam pilvuka,o kuriam vaikui to nebuna, juk tai ne lele. Bet matai ir zinau kad sunelis pavalges, pamyluotas mamytes ir tevelio, kurie nesinervina, pailsi. Ir tas auginimas pasidaro toks mielas ir nebevargina. Jus sakote, mano teta sake, kentek sukandusi dantis,o paskui bus gerai viskas. Pacioje pradzioje vaikuciui kaip tik reikia mielos, gerai nusiteikusios mamytes, o ne sedincios sukandus dantis. Todel as pasirinkau toki varianta. Nusitraukiu ir duodu kiek jam norisi, neuztenka- duodu misinuko. Mano gera nuotaika yr ir vaikucio gera nuotaika.
Atsakyti
As ilgokai "tariausi" su savo mazyliu del pienuko. Kai gime, pas mene irgi truko pieno, krutys buvo suskilinejusios ir kiekvienas maitinimas buvo tolygus ejimui i musio lauka. Pirmomis savaitemis pirmiausia duodavau kruti ir tik paskui misinio, ir maitindavau 6-8 kartus per para, bet dabar del to visai nesigailiu, o ir skausmas pasimirso (ko tik nepadarysi del tu atzalu).
Mano Meritui dabar jau beveik astuoni menesiai:super , o pieno turiu per akis ir vaikas stiprus ir tvirtas. Tikrai nepatarciau nutraukinet pieno, nes turiu pazistamu, kurioms nesulaukus ir dvieju menesiu tas pienas baigesi, o vaikai vargsai valgo misini ir tikrai gerokai prasciau atrodo uz tuos, kurie maitinami pienu sad.gif . Ir dar labai svarbu, neduoti jokiu papildomu skysciu ar kieto maisto be 4 - 5 menesiu, nes tai irgi mazina laktacija. JIems tikrai uztenka skysciu. Beja, geriau ir laktacija skatinanacia arbata, nezinau, ar ji padejo, bet tam kartui kiek ramiau budavo.
Dabar labai smagu, kai sunus nori valgyti ir pakeliui pasitaiko, pvz., mociute, tai tempia jos megztini ir bando issireikalauti pieno biggrin.gif . Labai smagus vaizdas.
Zodziu, siulyciau pasikamuoti, kad ir koks kosmariskas metas atrodo, bet paskui nereikia nei sildyti, nei tikrinti ar nesugedes, gali visur ramiai keliauti ir abu su vaiku busite patenkinti clap.gif
Atsakyti
As irgi ilga laika maitinau taip: pirma krutis, po to kiek truksta - misinys. Kokiu tik arbatu negeriau - nepadejo. Vienom padeda, kitom - ne. Va, pavyzdys, kad po kiek laiko atsiranda pieno, as irgi laukiau ir tikejausi, kad atsiras, bet deja ne.
Beje, nemanau, kad vaikai, maitinami misiniu, yra "vargsiukai". Galiu parodyti ne viena puiku, zvalu ir protinga vaika, maitinta misiniu. Ir kazkodel mano dukra niekam i vargsele nepanasi, o atvirksciai biggrin.gif linksma, nei per stora, nei per plona tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(katinai @ 2005 01 27, 16:27)
As irgi ilga laika maitinau taip: pirma krutis, po to kiek truksta -  misinys. Kokiu tik arbatu negeriau - nepadejo. Vienom padeda, kitom - ne. Va, pavyzdys, kad po kiek laiko atsiranda pieno, as irgi laukiau ir tikejausi, kad atsiras, bet deja ne.
Beje, nemanau, kad vaikai, maitinami misiniu, yra "vargsiukai". Galiu parodyti ne viena puiku, zvalu ir protinga vaika, maitinta misiniu. Ir kazkodel mano dukra niekam i vargsele nepanasi, o atvirksciai  biggrin.gif linksma, nei per stora, nei per plona  tongue.gif

Labai gerai tave suprantu, nes mano istorija praktiškai tokia pati rolleyes.gif Visą nėštumą galvojau, kaip maitinsiu vaikelį krūtimi ir labai daug skaičiau apie tai, ruošiausi. Todėl kai paskui mažiukė nuolat kabojo ant krūties ir rėkė, kažkaip vis tikėjausi, kad to pieno turi padaugėti, maitinau ištisai, net valgiau su vaiku ant papo doh.gif Buvo ir žindymo konsultantė, kuri tik patvirtino, kad viską darau gerai ir kad to pieno turėtų pas mane būti arba tikrai turėtų atsirasti, nieks nesuprato, kodėl jo nėra. Galų gale rezultatas buvo toks, kad 3 savaičių vaikui iki gimimo svorio dar trūko 200gr. Nors visa laimė tyrimai buvo geri, bet teko ir ligoninėj pagulėti cry.gif Dabar visada siūlau pasveri vaikutį, jei yra įtarimų, kad neprivalgo...Nes būna ir taip, kad to pieno paprasčiausiai neatsiranda. Aš ir dabar dar laukiu to stebuklo - gal ims ir padaugės pienuko, nors išbandžiau jau praktiškai viską unsure.gif
Atsakyti

Mamytes, mano lialiukas irgi tikrai nepanasus i vargsiuka, nu zinoma dar maziukas, bet..... Sesuo irgi nuo menesio misinuku valgydino, tai dabar jos dukrytei 3 metukai, o atrodo labai ir yra, netik atrodo, sveika mergyte. Cia tikrai kaip kam. Pirmom dienom mane net vyras valgydino,o as vaika. Namai buvo aukstyn kojom, as pavargus, pikta kad vaikutis neprivalgo, o dar skauda gimda traukiasi, skauda spenelius, galvos nebuvo kada issiplauti. Nagai buvo nesutvarkyti. Nu zinoma del lialiuko stengiausi buti kantri ir maniau kad vargas greit baigsis, deja deja.......neviskas taip visoms buna kaip visos teigiate. jei vaikutis valgytu 6-8 kartus tai butu buve super, o tada tiesiog kas 15 min. rekdavo. Mazai jam buvo tikrai.
Nusitraukinejimas irgi nera kaifas. Sunkus darbelis, atimantis laiko ir pastangu. Bet del savo maziuko as noriu nors kiek duoti savo pienelio.
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2005 01 27, 00:20)
Teisingai : ant mišinuko dėžutės parašyta kiek ten daug vitaminų,ant papo tokio užrašo nėr

Cia tai sauniai pasakei thumbup.gif wub.gif wub.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Okiek mililitrų pieno ar mišinukų turėtų per dieną gaut vaikutis nuo 0 iki 1 mėnesio?Man labai įdomu,nes pirmagimis labai blogai priaugdavo svorio.
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2005 01 28, 13:51)
Okiek mililitrų  pieno ar mišinukų turėtų per dieną gaut vaikutis nuo 0 iki 1 mėnesio?Man labai įdomu,nes pirmagimis labai blogai priaugdavo svorio.


Vaikuciai valgo labai ivairiai. maniskis suvalgo nuo 100 iki 130ml per diena. Misinuko suvalgo maziau nes jis riebesnis, nu tirstesnis nei pienas. sako kad yra normos bet kiekvienas vaikas valgo kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Erika_v @ 2005 01 28, 16:20)
Vaikuciai valgo labai ivairiai. maniskis suvalgo nuo 100 iki 130ml per diena. Misinuko suvalgo maziau nes jis riebesnis, nu tirstesnis nei pienas. sako kad yra normos bet kiekvienas vaikas valgo kitaip.



Nu čia tai bent. O kas nustatė kuris riebesnis? blink.gif

Anksčiau buvo paminėta keletas labai didelių nesąmonių. Taigi :

Nėra jokių bado išmatų
Apie tas tipo bado išmatas parašyta vienoje knygoje apie vaikų auginimą. Tik ta knyga 20 metų senumo,o perleistya pas mus prieš kelis metus. Neturi babkių lietuviai nusipirkti naujų knygų licenzijų tai ir perspausdina bredus visokius.O mūsų moterytės ir tiki rašto žodžiu. g.gif


Pirmas dvi savaites visų kūdikių svoris krinta
Tai normalus reiškinys. Svoris priauginėja per sekančias dvi savaites (trečią ketvirtą). Todėl šnekėti,kad čia vaiko svoris krentra,man pieno neužtenka ir t.t. ir t.p. daugių daugiausia juokinga. Dėl šios priežasties mamos labai dažnai duoda mišinukus.Ten riebiau,tirščiau ir vobšče geriau...Plius keltis nereikia dažnai,papų neskauda ir t.t.

Turėsiu laiko dar perliukų paieškosiu doh.gif
Atsakyti
Atvirai paskysiu kad knygomis netikiu ir zurnalu mamoms neperku, nes ten tokia reklama nu tokia reklama, tipo maitinkite motinos savo pienu, tik jis geriausias, bredas ir as tai, nes as va neturiu ir ka? as jau bloga mama? tiriu jaustis kalta kad neturiu, turiu jaustis nepilnavertiskai taip? nesamone. kas kaip moka tas taip ir augina, vienos su savo pienu, kitos su misiniu, trecios su dar kokiu tai klijuku. Mano vaikutis misinuka valgo 8 kartus per para, p o130 ml. Daktare sakop oj kaip daug, taip negalima, fi, kita daktare, mano mama, sako kad puikiausiai gali, bile tik valgo vaikas.
Atsakyti
Oi mamos tik nereikia pasakot kad pienukas dings nutraukinejant... Jie teisingai ir reguliariai nutraukinesi jo gali tik dar daugiau atsirasti - pati nutraukineju nuo 3 men ir iki siol vaikas misinuko neragaves, nors nuo puses metu i darba grizau sad.gif
O nutraukinet pradejau tik del to, kad labai neramus mano mazius buvo ir sesute prigasdino kad gal pienuko neuztenka + 500 g per 3cia men priaugo. Man atrode normalu, o daktarai jau issigando, pasiule nusitraukt. Pirmus kartus gal po 30 ml nusitraukdavau! blink.gif Jau ir pati issigandau, kad teks misinelius pirkt, bet pagalvojau, kad reikia gi patikrint ta teorija - kiek nutrauki tiek pasigamina. Tai kelias dienas kas pusvalandi vaikui siuliau, jei neimdavo - pientraukis dirbo ir vel toliau sau maitinau, tiesa jau nutrauktu pienuku, nes Avent ciulptukai jam buvo mielesni nei papukas (dabar jau atvirksciai smile.gif ). Tuo metu isgirdau apie 3 men krize, kai vaikui staiga prireikia daugiau pienuko, nei jo gaminasi - reikia nepult i panika ir islaukt tas kelias dieneles (na cia man sesute jau po visko papasakojo, kiek cia tiesos- nezinau). Ir dar manau, kad maniskis neeme kruties del to, kad pienas labai stipriai tekedavo, jis net springdavo, todel supykdavo ir nepavalgydavo.
Pradejus nutraukinet realiai maciau kiek vaikutis suvalgo ir tikrai zinojau, kad pienuko netruksta, taciau jis vis vien priauginejo po 400-500g, bei nebuvo ramus.. bet cia jau padejo masazai bei siek tiek isaugo jis ta dalyka - dabar kai savarankiskesnis, jau visai kitaip elgiasi ir tas piktumas ar neramumas del daugiau ar maziau aiskiu priezasciu pasireiskia.
O nestoras ir dabar - penktadieni sveremes tai tik 8,6kg. Ir svoris toks tik del jo labai didelio aktyvumo manau salyginai nedidelis, nes siaip visiskai sveikas ir linksmas vaikutis auga.
Atsakyti