QUOTE(Esha @ 2013 03 25, 23:49)
Dress code nustatymas vestuvese yra jaunuju susireiksminimas?
Tam tikra prasme taip
Jeigu nustatydami dress kodą pasako "coctail" arba "black tie", nieko blogo tame nematau, svčiui gal netgi lengviau orientuotis.
Visai kas kita kai paprašo apsirengti pvz pasteliniais spalvų tonais, na tai dar ne blogiausia, nes turi šiokią tokią pasirinkimo laisvę, na nebent neduok D, pastelinės spalvos žmogui netinka ir jis atrodys "be veido"
Bet kai jau paprašo kaip tiksliai apsirengti.. Man tai absurdas.. Kai pasako "mano šventė, aš noriu, kad visos merginos būtų apsirengę rūžavai, o vyrai pilkai arba mėlynai". Kažkodėl niekas per kitas šventes - jubiliejus ar pan.(nors ir pvz iškilmingai švenčiamas) niekas neliepia visus apsirengti pvz žalia spalva

Jei tavo šventė, nereiškia, kad visus ateinančius svečius gali aprėdyti kaip lėles, arba tiksliau marionetes, na arba jei tokie norai, tai prašom aprengti už savus pinigus, bet ir tai nereiškia, kad svečias žibės iš pasitenkinimo vilkėdamas, kas jam visiškai ne prie širdies. Pulkui tokie paliepimai ar bandymai suvienodint, tai dar dar, suprantama, bet visiems svečiams pasakyti dress code

Dauguma gali paskaičiuoti, kad paprasčiausiai nenorės pirkti viso aprangos derinuko, kuris jiems nepatinka, daug kainuoja+dar kitos išlaidos, ir nemaža tikimybė, kad žmogus į šventę neateis.
Man iki šiol labiausiai patikę vestuvės, kur jaunieji leisdavo apsirengti ką nori, kai kurie prieš tai pasiteiraudavo, ką nusižiūrėję rengtis, kai kurie net neklausdavo, ir žinote ką - faktiškai visi ateina gražūs, pasitempę, pasipuošę rūbais, kurie jiems patinka/tinka, nėra vaikščiojančių kaip fabrikinių dublikatų ir visi laimingi. Na bent jau taip mano aplinkoje, kiek ėjau per pastaruosius tris metus į ketverias vestuves. Savo vestuvėse šiemet ir nesiruošiu sakyti jokių dress code.