Įkraunama...
Įkraunama...

Naudojimasis vyrais

drinks_cheers.gif
Skaičiau tuos postus, atsimenu.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2005 04 11, 11:03)
Jei moteris dirba, studijuoja, augina vaikus ir randa kas ją išlaikytų arba tuokiasi dėl to, jog ji gyvens kaip inkstas taukuose tai pats paprasčiausias naudojimąsis..

Dalykas tas, jog, kaip viena astrologė sakė, meilė su pinigais labai susijusi, nes juos abu valdo venera. biggrin.gif Astrologija aš nesidomiu, čia tik šiaip parašiau smile.gif , bet su pirmuoju teiginiu sutinku 100%.
Pilnai tikiu, jog dabar susilauksiu daugybę kritikos, nes reikia turėt omeny, jog 50 metų mūsų visuomenėj buvo skiepijama, jog pinigai - tai blogis, blogis ir dar kartą blogis. Ir ištekėti už turtingo vyro yra blogai, nes princesės ilgai ir laimingai gyvena, ištekėję uz vargšo Jonelio, ar Jemelios kvailelio biggrin.gif /
O jeigu tu bendrauji su turtingais vyrais, tai jau, pasak ne kurių, tik dėl pinigų.
Bet mes juk pasąmoningai renkames vyrus stipriausius, gražiausius, geriausius ir pačius pačiausius. (Taip gamtos surėdyta). O juk jei vyras turtingas, tai už to dažniausiai slypi tokios be galo žavios savybės kaip protas, atkaklumas, ryžtas, valia ir t.t. Žodžiu tos, už kurias įsimylima. Taigi, Katytė labai teisingai rašo, jog ji bendrauja ne del pinigų, jai tie žmonės įdomūs.
Ir ar vyras, kuris padaro taip, jog moteris gyventu kaip inkstas taukuose nevertas meiles?
Taigi pamilti vyrą už gražias akis yra moralu, o pamilti už storą piniginę jau ne?
O, jeigu tu pamilsti vyra už tai, jog jis tau suteikia turtingą gyvenimą tai naudojimasis ar jau nebe? Ką jūs manote apie tai, a?

Atsakyti
Na, as neisivaizduoju tokio dalyko - "pamilti uz pinigines stori" arba "pamilti uz sotu gyvenima". Tokiu atveju, is viso nereiketu vartoti zodzio "meile". Ar jus mylite, pavyzdziui, savo busta, o savo automobili? Na, tai cia kazkas panasaus. Visiskas zmogaus nudaiktinimas, kitaip nepavadinciau. As suabejociau aplamai tokio zmogaus (kuris "myli" uz pinigus) gebejimu myleti. Na, o kas bus su tuo zmogumi (tariamu jusu "mylimuoju"), kai jis (visko gyvenime buna) viena diena neteks to gerbuvio? Ar ismesite ji kaip suvartota produkta? Geriausiu atveju, cia galima kalbeti apie meile sau ir savo poreikiu tenkinima.
Atsakyti
QUOTE(roof @ 2005 04 11, 13:48)
Na, as neisivaizduoju tokio dalyko - "pamilti uz pinigines stori" arba "pamilti uz sotu gyvenima". Tokiu atveju, is viso nereiketu vartoti zodzio "meile". Ar jus mylite, pavyzdziui, savo busta, o savo automobili? Na, tai cia kazkas panasaus. Visiskas zmogaus nudaiktinimas, kitaip nepavadinciau. As suabejociau aplamai tokio zmogaus (kuris "myli" uz pinigus) gebejimu myleti. Na, o kas bus su tuo zmogumi (tariamu jusu "mylimuoju"), kai jis (visko gyvenime buna) viena diena neteks to gerbuvio? Ar ismesite ji kaip suvartota produkta? Geriausiu atveju, cia galima kalbeti apie meile sau ir savo poreikiu tenkinima.

Na, tarkim, aš myliu ne už pinigus, bet už protą, apsukrumą, ryžtą, valią, veiklumą. Tokį žmogų, kaip taisyklė, lydi pinigai. Ir jei toks žmogus staiga to gerbuvio netenka (na, gali gi ištikt nesėkmė), tai turėdamas tokias būdo savybes, jis neilgai trukus sukurs kitą gerbūvį ir pasimokęs iš savo klaidų (nes protingas), dar gausesni. Taigi viskas čia labai susiję. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(artev @ 2005 04 11, 14:11)
Na, tarkim, aš myliu ne už pinigus, bet už protą, apsukrumą, ryžtą, valią, veiklumą. Tokį žmogų, kaip taisyklė, lydi pinigai.  Ir jei toks žmogus staiga to gerbuvio netenka (na, gali gi ištikt nesėkmė), tai turėdamas tokias būdo savybes, jis neilgai trukus sukurs kitą gerbūvį ir pasimokęs iš savo klaidų (nes protingas), dar gausesni. Taigi viskas čia labai susiję. wink.gif

Va su tavim tai aš sutinku 100 proc. Visos čia švaistosi tokiomis frazėmis, kad tipo kodėl niekas nemedžioja neturtingų vyrų, kodėl rūpi tik pinigai ir t.t... Bet aš net nežinodama, ar žmogus turi pinigų, ar ne, negalėčiau įsimylėti nevykėlio, kuris jų neturi ir neturės. Ir ne todėl, kad man rūpėtų jo pinigai, o todėl, kad tokie nevykėliai man paprasčiausiai neįdomūs kaip asmenybės. Nesuprantu, ką aš galiu veikti su vyru, kuris neturi pakankamai smegenu, kad sugalvotų, iš kur paimti pinigų, tai ką aš su juo kalbėsiu? g.gif Man nereikia sukrauto kapitalo ir t.t..., man reikia matyti, kad žmogus bapkių stengiasi gauti ir moka jas daryti. Dar svarbus bruožas, kaip jis elgiasi su pinigais, ar moka juos taupyti , ar ne. Ir jei vyras neatitinka šiųi bruožų, jis man atrodo kvailas, o su kvailiais neprasidedu.
Atsakyti
QUOTE(artev @ 2005 04 11, 14:11)
Na, tarkim, aš myliu ne už pinigus, bet už protą, apsukrumą, ryžtą, valią, veiklumą.

Tai cia jau ir yra esminis skirtumas. smile.gif Tu myli uz tam tikras savybes, kurios bet kokioje gyvenimo situacijoje neisnyks. Ir visiskai pritariu tokiai meilei, nes cia isimylima ASMENYBE uz tai kokia ji yra, o ne uz tai ka (materialia prasme) ji turi. O pinigai ir protas, deja, ne visada susije. Tikrai teko matyti nemazai (nesupykit uz isireiskima) tokiu buku "aukso puodu"...
Atsakyti
QUOTE(roof @ 2005 04 11, 14:41)
Tai cia jau ir yra esminis skirtumas. smile.gif Tu myli uz tam tikras savybes, kurios bet kokioje gyvenimo situacijoje neisnyks. Ir visiskai pritariu tokiai meilei, nes cia isimylima ASMENYBE uz tai kokia ji yra, o ne uz tai ka (materialia prasme) ji turi.

Na, tai vadinasi, jei aš tą asmenybę myliu, tai leisti jo pinigus moralu, o jei ne, tai nemoralu. g.gif O jeigu aš jam jaučiu begalinę simpatiją ir jis man įdomus? O jeigu aš, leisdama jo pinigus jį įsimylėsiu?
O sugebėjimas aprūpinti šeimą arba sugebėjimas uždirbti pinigus, juk irgi yra savybės. g.gif
Atsakyti
Kongenialu,kaip pasakytų vienas veikėjas iš klasika tapusio filmo...

Tema - NAUDOJIMASIS, ne meilė. Svarstėm apie tai, moralu ar ne, gerai ar blogai yra naudotis vyru, konkrečiai- jo pinigine. Įdomu būtų ir tai,už ką mes galime pamilt, bet kaip tai susiję su šia tema?
Atsakyti
Na, jauciu, kad mes nesusikalbame smile.gif Esme - poziuryje i zmogu. Prie ko cia tie pinigai - siandien jis turi, rytoj gal nebetures, paskui vel tures, jei turi galva... Esme - ar zmogus reikalingas toks, koks jis yra, ir gera su juo todel, kad tiesiog gera, ar jis reikalingas tik kaip koks daiktas isnaudojimui... Nesvarbu, koks tas isnaudojimas bebutu: materialinis, seksualinis, socialinis, ir ar reikalinga tik ta komfortiska aplinka, gerbuvis, kuri jis gali duoti... Apie tai kalba...
Atsakyti
Vienas dalykas yra mylėti (bent jau kažkiek žavėtis) vyru, sangulauti su juo ir būti jo išlaikomai. Bet Katytė rašo, kad ji turi ne vieną tokį. Netgi jei daryti prielaidą, kad vieną ji myli, reikštų, kad kito ji nemyli, nes tikrai mylint vieną žmogų su kitu juk nesidulkinsi. Šeimoje - ten net ir nesant didelės meilės galima suvokti tai kaip "pareigos atlikimą", bet šiuo atveju juk apie šeimą nekalbame.
Va kur šuo pakastas. Man tai paduoda prostitucija, kad ir į kokį dailų popieriuką tai suvyniotum. Kitas dalykas - mano požiūris į ją. Pavadinkim kad jis yra normalus: tu sumokėjai, aš atsidaviau ir jokiu deklaratyvių jausmų. Aš labai abejoju, ar Katytė savo vyrams sako: "na tu man dzin, svarbu kad esi įtakingas, kad pinigų turi ir jų man negaili". Manau, kad jei taip sakytų - vardu bau ar ilgai lydėtų, nes prie tokių vyrų ne tik 25-mečių, bet ir 18-mečių eilutės laukia. Kurios tarp kitko dar nėra įvaldę lupikavimo meno schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(artev @ 2005 04 11, 11:19)
Tikrai labai idomu! g.gif
Vat as skaitydama sia tema, Katyte butent tokia ir isivaizdavau.
O kitoje barikadu puseje zeme arusiu, juodom panagem, nepatenkintu, tulzim besitaskanciu bobeliu tabunas. biggrin.gif  Na, pagal ju rasymo stiliu, tai vaizdelis apie jas susidaro ne koks.  Nenuostabu, jog vyrams nusibodo... Na, nebent Voveriukui, tokios patiktu... blink.gif

Nežinau, ką turėjai mintyse minėdama žemę arusių, juodom panagėm ir nepatenkintų bobelių tabūną, bet aš besiekadama trečio diplomo ne už turtingų vyrų pinigus ir turėdama pakankamą išsilavinimą savęs tokia nelaikau - panagės mano švarios, manikūrui pinigų užtenka, žemės nei ariu, nei akėju, o kad esu nepatenkinta tokiomis, kurios naudojais vyrų piniginėmis kad jų nekenčiu - tai jau mano reikalas, mano problemos, bet aš noriu būti išgirsta ir noriu pasakyti savo nuomonę... Kiekviena "Katytė" renkasi pagal savo išgales - kuriai reikia turtingų verslininkų, o kuriai užtenka ir vidutinio valstybės tarnautojo, bele pakraipius savo subinikę gali iš jų kažką išgręžti... galbūt taip griaudama šeimą, palikdama vaikus be tėvo vien dėl savo ir savo vaiko gerovės - ji nekuria, ji tik naudojasi ir griauna.
Pavyzdžiui mano gyvenimo credo - ne griauti ir naudotis kitais, o kurti pačiai.
Atsakyti
QUOTE(roof @ 2005 04 11, 15:49)
Na, jauciu, kad mes nesusikalbame smile.gif Esme - poziuryje i zmogu. Prie ko cia tie pinigai - siandien jis turi, rytoj gal nebetures, paskui vel tures, jei turi galva... Esme - ar zmogus reikalingas toks, koks jis yra, ir gera su juo todel, kad tiesiog gera, ar jis reikalingas tik kaip koks daiktas isnaudojimui... Nesvarbu, koks tas isnaudojimas bebutu: materialinis, seksualinis, socialinis, ir ar reikalinga tik ta komfortiska aplinka, gerbuvis, kuri jis gali duoti... Apie tai kalba...

Esmė ta, jog čia svarstomi du kraštutinumai: juoda ar balta. Bet savo postais noriu pasakyti jog gyvenime dar egzistuoja visa skalė įvairiausių pilkų tonų. Juk Katytė rašė ir apie dvasinį orgazmą ar kažką tokio. Taigi tokiose situacijose labai retai, mano nuomone, būna taip, kad žmogus reikalingas tik kaip koks daiktas, išnaudojimui. Kažkokie jausmai apart viso to irgi egzistuoja ax.gif
Atsakyti