Bulvių kotletukai su mėsyte 
 
 kotletams:800g.bulvių,50g.miltų,
50 g krakmolo,
2kiaušiniai,
sviesto,
muskato,
juodųjų šviežiai maltų pipirų,
druskos 
 
 Mėsos garnyrui:600g kiaulienos file,
250g.pievagrybių,
300ml.mesos sultinio,
200ml. grietinėles,
120ml. baltojo vyno,
citrinų sulčių,
aliejaus,
šaukštas maltų raudonų saldžiųjų paprikų,druskos 
 
 Puošti žalumynų
Bulves nuskusti,nuplauti,stambiai sutarkuoti.Tarkius nuspauskite per merlę Įmuškite kiaušinius,berkite miltus ir krakmolą. 
 
 Gardinkite muskatais,pipirais.,sūdykite ir išmaisykite.Iš masės formuokite kotletus,kuriuos iškepkite svieste 
 
  Kiaulieną nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelįmis ,paruoštus pievagrybius padalinkite  riekelėmis per visą plotį ir apšlakstykite citrinų sultimis 
 
 Svogūną supjaustykite  siaurais griežinšliais.
Mėsa apkepkite karštame aliejiuje išimkite paskaninkite saldžiosiomis paprikomis ir druska.
Tame paciame aliejuje paskrudinkite  svogūnus berkite  pievagrybius,kai apkeps pilkite sultinį,grietinėlę ir vyną 
 
 Gardinkite prieskoniais ir druska.Galiausiai sudėkite mėsą .
Troškinkite10min. 

 Ant bulvinių kotletų pilkite mėsos troškinį,puoškite žalumynais. 

 Skanu su raugintais agurkais. 
