Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikiukui padidėjęs vienas galvos skilvelis

Tai štai šiandien darė echoskopiją klinikose, pasirodo, viskas normos ribose, o aš taip pergyvenau ir nemiegojau kelias savaites iki echoskopijos, o pasirodo visai be reikalo...
Nes kai man pasakė, kad lyg ir padidėję, skubiai siuntė į klinikas, bet ten pasakė, kad man jau 22 savaitės ir kad ir kas bebūtų, vaisiaus pašalinti nebegalės ir šalintų, tik jei iš viso nebūtų smegenų, tai laukiau 3 savaites eilėje iki echoskopijos, su drebenčia širdim važaivau tą dieną, kaip į katorgą. Ir laukdama eilėje prie durų (o atvažiavau anksčiau), ne ką mažiau išgyvenau, nes viena panelė išėjo iš kabineto apsiverkusi, galvojau, ir man ne kitaip bus, kai išgirsiu, ką man pasakys. Buvau nusiteikus blogiausiam, nes apie tą ligą turėjau visą informaciją ir aišku, apie jos pasekmės,o pasekmės neguodžia, nes iki 30 savaitės pavojingiausia, kai būna padidėję skilveliai, nes smegenų skystis - livoras spaudžia smegenis ir jos negali normaliai funkcionuoti ir vystytis, to pasekmė yra įvairaus laipsnio protinis atsilikimas. Kai skilveliai padidėja po gimdymo, tai dar nėra blogiausia, išgydoma, o kai įgimta, tai baisu, taigi taip išgyvenau tris savaitėles, todėl niekam nelinkiu to patirti.
Kai pagalvoji, tokie įtarimai gali visiškai apversti gyvenimą aukštyn kojom, taip kaip man buvo tas tris savaitėles.
Stiprybės, laikykitės.
Atsakyti
Mums dabar 23 sav, nustate padidejusi viena skilveli 10,6mm, labai neramu paskyre stebejima, sekantis echo liepos 15d. Gal esate kuri su tuom susidurusi, mane ypac neramina kaip bus su lelium iki gimimo, kai jokio gydymo negali buti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(linele.m @ 2008 06 28, 19:53)
Mums dabar 23 sav, nustate padidejusi viena skilveli 10,6mm, labai neramu paskyre stebejima, sekantis echo liepos 15d. Gal esate kuri su tuom susidurusi, mane ypac neramina kaip bus su lelium iki gimimo, kai jokio gydymo negali buti  verysad.gif


iki gimimo jokio gydymo negali būti, belieka laukti ir tikėtis, kad daugiau nedidės...
Atsakyti
Nejaugi niekas nesusidure su sita problemele g.gif
Mums dare MRI ir jo metu skilveli ismatavo 9.3 mm, o vakar vel dare echo tai jie ismatuoja 11mm. Aisku MRI yra daug tikslesnis, bet vistiek neramu, nes paskutini karta echo ismatavimas buvo 10.6mm.
Butu gerai su kuo patirtimi pasidalyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linele.m @ 2008 07 16, 13:55)
Nejaugi niekas nesusidure su sita problemele  g.gif
Mums dare MRI ir jo metu skilveli ismatavo 9.3 mm, o vakar vel dare echo tai jie ismatuoja 11mm. Aisku MRI yra daug tikslesnis, bet vistiek neramu, nes paskutini karta echo ismatavimas buvo 10.6mm.
Butu gerai su kuo patirtimi pasidalyti  doh.gif


dabar bijau pameluoti, bet kai mums darė 24 sav. echo, tai buvo 4,3 ar 5,3 mm, tai sake norma...
Papildyta:
QUOTE(kroska19 @ 2008 07 16, 14:16)
dabar bijau pameluoti, bet kai mums darė 24 sav. echo, tai buvo 4,3 ar 5,3 mm, tai sake norma...


o ką gydytojai sako?
Atsakyti
Maniškiui dar pilvelyje irgi buvo vienas skilvelis padidėjęs, tik neatsimenu skaičių. Tai irgi nervinausi daug. Kai tik gimė, tai per pirmą parą echoskopą darė ir kitus tyrimus. Bet viskas susinormalizavo per pirmą mano zuikio gyvenimo mėnesį be jokių vaistų. Ir jokių pasekmių visai neliko. Manau, tai labai individualu su tais padidėjimais, vieniems dingsta viskas, o kitiems progresuoja. Linkiu visoms tikėtis visko geriausio savo lėliukams.
Atsakyti
Mano 23 sav. vaikucio vienas skilvelis 9 mm, kai vidurkis yra 7 mm su trupuciu. Tie 9 mm yra keli mm nuo virsutines ribos.... einu is proto antra diena... kita savaite vel einu pas gydytoja, vel echo.
Mamytes, kurios pasakojote panasias situacija gal galite papasakoti kaip jums sekasi? Kur info ieskoti apie tai? Aciu is anksto.
Atsakyti
Mane irgi prigasdino,kad vienas skilvelis padidejes,greit eisiu tirtis issamiau. Labai bijau,bet kartu ir labai tikiuosi ,kad viskas bus gerai.Jei kas turi informacijos- prasom dalintis 4u.gif labai reiketu palaikymo unsure.gif
Atsakyti
Man taip pat prieš dvi dienas per echoskopiją buvo pasakyta apie padidėjusį skilvelį (dabar mums 26ios savaitės). Gydytoja sakė, kad kadangi laukiamės berniuko, tai kol kas pergyvent nereikėtų. 30tą savaitę vėl eisiu į echoskopiją "galvos smegenų kontrolei". Nėra tikriausiai dabar minutės, kad negalvočiau apie tai, kas būtų jei viskas pakryptų blogąja linkme.
Labai įdomu būtų jei atsilieptų mamytės, kurios jau po gimdymo, bet jų mažiukams irgi nėštumo metu nustatytas padidėjęs skilvelis.
Atsakyti
Gal kiek paguos, kad kai mes ruošėmės eiti 20 sav. skano, ginekologė kaip tik įspėjo nepulti į paniką jei ką nors ne taip ras, nes neretai būna ir taip kad gerai nemato, todėl tenka ir vėliau į visokius tyrimus vaikščioti ir gadinti nervus. smile.gif
Atsakyti
Zinokit labai daznai buna taip ,kad gydytojai klysta.Kaip pavyzdziui mano atveju..Taip nervinaus o pasirodo jis visai nepadidejes.O be to girdejau ,kad nors jis ir buna padidejes,bet nieko blogo tai nereiskia,pagimdo vaikuti ir viskas jam gerai buna.Tad geriau nereikia labai nervintis,kad ir kaip tai sunku.Jei tiketi - tai ir viskas bus gerai.
Atsakyti
sveikos mamytes, pradziai visoms nerimaujancioms po baliona 4u.gif
mums dabar eina 33 savaite, pirmuoju echo, tada buvo 17 savaiciu, gine nustate padidejusi skilveli. Puole raminti ir sake kad taip buna ir kad vaikiukam iki 26 savaites skilveliai susinormalizuoja. Kita echo dare po poros menesiu, bet ne velnio niekas negerejo o proporcijos tik didejo verysad.gif Jau ir pati gine puole i panika, tai siunte mus i Kauna, pas neva labai patikima gydytoja. Kaip bebutu keista anas praziurejes i vaikeli monitoriuje gal koki gera pusvalandi pasake, kad neiko bloga nemato. I kausima kodel tuomet mato mano gine, atsake kad taip gali buti del pacio echo aparato nesuderinimo arba kad echo darytas ne tuo kampu tai yra ne is virsaus o is sono (net nezinau kaip paaiskint is pakausio ar kaktos, o ne nuo virsugalvio) ir pan., i dideles diskusijas tuo klausimu nesivelem. Pasake, kad 28 savaiciu dar karta pasitikrinciau pas savo gine. Vis tik kirmina dusioje paliko. 28 savaiciu per echo apziura gine visgi mate blogumus verysad.gif, bet labai kategoriskai buvo isitikusi kad viskas cia gerai doh.gif ( nes anot jos atsakyme taip parasyta). Na o dabar kai buvau 32 sav echo viskas stebuklingai pagerejo, nieko jau ji nebemate, nei pasidejusiu skilveliu, nei daryniu panasiu i cistas. Zodziu zinios dziugios. Nerasysiu kiek man nervu tai kainavo, puikiai zinau kaip jauciates.
Atsakyti