Įkraunama...
Įkraunama...

Mononukleozė

Sveikos mamytes,
Siandien ir mums teko isgirsti itarimu del sios ligos. Dukrytei 1 metukai ir 9men. prasidejo sirguliuoti pries koki menesi, sloga, kosulys, bronchitas, sugereme antibiotikus, po to lygtais pagerejo. Temperaturos beveik nebuvo, pries sav vel pradejo pakoseti ir sloga, nieko negydeme tik inhaliacijomis, situacija pagerejo, taciau vakar nei is sio nei is to pakilo temperatura virs 38, ir siandien taspats, pasidareme kraujo tyrimus, ir itaria sia liga, po savaitgalio darys mikroskopini kraujo tyrima siai ligai nustatyti, ir tada bus jau tiksliai aisku. Labai tikiuosi , jog tai ne sis virusas o tik siaip koks virusiukas unsure.gif
Sekmes visiems ligoniukams 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Siandien ir mums teko isgirsti itarimu del sios ligos. Dukrytei 1 metukai ir 9men. prasidejo sirguliuoti pries koki menesi, sloga, kosulys, bronchitas, sugereme antibiotikus, po to lygtais pagerejo. Temperaturos beveik nebuvo, pries sav vel pradejo pakoseti ir sloga, nieko negydeme tik inhaliacijomis, situacija pagerejo, taciau vakar nei is sio nei is to pakilo temperatura virs 38, ir siandien taspats, pasidareme kraujo tyrimus, ir itaria sia liga, po savaitgalio darys mikroskopini kraujo tyrima siai ligai nustatyti, ir tada bus jau tiksliai aisku. Labai tikiuosi , jog tai ne sis virusas o tik siaip koks virusiukas unsure.gif
Sekmes visiems ligoniukams 4u.gif
Aciu Dievui nepasitvirtino mums si liga, todel noriu nuraminti visas mamytes kurios tiklsiai dar nezino tikslios diagnozes. Mums visi simtomai buvo budingi siai ligai, paskaiciusi si foruma buvau isitikinusi jog ir mus aplanke sitas "geris" taciau tai buvo siaip virusiukas. thumbup.gif
Atsakyti
Mums taip pat siandien patvirtino mononukleoze.Is pradziu net nieko neitariau,paprasciausiai uzgulusi buvo nosyte,tik paskui pakilo temperatura iki 37,7,siai dienai jau ir iki 38.Padideje limfmazgiai.Vaistu jokiu neskire,tik purskalo i nosyte,sake valyti nosi juros vandeniu.laimei,kad gydytoja is kart itare sia liga ir is karto paderm tyryma.Ziuresim kaip bus toliau.
Atsakyti
Stiprybės mamytes jums slaugant mažuosius ligoniukus ir greito "išsikapstymo" iš šio bjauraus viruso. Man 31 metai ir aš taippat šiuo metu kovoju su Baro Epšteino virusu, mano atveju jis patvirtintas 100% infektologes, teko ir ligonineje infekciniame skyriuje paguleti 7d. ant lšaliniu. Dabar jau 2 menesiai su juo kovoju, bet dar ne pabaiga. O prasidėjo jis viso kuno kaulų ir raumenų skausmu, atrodė kaip gripinis viso kuno skausmas, temperatūra laikėsi mėnesį 37.3 pakildavo po pietu, krėsdavo šaltis netrukus ėmė skaudėti gerklė ir galva (tesėsi 3 savaites), o vaistai jokie nepadėjo, begalinis silpnumas, visiskai praradau apetitą, nebegalėjau net vaiku pasirūpinti, akys patino,oda pagelto, o mano gydytoja net neitare sio viruso, visa menesi siuntinėjo pas kitus gydytojus:( dėl kojų skausmų siuntė venu echoskopui, po to pas neurologa), o kraujo tyrymo net negalejo padaryti per menesi. Taigi mamytės prašykite kraujo tyrimo, kuris patvirtina ar paneigia si virusą. Po mėnesio vaiksčiojimo per daktarus ir pakliuvus pas pavaduojančią daktare išaiskejo kas su manim darosi, kraujo tyrymas žinoma parodė didžiulius kepenų rodiklių nuokrypius, o echoskopas didelį blužnies iždidėjimą, limfmazgiai taip pat padideję buvo tiek kakle, tiek pažastyse. Jau 2 menesiai gyvenu su šiuo virusu, bet nuovargis išlikęs ir kuno skausmai lyg raumenų , lyg kaulų...
Atsakyti
Mums jau praėjo daugiau nei metai ,kaip susirgom šia liga.Bet pasekmes ligi šiol jaučiame.Po šios ligos darėm adenoidų salinimo operacija,nes negalėjo kvėpuoti per nosį.Tonziles siaubingai išdidėjo.Stiprybė,kas serga 4u.gif
Atsakyti
Na aš pasidalinsiu irgi savo patirtimi.
Pirmą kartą vaikas suirgo šia liga prieš porą metų, tada jai buvo treji. Iš niekur pakilo aukšta temperatūra, kurios niekaip negalėjom numušti. Paguldė ligoninėn, ten savaitę laiko vis kaitaliojo antibiotikus, bet temperatūra nekrito - 38.5 - 39. Vaikas gulėjo kaip lapelis, nei valgė, nei gėrė, tik miegojo. Taigi po savaitės pradėjo gerėti, tuo metu iš nevilties kad niekaip nenustato kuom serga gyd padarė tyrimą dėl mononukleozės. Rezultatai ant ribos teigiamas. Gydytojos paaiškinimas - persirgo, kadangi dabar jau sveiksta, tai ir rodo ribą.
Dabar vėl kažkokios neaiškios ligos pult pradėjo. Prasidėjo nuo eilinio peršalimo. To pasekoje padidėjo limfmazgiai kaklo srity. LOR diagnozė - limfadenitas. Skyrė antibiotikų. Leokocitų kiekis sumažėjo, limfmazgiai irgi... bet neišnyko. Taigi tirėmės toliau. Padarėm tyrimus nuo toksoplazmozės, citomegalo ir pan. Išsiprašiau ir nuo mononukleozės. Šiandien jau žinau rezultatus - Epštein tyrimas teigiamas. Taigi mononukleozė pasikartojo. O simptomai visai kitokie - jaučiasi puikiai - valgo, geria, žaidžia, laksto, pilvo neskauda, temperatūros nėra. Vienintelis siptomas buvo tie limfmazgiai... verysad.gif
Klausimėlis - aš pati laukiuosi 5 mėn. Ar man kokios pasekmės dėl vaiko ligos gali būti? Ar galiu užsikrėsti ar čia labiau vaikiška liga? Kažkas minėjo, kad nėščioms lyg nepavojinga bet internete nerandu jokios išsamesnės info... g.gif
Atsakyti
pasiteiraukite savo ginekologės. ums tai nieko bet klausimas kaip vaikučiui? gal gauna kokių antikūnių???
o kad liga pasikartojo- VELNIAS kito žodžio neturiu man sakė persirgs ir gaus imunitetą...
Atsakyti
Noriu paklausti mamyciu, kaip vaikuciai atsistate po sios ligos? Ar kraujas daugiau jokiu blogybiu nerodo? Prisikaiciau koki juoda darba daro sis epsteino virusas. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2015 10 23, 18:02)
Noriu paklausti mamyciu, kaip vaikuciai atsistate po sios ligos? Ar kraujas daugiau jokiu blogybiu nerodo? Prisikaiciau koki juoda darba daro sis epsteino virusas. verysad.gif

Viskas liuks, pas maniškį nebuvo pažeista kasa. Ilgesnį laiką išliko padidėję limfmazgiai, bei tonzilės. Bet daugiau jokių bėdų.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2015 10 24, 19:19)
Viskas liuks, pas maniškį nebuvo pažeista kasa. Ilgesnį laiką išliko padidėję limfmazgiai, bei tonzilės. Bet daugiau jokių bėdų.

Mum siandien patvirtino, kad tikrai mononukleoze. Aisku perskaiciau puse interneto ir labiausiai uzkabino, kad persirgus ja net 3 kartus padideja tikimybe susirgti limfoma...
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2015 10 23, 17:02)

g.gif pries 7 metus sirgo pavasari, atsistate labai gerai, niekuom nesirgo 4 menesius kol po vasaros i darzeli negrizo, o siaip pasekmiu neturejome 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 28 spalio 2015 - 18:15
QUOTE(Ramce @ 2015 10 28, 12:19)
Mum siandien patvirtino, kad tikrai mononukleoze. Aisku perskaiciau puse interneto ir labiausiai uzkabino, kad persirgus ja net 3 kartus padideja tikimybe susirgti limfoma...

90% suaugusių turi šio viruso antikūnų, t.y. visi kažkada prasirgę. Vienas daugiau kitas mažiau. O kas kaip ir kuo susirgs ateity juk niekas nežinom. Nesijaudinkit dėl to.
Atsakyti