Na aš pasidalinsiu irgi savo patirtimi.
Pirmą kartą vaikas suirgo šia liga prieš porą metų, tada jai buvo treji. Iš niekur pakilo aukšta temperatūra, kurios niekaip negalėjom numušti. Paguldė ligoninėn, ten savaitę laiko vis kaitaliojo antibiotikus, bet temperatūra nekrito - 38.5 - 39. Vaikas gulėjo kaip lapelis, nei valgė, nei gėrė, tik miegojo. Taigi po savaitės pradėjo gerėti, tuo metu iš nevilties kad niekaip nenustato kuom serga gyd padarė tyrimą dėl mononukleozės. Rezultatai ant ribos teigiamas. Gydytojos paaiškinimas - persirgo, kadangi dabar jau sveiksta, tai ir rodo ribą.
Dabar vėl kažkokios neaiškios ligos pult pradėjo. Prasidėjo nuo eilinio peršalimo. To pasekoje padidėjo limfmazgiai kaklo srity. LOR diagnozė - limfadenitas. Skyrė antibiotikų. Leokocitų kiekis sumažėjo, limfmazgiai irgi... bet neišnyko. Taigi tirėmės toliau. Padarėm tyrimus nuo toksoplazmozės, citomegalo ir pan. Išsiprašiau ir nuo mononukleozės. Šiandien jau žinau rezultatus - Epštein tyrimas teigiamas. Taigi mononukleozė
pasikartojo. O simptomai visai kitokie - jaučiasi puikiai - valgo, geria, žaidžia, laksto, pilvo neskauda, temperatūros nėra. Vienintelis siptomas buvo tie limfmazgiai...
Klausimėlis - aš pati laukiuosi 5 mėn. Ar man kokios pasekmės dėl vaiko ligos gali būti? Ar galiu užsikrėsti ar čia labiau vaikiška liga? Kažkas minėjo, kad nėščioms lyg nepavojinga bet internete nerandu jokios išsamesnės info...